Exterior de l'Hospital Comarcal d'Amposta

L'Hospital Comarcal d'Amposta recupera l'activitat nocturna en el servei d'urgències

El centre del Montsià l'havia aturat el passat 30 d'octubre

La Regió Sanitària de les Terres de l'Ebre recuperar alguns serveis que havien hagut d'aturar l'activitat normal a causa de la pandèmia. El servei d'Urgències de l'Hospital d'Amposta reprèn la seva activitat nocturna, després d'aturar-se el passat 30 d'octubre a causa del confinament de 6 metges. Fins ara, l'hospital del Montsià havia mantingut les urgències de dia, de 8 hores fins a les 20, i havia desplaçat un Vehicle d'Intervenció Ràpida fora del centre per eventuals necessitats durant l'horari nocturn. 

D'altra banda, pel que fa als ingressos de pacients covid a l'Hospital Verge de la Cinta de Tortosa, compta amb 22 pacients a la Unitat de Cures Intensives (UCI) i 16 pacients a planta; l'Hospital de la Santa Creu té 13 pacients positius; l'Hospital Comarcal d'Amposta en té 16 i l'Hospital Comarcal de Móra d'Ebre, 2. 

Des del passat 5 de novembre, el Verge de la Cinta atén pacients crítics, semi-crítics i aguts d'alta i mitjana complexitat; l'Hospital Comarcal d'Amposta i el de Móra d'Ebre atenen pacients aguts i d'atenció intermèdia i la Santa Creu de Jesús, d'atenció intermèdia.

Des de la regió sanitària es recorda que es faci un ús responsable dels recursos i s'insisteix en la trucada prèvia al 061 abans d'acudir al servei d'urgències. A més, demana seguir les indicacions que es donin per utilitzar els dispositius indicats.

La situació a les residències ebrenques

Actualment, a la residència Sant Miquel de Tortosa hi ha 48 casos de Covid-19. Una situació preocupant també l'està vivint la residència Vima de Sant Carles de la Ràpita amb 64 positius. En una situació similar, però en menor grau, hi ha 16 positius a la residència Natzaret de Móra d'Ebre i 22 a la residència l'Onada de Gandesa. A la residència de la Santa Creu de Jesús només n'hi ha un i s'han detectat casos a Deltebre, amb 3 positius, i a Amposta amb 1. Totes dues estan pendents que es facin els cribratges.