Pla general de la nova sala de radiologia de l'Hospital Comarcal de Móra d'Ebre

L'Hospital de Móra d'Ebre torna a fer proves radiològiques dinàmiques amb contrast

El centre hospitalari estrena una nova sala de telecomandament digital

L'Hospital Comarcal de Móra d'Ebre té una nova sala de telecomandament que permetrà recuperar el servei de proves radiològiques dinàmiques amb contrast que no es podien fer a l'hospital perquè l'antic aparell es va trencar i havia quedat obsolet. La nova sala de radiologia amb telecomandament digital està equipada amb una màquina amb què es faran trànsits esofagogastroduodenals, ènemes opacs de còlon, histerografies o urografies, entre d'altres.

L'equipament estava previst en el pla d'inversions del centre hospitalari, de 5 MEUR entre 2019 i 2022. També s'ha instal·lat un equip complet de control informatitzat de les cues a consultes externes (TESEO), un nou arc quirúrgic i un nou mamògraf. La inversió fins al moment és d'1,5 MEUR.

La gerent de la regió sanitària de les Terres de l'Ebre, Mar Lleixà, ha destacat que l'aparell radiològic incorpora els resultats de les proves a l'historial mèdic digital dels pacients. La nova sala permet fer estudis dinàmics i amb contrast de l'aparell digestiu, urinari i d'infiltracions articulars. Els pacients fins ara eren derivats als Hospitals de Reus o Tortosa per fer aquestes proves.

El pla de millora de l'Hospital Comarcal de Móra d'Ebre també preveu la renovació de l'àrea quirúrgica, del gabinet digestiu, la sala de parts i la sala d'actes.