Els set investigats en l'operació anticorrupció a l'Ajuntament de Deltebre seran citats a declarar al jutjat

Els detinguts van quedar lliures al llarg de dimarts després de ser traslladats a les comissaries de Tortosa i Amposta dels Mossos

 

Els Mossos d'Esquadra portant caixes de documentació requisada a l'Ajuntament de Deltebre a un vehicle policial | TarragonaDigital

 

Els set investigats en l'operació per suposada corrupció a l'Ajuntament de Deltebre, al Baix Ebreseran citats a declarar davant la titular del jutjat número 2 de Tortosa que s'encarrega de la investigació. Després de ser detinguts el matí d'aquest dimarts, 12 de març, —abans i durant l'escorcoll de les oficines municipals—, van ser traslladats per prestar declaració a les comissaries de Tortosa i Amposta dels Mossos d'Esquadra.

 

L'exalcalde republicà de la població, Gervasi Aspa (ERC), i el secretari municipal, David Torres, van poder sortir en llibertat a les poques hores i la resta ho van fer al llarg del dia, pendents tots de la citació judicial. Se'ls investiga per suposats delictes contra l'administració pública —prevaricació— i de falsedat documental per fets que haurien tingut lloc durant els dos mandats que van entre 2007 i 2015. Alguns dels casos fan referència al trossejament de contractes.

 

A banda de l'exbatlle i el secretari, entre els investigats figuren també l'exarquitecte municipal, el responsable d'adjudicacions, la interventora i un aparellador de l'Ajuntament de Deltebre. Efectius de la Unitat Central Anticorrupció dels Mossos van escorcollar durant gairebé quatre hores aquest dimarts al matí les dependències municipals, incloent despatxos i ordinadors, per emportar-se finalment diverses caixes amb documentació. El cas continuar sota secret de sumari. 

 

Dos agents dels Mossos d'Esquadra, sortint amb caixes de l'Ajuntament de Deltebre | TarragonaDigital

 

L'actual alcalde de Deltebre, Lluís Soler, va assegurar que «sempre han estat col·laboradors» amb la Unitat Central Anticorrupció dels Mossos, per «salvaguardar els interessos municipals» i que la justícia pugui fer el seu curs». El jutjat que instrueix el cas ja havia fet diversos requeriments a l'Ajuntament de Deltebre sobre projectes dels mandats entre el 2007 i el 2015.

 

Gervasi Aspa, expulsat d'ERC

Davant l'operatiu anticorrupció que es va iniciar a Deltebre, Esquerra Republicana de Catalunya va acordar, aquest mateix dimarts, suspendre immediatament de la militància i obrir un expedient normatiu a Gervasi Aspa, després de ser detingut. De la mateixa manera, l'Executiva Nacional del partit va oferir la seva col·laboració a la justícia per aclarir els fets de manera «immediata» i «inequívoca», reiterant el seu compromís amb la transparència i el bon govern.