Imatge d'una docent prenent-se una automostra per a PCR

Detecten una baixa positivitat per Covid amb les automostres de professionals educatius a les Terres de l'Ebre

El principal motiu de contagi a les escoles en el primer trimestre van ser els contactes estrets socials fora del centre

Els cribratges  d'automostra dels professionals dels centres educatius han acabat a les Terres de l'Ebre amb 3.639 mostres (en 118 centres) i només un 0,69% han resultat proves positives de Covid. Salut i Educació han presentat els resultats de l'informe elaborat per Vigilància Epidemiològica de la gestió del primer trimestre. A l'Ebre es van detectar 996 casos positius en centres educatius.

Tens Telegram? Afegeix-te gratis al canal de TarragonaDigital: les millors fotos i vídeos, les últimes hores i ara també pots comentar! CLICA AQUÍ i apunta't ara, t'esperem!

Només un 12,95% es van produir per contacte estret en l'àmbit escolar mentre que un 48,49% dels casos responia a contactes estrets socials fora de les escoles. L'informe també revela que la majoria de positius es van detectar durant els cribratges massius a Tortosa i durant la segona onada.

La gerent de la regió sanitària de l'Ebre, Mar Lleixà, ha destacat que les dades «demostren que les escoles són segures  i han de donar tranquil·litat a la comunitat educativa i a les famílies». També Montse Perelló, directora d'Educació a Terres de l'Ebre, ha assenyalat que la baixa positivitat dels professionals en plena tercera onada demostra que «el col·lectiu educatiu és un exemple de com protegir-se i protegir la comunitat. L'escola és un lloc d'aprenentatge en tots els sentits i allò que s'aprèn i es fa a l'escola és el que es replica fora, a casa o en l'àmbit social», ha dit.