La Guàrdia Civil denuncia dos pescadors del Baix Ebre per pescar tonyina en període de veda

Van ser descoberts en ports pesquers no autoritzats per a les descàrregues de tonyina
L'embarcació tenia un doble fons refrigerat on hi havien amagat el peix | Guàrdia Civil

 

Agents del Servei de Protecció de la Natura (Seprona) de la Guàrdia Civil del Destacament del Delta de l'Ebre i de l'equip de Tortosa han denunciat dos pescadors recreatius que havien capturat dos exemplars de tonyina vermella en època de veda. Després de les queixes de pescadors professionals de tonyina vermella a la costa de Tarragona, el Seprona va iniciar una sèrie d'operatius per detectar activitats il·lícites relacionades amb la pesca d'aquest animal. Els agents van establir controls en ports amb baixa activitat, ja que són els més utilitzats per a la descàrrega de les captures. 

La denúncia dels dos pescadors va tenir lloc a principis de la setmana passada, quan a la rampa del desembarcament lliure de Riumar, a Deltebre, es va detectar una embarcació rígida que volia amarrar. Era el vespre, una hora inusual per dur a terme aquesta maniobra, fet que va fer sospitar els agents que es podia estar cometent una activitat il·lícita. D'aquesta manera, la Guàrdia Civil va inspeccionar l'embarcació, on van trobar un doble fons amb sistema de refrigeració i, a l'interior, una peça de tonyina vermella d'una longitud de 85 cm i un pes de 60 quilos. 

Un cop identificat el patró de l'embarcació, es va comprovar que tenia diversos antecedents per aquest tipus d'activitats il·lícites, amb més de 30 denúncies per pesca il·legal.

Imatge d'un dels exemplars de tonyina interceptats per la Guàrdia Civil | Guàrdia Civil

 

Troben un altre exemplar de tonyina a punt per introduir al mercat

El segon cas va tenir lloc a finals de la setmana passada. El personal del Seprona de la Guàrdia Civil, en coordinació amb inspectors de Pesca de la Generalitat de Catalunya, van interceptar un vehicle que tenia la intenció d’abandonar el port pesquer de Calafat. A dins del vehicle hi transportava un refrigerador portàtil de grans dimensions. En inspeccionar-lo, van trobar diverses parts de tonyina vermella trossejada, sense cap, vísceres ni cua. La peça pesava uns 50 quilos i estava previsiblement preparada per introduir-la a la cadena alimentària de manera il·legal i esquivant els controls administratius i sanitaris.

Per aquest motiu, els agents del Seprona van requisar els exemplars capturats i van formalitzar una acta-denúncia per tinença i descàrrega d’exemplars de tonyina vermella en època de veda.

"🔴URGENT: Segresten i torturen un home durant 30 hores a Amposta" "👏Eufònic tanca la seva 8a edició amb més de 4.000 espectadors"