Denunciat un veí d'Amposta com a presumpte organitzador de baralles de galls

L'acusat tampoc disposava de cap mena de permís ni control sanitari per posseir els animals
Denunciat un veí d'Amposta com a presumpte organitzador de baralles de galls | Guàrdia Civil

 

 

El Servei de Protecció de la Naturalesa (SEPRONA) de la Guàrdia Civil ha denunciat un veí d'Amposta com a presumpte organitzador de baralles il·legals de galls, a més de per no tenir cap mena de documentació que acredités el control sanitari o el permís per posseir aquesta tipologia d'animals.

 

Els fets es remunten a mitjans de juny, quan una patrulla del SEPRONA de Tortosa es trobava a prop de la finca realitzant un servei relacionat amb la protecció de la flora i la fauna. En acostar-se a l'indret, van observar un tancat amb diverses gàbies individuals amb galls de combat al seu interior. Com que no van poder localitzar el propietari de la finca, van haver de posposar la inspecció, la qual es va donar a principis d'aquesta setmana.

 

 

 

Galls amb amputacions i dos cadàvers

Acompanyats del responsable dels animals, els agents van poder comprovar que tot i que la majoria de galls es trobaven en bon estat de salut, si bé presentaven amputacions a la cresta i a la barbeta, un fet característic dels galls utilitzats per a les baralles il·legals. A més a més, dos exemplars estaven morts, encara a dins de les gàbies.

 

Més enllà de deixar constància a l'acta per aquest fet, la Guàrdia Civil va demanar la documentació i els controls sanitaris dels animals al propietari, el qual va confessar que no en disposava. D'aquesta manera, els agents van formular la denúncia al Departament de Territori i Sostenibilitat de la Generalitat de Catalunya, al mateix temps que van requisar els galls.

 

"❗ El 40% de la captura pesquera a prop de la ciutat seran escombraries" "El dipòsit de residus de Riba-roja d'Ebre ja està a punt per començar a operar"