Gemma Carim, nova presidenta del Consell Comarcal de la Ribera d'Ebre

ERC aconsegueix la presidència dels quatre consells comarcals de les Terres de l’Ebre

A la Terra Alta s'ha desbancat el lideratge històric de Junts per Catalunya

Els consells comarcals de la Ribera d’Ebre, Baix Ebre, Terra Alta i Montsià estaran liderats per Esquerra Republicana de Catalunya (ERC), aconseguint deixar fora Junts per Catalunya, formació que fins ara era líder en els ens comarcals. Gemma Carim, Xavier Faura, Neus Sanromà i Joan Roig són, respectivament, els quatre nous presidents de les cambres comarcals.

A la Ribera d’Ebre, Gemma Clarin, alcaldessa de Vinebre, ha estat proclamada aquest dilluns, 15 de juliol, nova presidenta del Consell Comarcal de la Ribera d’Ebre. L’elecció de Carim, que renova en el càrrec de presidenta de l’ens comarcal, ha tingut lloc en un acte celebrat a la seu del Consell Comarcal a Móra d’Ebre, en el qual han pres possessió els 19 nous consellers i conselleres de la nova legislatura 2019-2023. Carim ha rebut 18 vots favorables de 19 possibles de tots els consellers, excepte del representant de la Federació d’Independents de Catalunya, que s’ha abstingut, i marca l’inici d’una nova etapa per assolir consensos a la Ribera d’Ebre.

Neus Sanromà, per la seva banda, és la nova presidenta del Consell Comarcal de la Terra Alta. Ha sigut elegida aquest dilluns en la sessió plenària de constitució del mandat 2019-2023 de l'ens amb el suport de 10 consellers comarcals dels grups d'ERC (6), Unió per la Terra Alta (2), Entesa (1) i Federació d'Independents de Catalunya (1). Neus Sanromà és regidora de l'Ajuntament d'Arnes i s'ha convertit en la primera dona que presideix la institució comarcal terraltina.

Neus Sanromà (ERC), presidenta del Consell Comarcal de la Terra Alta
Neus Sanromà (ERC), presidenta del Consell Comarcal de la Terra Alta | cedida

 

L'advocat tortosí Xavier Faura ha sigut escollit president del consell comarcal del Baix Ebre. ERC va ser per primer cop la força més votada a la comarca, passant de 8 a 11 consellers, i va desbancar Junts per Catalunya, que ha perdut dos consellers, de 10 a 8. També han perdut dos consellers, de 5 a 3, els socialistes de les Candidatures de Progrés. Finalment, han doblat la seva representació al Consell Comarcal del Baix Ebre En Comú Guanyem, amb 2 consellers i va entrar a l'ens comarcal la formació taronja de Ciutadans amb 1 conseller.

Xavier Faura, cap de llista d'ERC Tortosa, amb el seu equip
Xavier Faura, president del Consell Comarcal del Baix Ebre, en una matge d'arxiu | ACN

 

L’alcalde d’Alcanar, Joan Roig, és qui ha assumit la presidència del Consell Comarcal del Montsià, on ERC va aconseguir la majoria absoluta, amb 13 dels 25 consellers. També al Montsià els republicans han ultrapassat a Junts amb qui havien empatat a 9 conselleries l'últim mandat.

L'alcalde d'Alcanar, Joan Roig, nou president del Consell Comarcal del Montsià
L'alcalde d'Alcanar, Joan Roig, nou president del Consell Comarcal del Montsià | ACN

 


Comentaris