L'Hospital d'Amposta millorarà la sala de radiologia i adquirirà un nou ecocardiograma

La renovació tecnològica suposarà una inversió de més de 250.000 euros
L'Hospital d'Amposta fa una important inversió en renovació tecnològica | acn

El consell d'administració de l'Hospital Comarcal d'Amposta adquirirà un nou ecocardiograma, amb un cost de 33.500 euros, i licitarà la renovació de la sala de radiologia amb una inversió prevista de 185.000 euros. També està treballant per adquirir un ecògraf portàtil (10.000 euros), un equip de compressió toràcica (14.000 euros) i un respirador (10.000 euros) per a les Urgències. Són més de 252.000 euros en inversions per a la renovació tecnològica del centre hospitalari. En anys anteriors s'havia dotat l'hospital amb dos ecògrafs més, un aparell de mamografies cedit per la Fundació Amancio Ortega i una ressonància magnètica que ha permès recuperar aquest servei vuit anys després que es deixés de fer perquè es va espatllar l'aparell.

L'Hospital tamb√© ha provat els comptes anuals del 2019 amb un d√®ficit de 130.000 euros, amb el vot a favor d'ERC, l'abstenci√≥ del PSC i el vot en contra de Som Amposta i Junts per Amposta. Aquest d√®ficit respon, com ha apuntat el consistori, ¬ęa fets extraordinaris¬Ľ com una sent√®ncia del Tribunal Superior de Just√≠cia, avalada pel Tribunal Suprem, que obliga les empreses sanit√†ries a pagar als i les facultatives dins la retribuci√≥ de les vacances diversos complements com el de l'atenci√≥ continuada, la mitjana de gu√†rdies treballades o el complement de dissabtes, diumenges i festius.

El capítol de personal de l'hospital es va incrementar en 93.800 euros que no estaven previstos inicialment. La resta fins a 130.000 euros corresponen a factures extrajudicials entrades enguany i un aprovisionament per al tancament de comptes del 2019.

"Preocupaci√≥ a Catalunya: ¬ęRisc gran¬Ľ d'incendis forestals aquest estiu" "Rev√®s a Puigdemont: Un alcalde tarragon√≠ sost√© que hi ha alternatives a la presid√®ncia"