Detinguts quatre homes per robar garrofes a les Terres de l'Ebre

Els fets van succeir el 13 de novembre i les detencions es van produir al Perelló i a l'Aldea

 

El passat 13 de novembre, dos homes van ser detinguts al Perelló com a presumptes autors d'un delicte de robatori amb violència, quan volien robar garrofers. D'altra banda, el mateix dia, dos homes més van ser detinguts, com a presumptes autors d'un delicte de furt del mateix producte. En aquest sentit, tres dels detinguts, van quedar en llibertat amb càrrecs, mentre que un altre va ingressar a presó.

Agredeixen un pagès mentre intenten fugir amb les garrofes al Perelló

Els Mossos d'Esquadra van detenir el passat 13 de novembre dos homes, de 26 i 50 anys, de nacionalitat espanyola i veïns de Reus, com a presumptes autors d'un robatori amb violència, quan van ser enxampats mentre estaven robant en un camp de garrofes al Perelló. En aquest sentit, el propietari de la finca, un home d'avançada edat, els va veure en el seu terreny i els hi va recriminar l'acció, mentre que alertava als mossos dels fets. 

En veure aquests fets, els lladres van intentar fugir emportant-se els sacs de garrofes que havien recol·lectat i, un d'ells, va empènyer al denunciant, que va caure a terra i va lesionar-se de caràcter lleu. Els individus no van arribar gaire lluny, ja que van arribar els vigilants municipals del Perelló i els mossos, els quals van detenir els dos reusencs. 

Tots dos tenien antecedents policials per altres fets delictius i van passar a disposició del jutjat d'instrucció de guàrdia de Tortosa. Un d'ells, estava sent investigat en una altra causa judicial per la qual es va decretar el seu ingrés a presó, mentre que el segon detingut va quedar en llibertat amb càrrecs.

Dos detinguts van vendre gairebé 14 tones de garrofes robades

El mateix 13 de novembre, dos homes, de 26 i 49 anys, de nacionalitat espanyola i veïns d'Amposta, van ser detinguts com a presumptes autors d'un delicte de furt. L'actuació va ser iniciada per la Policia Local de l'Aldea, quan van localitzar dos homes que estaven recollint il·legalment garrofes en una finca del municipi i, quan van arribar els Mossos d'Esquadra, van comprovar que els dos homes no disposaven de cap permís per recollir i emportar-se les garrofes.

Davant les sospites que els dos lladres realitzaven aquesta tasca delictiva de forma habitual, es van iniciar les pertinents investigacions a les almàsseres de la zona. En una d'elles, es va comprovar que, des del dia 1 de setembre, constaven 57 registres de compra de garrofes a les mateixes persones amb un pes de gairebé 14 tones, sense que poguessin justificar la seva procedència lícita. Per aquests motius, el propietari de l'almàssera ha estat investigat per un presumpte delicte de receptació i, els dos detinguts, van quedar en llibertat, un cop feta la declaració en seu policial.

"ATENCIÓ: Onze desallotjats en un incendi a les Terres de l'Ebre" "Els aiguats provoquen pèrdues del 15% a la collita d'oliva de les Terres de l'Ebre"