La Gu脿rdia Civil detecta 11.300 kg de musclos grecs sense l'etiquetatge legal

L'operaci贸 ha sigut en col路laboraci贸 amb el Departament de Salut i Pesca de la Generalitat | L'empresa comercialitzava els musclos com si fossin de l'Ebre
La Gu脿rdia Civil va intervenir 11.300 kg de musclos d'origen grec que es comercialitzaven fraudulentament com si fossin del Delta de l'Ebre  | Gu脿rdia Civil
 

Agents de la Gu脿rdia Civil del SEPRONA de Tarragona, en coordinaci贸 i col路laboraci贸 amb el Departament de Salut i Pesca de la Generalitat de Catalunya, van detectar 11.300 quilograms de musclos d'origen grec i que semblaven ser procedents del Delta de l'Ebre, a les instal路lacions d'una depuradora i d'un magatzem de mol路luscos bivalves. Els musclos es comercialitzaven de manera fraudulenta, fent creure que procedien de l'aq眉icultura del Delta de l'Ebre, quan en realitat havien estat importats des de Gr猫cia, ja que, des d'aquest pa铆s tenien un valor molt m茅s econ貌mic. Els presumptes infractors adornaven els diversos lots intervinguts amb l'etiquetatge caracter铆stic del musclo del Delta de l'Ebre per aparentar la seva autenticitat. 

 

L'empresa denunciada va infringir la mesura d'immobilitzaci贸 del producte

En el moment de la inspecci贸 i com a mesura cautelar, es va aturar la comercialitzaci贸 del producte, i no va ser fins l'endem脿 que la Inspecci贸 de Salut va revisar l'etiquetatge i va fer les modificacions corresponents perqu猫, un cop es correg铆s la informaci贸 de l'etiquetatge, el producte es pogu茅s tornar a llen莽ar al mercat. Tot i aix貌, l'empresa denunciada va infringir aquesta mesura d'immobilitzaci贸 del producte i els va introduir novament en el circuit comercial sense esperar la supervisi贸 del Departament de Salut. 

 

Pel que fa a l'etiquetatge fraudulent, l'Ag猫ncia Catalana de Salut P煤blica ha traslladat la den煤ncia al Departament de Consum perqu猫 actu茂 d'acord amb la normativa de qualitat aliment脿ria per frau al consumidor. D'altra banda, pel que fa al trencament de la mesura cautelar d'immobilitzaci贸 del producte, s'aplicar脿 la normativa de pesca a trav茅s del Departament d'Agricultura de la Generalitat que podr脿 constituir els fets com una falta considerada molt greu. 

 

Tamb茅 et pot interessar:

💬 Fes clic aqu铆 per rebre al teu m貌bil l'actualitat de Tarragona. 脡s gratis!

Comentaris