Damià Calvet, a Sant Carles de la Ràpita

Calvet anuncia una inversió de 900.000 euros per a les obres de la base nàutica de la Ràpita

La licitació del projecte constructiu està prevista per al primer trimestre de 2021

La Generalitat preveu invertir 900.000 euros en la construcció de l'edifici que ha d'albergar la futura base nàutica de Sant Carles de la Ràpita (Montsià). Així ho ha anunciat el conseller de Territori i Sostenibilitat, Damià Calvet, en una visita al port rapitenc aquest dijous. La previsió és de poder licitar el projecte constructiu el primer trimestre de l'any vinent. El projecte aspira a convertir la base en un centre de referència de serveis nàutics d'oci, esport i competició a la badia dels Alfacs. L'edifici, que ha d'acollir l'escola de vela i de les activitats nàutiques, serà autosuficient energèticament, funcionant amb energia solar i generant zero emissions de diòxid de carboni a l'atmosfera.

📲TENS TELEGRAM? Afegeix-te gratis al nou canal de Tarragona Digital: les millors fotos i vídeos, últimes hores i ara també pots comentar. CLICA AQUÍ i apunta't ara, t'esperem!

Calvet ha visitat també el camp fotovoltaic instal·lat a la coberta de la llotja de pescadors del port de Sant Carles de la Ràpita, amb 340 plaques solars que produeixen 18.999 kW/h al mes i permet cobrir el 20% de les necessitats energètiques de la Confraria de Pescadors amb una inversió de 130.000 euros. En aquest context ha refermat la voluntat de convertir el recinte rapitenc en el primer 'green port' —autosuficient energèticament— de Catalunya instal·lant noves plaques solars així com un aerogenerador