Arriben les esperades obres de millora de la perillosa C-12, entre Xerta i Aldover

L'any passat la C-12 va acumular gairebé la meitat dels accidents mortals a l'Ebre
Es millorarà la seguretat viària de la C-12 entre Xerta i Aldover | google maps

 

El Departament de Territori i Sostenibilitat ha iniciat la licitació de les obres de reforçament del ferm i millora de la seguretat viària de la C-12 en el tram entre Aldover i Xerta, per un import de prop d'1,5 milions d'euros. Segons recorden fonts del Departament, aquesta actuació, que abasta una longitud de 6 quilòmetres, forma part del pla de millora de la C-12 que el conseller Calvet va anunciar la setmana passada. Els treballs que ara es liciten començaran la tardor vinent i tindran un termini de sis mesos. L'obra inclou la renovació del paviment de la carretera al llarg de tot el tram d'actuació -amb un tractament previ en aquells punts que estiguin deteriorats- i la implantació d'un sistema de separació de fluxos.

 

Així, es pintarà una zona zebrada central de 60 centímetres d'amplada per reforçar la separació entre els dos sentits de circulació i afavorir, així, la seguretat viària. Aquesta separació s'aplicarà en dos trams que sumen prop de 2 quilòmetres en total.

 

Finalment, es reordenaran els accessos a la carretera, amb mesures com l'eliminació de girs a l'esquerra per millorar la seguretat viària, es reposarà la senyalització horitzontal i es renovaran els captafars dels vorals. Recordem que l'any 2019, la C-12 va acumular gairebé la meitat dels accidents mortals a les Terres de l'Ebre.

 

Territori i Sostenibilitat està desenvolupant un pla de millora de la funcionalitat i la seguretat a la C-12, amb un conjunt d'actuacions que comportaran una inversió de 60 milions fins al 2025. Les obres previstes abasten la totalitat de la via, de més de 130 quilòmetres, des d'Amposta fins a Lleida.