S'inaugura una exposici贸 d'arquitectura renaixentista a Horta de Sant Joan i Arnes

L'exposici贸 'El temps retorna - 500 anys del Renaixement a la Catalunya Nova' es pot visitar del 28 d'octubre a l'1 de desembre
El Convent de Sant Salvador, a Horta de Sant Joan, va ser constru茂t al segle XVI | Horta de Sant Joan
 

El Col路legi d'Arquitectes, l'Escola d'Arquitectura de la URV i l'Arquebisbat de Tarragona 鈥攋untament amb el suport de l'Ajuntament d'Arnes i l'Ajuntament d'Horta de Sant Joan鈥 volen donar a con猫ixer com es va desenvolupar l'arquitectura Renaixentista a la Terra Alta ara fa tot just 500 anys. 脡s per aix貌 que han posat en marxa l'exposici贸 'El temps retorna - 500 anys del Renaixement a la Catalunya Nova', que es pot visitar a l'Ecomuseu dels Ports (Horta de Sant Joan) del 28 d'octubre a l'1 de desembre. 

Tamb茅 hi haur脿 diverses confer猫ncies

L'exposici贸 tamb茅 comptar脿 amb un cicle de pon猫ncies que ser脿 el pr貌xim 16 de novembre amb una jornada inaugural. A continuaci贸 podeu consultar el programa de confer猫ncies previst per aquesta jornada:

A les 10.00 hores, Presentaci贸 de la Jornada i inauguraci贸 de l鈥檈xposici贸 a l鈥橢comuseu dels Ports d鈥橭rta (carrer del pintor Picasso, 18) a c脿rrec del comissari de les Jornades del Renaixement, Xavier Climent; de l'alcalde d鈥橭rta, Jordi Mart铆n; i de l'alcalde d鈥橝rnes, Joaquim Miralles.

De 10.30 hores a 11.30 hores, Confer猫ncia. 'Orta i la comarca de la Terra Alta en el Renaixement una (necess脿ria) visi贸 de conjunt' a c脿rrec d'Hilari Mu帽oz, historiador.

D'11.30 hores a 11.45 hores, Pausa

D'11.45 hores a 12.30 hores, Confer猫ncia. 'Restauraci贸 del balc贸 de l鈥檕rgue de l鈥檈sgl茅sia de Sant Joan d鈥橭rta' a c脿rrec de Consol Marco, llicenciada en Belles Arts.

De 12.30 hores a 13.30 horesVisita guiada pels ponents als edificis renaixentistes d鈥橭rta de Sant Joan.

De 13.30 hores a 15.00 hores, Dinar

De 15.30 hores a 16.00 hores, Trobada i caf猫 al Casal d鈥橝rnes (carrer Pau Casals, 15).

De 16.00 hores a 17.00 horesVisita guiada pels edificis renaixentistes d鈥橝rnes a c脿rrec de S铆lvia Mayans, escriptora.

De 17.00 hores a 18.30 hores, Taula rodona: 'La nissaga dels Vilanova' a c脿rrec de Joaquim Moncl煤s; 'Edificis Renaixentistes d鈥橝rnes' a c脿rrec de Teresa Comelles, historiadora; Hilari Mu帽oz, historiador; Consol Marco, llicenciada en Belles Arts, especialitat en conservaci贸 i restauraci贸.

L'exposici贸 mostra un recull dels edificis renaixentistes m茅s rellevants de les nostres comarques i, durant el 2019 i 2020, s'ha pogut i es podr脿 veure en itiner脿ncia a Tarragona, Ulldemolins, la Selva del Camp, Alcover, Ulldecona, Arnes, Horta de Sant Joan, Tortosa, Riudoms, Scala Dei i a Torredembarra. El mar莽 del 2020 finalitzar脿, novament, a Tarragona. Tot amb un cicle de pon猫ncies. 脡s una activitat patrocinada per Repsol, Autoritat Portu脿ria de Tarragona i Fundaci贸 M煤tua Catalana. 

"馃毀馃敶 ARA MATEIX: Tallada l'AP-7 a l'Ametlla de Mar" "馃摎馃檶 Tracalet, melitxa, fato, calcigar... coneix les 鈥100 paraules ebrenques'"