Èxit de la 31a edició de la Festa del Vi de Gandesa

32 cellers de la DO Terra Alta han ofert degustacions dels seus més de 200 vins en unes jornades amb rècord d'assistència
Èxit de la 31a edició de la Festa del Vi de Gandesa | ACN

 

Aquest passat cap de setmana Gandesa ha acollit la 31 edició de la Festa del Vi, tres dies on 32 cellers de la Denominació d'Origen Terra Alta han promocionat els més de 200 vins que elaboren a través de degustacions, xerrades i vendes. Tres jornades on el públic general s'ha barrejat amb professionals del sector, sommeliers, prescriptors i periodistes especialitzats, en un rècord d'assistència on s'han repartit 2.200 copes i s'han ofert més de 10.000 degustacions.

 

Jordi Rius, secretari del Consell Regulador de la DO Terra Alta, ha valorat molt positivament l'èxit d'assistència, que segons afirma ha congregat professionals del sector de Catalunya, però també de la resta de l'Estat i d'escala internacional. Rius, ha remarcat la importància de la Festa del Vi com un espai de promoció de la qualitat del producte local més que la venda del vi en si.

 

En aquest sentit, Rius ha declarat que tot i que «és una fira on es ven molt de vi. La gent marxa amb caixes. El principal motiu és la notorietat, la promoció i la marca col·lectiva Terra Alta en l'àmbit de la qualitat».

 

Èxit de la 31a edició de la Festa del Vi de Gandesa | ACN

 

La importància de la internacionalització

Per als celleristes, l'objectiu és el mateix, tot i les vendes que es puguin fer durant la Festa del Vi, la importància rau en la promoció d'un producte. D'aquesta manera s'expressava Laia Arrufí, responsable del celler Arrufí, en valorar la importància d'aquesta fira: «Ens porta gent de Catalunya i de fora, que ve aquí a conèixer els nostres productes i tenim l'avantatge que juguem a casa».

 

Arrufí ha destacat la importància de la internacionalització de la DO Terra Alta, ja que al voltant de la meitat del mercat de vins de la comarca s'exporta a l'estranger; la Festa del Vi és una finestra on «molta gent de França i altres països» vénen a veure i valorar els productes per a futures comandes.

 

Èxit de la 31a edició de la Festa del Vi de Gandesa | ACN

 

Reptes pendents

Jordi Rius ha reconegut el bon moment que viu la DO Terra Alta, però ha remarcat la importància que no ha de ser una moda passatgera ni un motiu de relaxació per al sector. El secretari del Consell Regulador destaca la necessitat que tots els cellers de la DO treballin junts i cap a una mateixa direcció, amb la potenciació de la garnatxa blanca com a gran símbol d'identitat i qualitat de la comarca.

 

Segons Rius, «promocionar la marca col·lectiva és el que ens dóna valor en un món molt gran, on hi ha molt bons vins a tot arreu». I en aquest sentit s'ha mostrat contundent a l'hora d'afirmar que la producció de 7,5 milions d'ampolles es queda curta; ja que amb els 40 milions de quilos de raïm que s'han collit enguany, es podria embotellar fins a «cinc cops més».

 

Èxit de la 31a edició de la Festa del Vi de Gandesa | ACN