Imatge de la visita del conseller Josep Bargalló als centres educatius del Perelló

Educació fusiona l'escola Jaume II i l'institut Blanca d'Anjou del Perelló en un sol centre

Els equipaments es van construir conjuntament l'any 2008 amb la idea de funcionar unificadament

El Departament d'Educació fusionaràl'escola Jaume II i l'institut Blanca d'Anjou del Perelló, al Baix Ebre, que es convertiran en un institut-escola a partir del pròxim curs 2021-2022. Tots dos centres ja van ser construïts l'any 2008 de forma contigua perquè funcionessin unificadament però les reticències dels respectius equips directius d'aquell moment van fer descartar, d'entrada, aquesta opció. «Després de tants anys, l'aposta és la que havia estat a l'inici i que no es va voler desenvolupar en el seu moment: un únic institut escola, en un únic edifici, en una única població. Amb un treball conjunt dels dos claustres i que està tirant endavant d’una manera molt clara», ha declarat el conseller d'Educació, Josep Bargalló.

Actualment, a Terres de l’Ebre hi ha 5 instituts escola, un dels quals, l’Institut escola El Temple de Tortosa, ha entrat en marxa l’actual curs escolar. El nou centre del Perelló fusionarà l’escola Jaume II —que actualment té 259 alumnes d’infantil i primària— i l’Institut Blanca d'Anjou —amb una matrícula de 172 alumnes d’ESO i batxillerat—.

Visita també a Tivissa i Amposta

Encara no ens segueixes a Telegram? 📲 Forma part de la nostra comunitat! Comenta i rep les notícies més importants al moment al teu mòbil i GRATIS. Clica aquí, t'estem esperant!

El titular d’Educació ha visitat també Tivissa, concretament l’Escola de Marcel·lí Domingo, conjuntament amb l’alcaldessa Montserrat Perelló, i ha mantingut una breu trobada al pati amb l’equip directiu. El centre té 94 alumnes entre d’infantil i primària i una plantilla d’11 docents.

Finalment, Josep Bargalló s’ha traslladat a Amposta, a l’Institut Montsià, i conjuntament amb el conseller de Treball, Afers Socials i Famílies, Chakir El Homrani, i l’alcalde del municipi, Adam Tomàs, ha tingut una reunió amb membres de la direcció del centre. L’institut, que té un total de 1.174 alumnes matriculats, imparteix cicles formatius de grau mitjà i grau superior, programes de formació i inserció (PFI) i itineraris formatius específics (IFE). El centre ha començat a treballar per oferir una formació professional integrada que agrupi l'fp inicial i l'fp ocupacional.

Bargalló ha ressaltat que el centre «està començant un cicle formatiu d’Indústria Agroalimentària, amb laboratoris nous, que és molt interessant. Primer, perquè la indústria agroalimentària és molt important a les Terres de l’Ebre. I, després, perquè és un institut amb molta tradició, que s’enganxa a aquesta nova tecnologia i que crec que podrà donar molt bons resultats».