L'alcalde de Deltebre adverteix que la reordenació de JxC no pot estar «condicionada a un lideratge»

Lluís Soler, dirigent del PDeCat, sosté que hi ha alternatives a Puigdemont pel candidat a la Generalitat
L'alcalde de Deltebre ho afirma en una entrevista | Aj. Deltebre

Lluís Soler ha advertit en una entrevista a 'Nació Digital' que la reordenació de Junts per Catalunya (JxC) no pot estar «condicionada a un lideratge concret». L'alcalde de Deltebre considera que el paper de Carles Puigdemont és «inqüestionable» perquè ha fet possible poder expressar «l'anhel de llibertat». Però per bé que aquesta autoritat moral «no li pot treure ningú» també considera que «hi ha actius importants» que poden desenvolupar el paper de cap de cartell de l'espai per a les properes eleccions a la Generalitat «amb tot el respecte, la lleialtat i la coordinació» amb l'expresident a l'exili.

Sobre aquesta possible figura, el també dirigent del PdeCat considera «evident» que hi ha actius «molt importants al Govern, fora del Govern, al municipalisme, al partit i a l'espai». Però subratlla que primer cal una «endreça» de l'espai de Junts per Catalunya que «s'ha de provocar per tenir força». Indica que «les bases han de treure la necessitat que emergeixi un lideratge», i considera que “el que no pot ser és que s'hagi de condicionar la reordenació a un lideratge concret».

Finalment, l'alcalde de Deltebre ha opinat que membres del Govern, del partit, de l'espai, del grup parlamentari i alcaldes «podrien ser perfectament caps de cartell». En aquest sentit ha dit que «estaria molt bé» que el presidenciable de JxC «fos un alcalde o alcaldessa, com a punt de força».

"Convoquen els ajuts per a les explotacions agràries afectades pel Glòria i el Dana" "Arriba les millores de la C-12, una de les carreteres més negres de Catalunya"