Milián Mestre: «Israel volia posar una base militar a la Ràpita a canvi d'ajuda a Catalunya»

L'històric dirigent del Partit Popular ho ha explicat al programa de TV3 'Tot es Mou'
Milián Mestre va declarar que Israel va negociar amb Catalunya posar una base militar naval a la Ràpita | TV3

 

Israel va negociar amb el Govern de Catalunya la construcció d'una base militar naval al port de Sant Carles de la Ràpita, a canvi d'ajuda econòmica. Aquest ha estat el titular de la intervenció del periodista i històric dirigent del Partit Popular, Manuel Milián Mestre, al programa de TV3, 'Tot es Mou' d'aquest passat divendres, 8 de febrer. Tanmateix, ha declarat que, per ell, tant Israel com Rússia podrien ser aliats d'una Catalunya independent. 

Rússia i Israel tindrien interès en Catalunya

Tot i haver nascut a Forcall, a la Comunitat Valenciana, Manuel Milián Mestre va viure des de ben petit al Perelló, a la comarca del Baix Ebre. En aquest sentit, qui va ser un dels dirigents del PP de José Maria Aznar, ha afirmat al programa 'Tot es Mou' de TV3 que Israel va mostrar interès en un dels ports que hi ha al litoral català, en concret, el de Sant Carles de la Ràpita, per muntar una base militar naval a canvi de donar suport econòmic a Catalunya. «La negociació que va haver-hi entre el govern de Catalunya i Israel, la contrapartida que es va demanar a canvi de l'ajuda econòmica que s'estava negociant era una base militar naval a Sant Carles de la Ràpita, als Alfacs», ha explicat Milián Mestre.

Tanmateix, l'històric dirigent del PP, que va deixar el partit per la seva deriva anticatalanista, ha afirmat en el programa que Rússia també tindria gran interès en Catalunya per «la seva posició estratègica». En aquest sentit, els ports de Tarragona i Barcelona serien força interessants per posar-hi bases militars de primer ordre per cobrir el Mediterrani Occidental i l'entrada de l'oceà Atlàntic.

En aquest sentit, Milián Mestre, qui va ser un dels membres fundadors del diari 'El País' i un dels ajudants de Manuel Fraga en la fundació d'Aliança Popular, va destacar que «no s'està analitzant» la importància internacional del conflicte Espanya-Catalunya i, per ell, tant Israel com Rússia podrien uns potents aliats d'una Catalunya independent.

Manuel Milián Mestre fa l'analisi a partir del minut 1:19:30:

"El documental 'El Periple, la vella llum d'Europa' fa el salt a les pantalles franceses" "ÚLTIMA HORA: Rescaten amb helicòpter un caçador ferit a les Terres de l'Ebre"