Instal·len eco-comptadors a la Via Verda del Baix Ebre per quantificar-ne l'ús i impulsar millores

El Consell Comarcal també preveu il·luminar un tram per ús nocturn i connectar la Via Verda de Tortosa al Delta per l'antiga via del Carrilet
Imatge d'arxiu d'un grup de quatre ciclistes circulant per la Via Verda. | acn

El Consell Comarcal del Baix Ebre ha instal·lat eco-comptadors en tres punts de la Via Verda per quantificar-ne l'ús i impulsar millores a partir d'aquestes dades. Els tres comptadors ecològics s'han situat a Tortosa, Aldover i Benifallet, han costat 16.000 euros i els ha finançat l'IDECE. Els comptadors, sostenibles i d'alta tecnologia, diferencien entre vianants i ciclistes i poden identificar també el sentit de la circulació. L'ens comarcal també preveu il·luminar un tram entre Tortosa i Roquetes perquè es pugui usar de nit i iniciar l'any que ve les obres per connectar la Via Verda des de Tortosa al Delta per l'antiga via del Carrilet. La inversió superarà els 600.000 euros.

Mentrestant, enguany, s'ha arranjat un tram de ferm malmès entre Tortosa i Xerta i s'ha instal·lat WIFI gratuït a l'estació de Benifallet per garantir la seguretat dels usuaris, ja que és una zona sense cap mena de cobertura mòbil.

"🚨«UN PROJECTE DE RISC»: La comissió assenyala els responsables del cas Castor" "❗ ÚLTIMA HORA: Cancel·lacions de trens a l'R15 de Rodalies per una incidència tècnica"