Imatge d'un sanitari fent una prova sanguínia a una dona d'Ascó

Ascó comença un estudi pioner d'immunitat a la Covid-19 per a més del 70% dels seus veïns

La mostra inclou tots els veïns de més de 14 anys | Els resultats s'esperen a febrer de 2021

Ascó  és, des d'aquest dijous 6 d'agost, un municipi pioner en la lluita i en la recerca sobre el coronavirus. La capital de la Ribera d'Ebre serà la mostra d'un estudi sense precedents impulsat per l'Institut d'Investigació Sanitària Pere Virgili (IISPV), l'Hospital Sant Joan de Reus i l'ajuntament de la localitat, amb l'objectiu de monitorar l'evolució dels anticossos i la immunitat  dels veïns durant un marge de sis mesos. Els resultats de la recerca, doncs, no s'esperen abans de febrer de 2021.

És el primer municipi que promou un estudi d'aquestes característiques, i que espera «contribuir al control, diagnòstic i maneig de la nova malaltia», segons ha informat el propi IISPV. «El coneixement d'aquest estat immunitari  és important per valorar la verdadera rapidesa de contagi del virus, la resposta a les mesures de seguretat  implantades o, especialemnt, la durada en el temps d'aquesta immunitat», precisa l'institut. És per això que durarà fins a  sis mesos, per tal d'aïllar les incògnites sobre la caducitat d'aquesta immunitat.

Covid-19: Ascó acull una prova pilot per posar data de caducitat a la immunitat del cos

L'estudi s'adreça a totes les persones de més de 14 anys, és a dir, prop del 80% de la població total d'Ascó. La fase inicial que comença aquesta setmana consisteix a recollir les dades actuals a partir d'una petita extracció de sang, i la segona onada repetirà aquest procés amb l'afegit de calcular també el nivell d'anticossos que pugui existir. L'objectiu és projectar les primeres conclusions durant el primer trimestre de 2021.