Lluís Soler, alcalde de Deltebre i diputat, obre la porta a deixar l'escó de la Diputació de Tarragona

El polític ebrenc ha presentat la seva candidatura a presidir l'Associació Catalana de Municipis |Algunes fonts apunten que el podria substituir, a la Diputació, l'alcaldessa de Tortosa, Meritxell Roigé
Imatge d'arxiu de l'alcalde de Deltebre, Lluís Soler, al seu despatx de l'Ajuntament. | ACN

 

L'alcalde de Deltebre, Lluís Soler, de Junts per Catalunya, ha presentat, aquest dimarts, 17 de setembre, la seva candidatura per presidir l'Associació Catalana de Municipis. El pas endavant de Soler podria comportar, segons han apuntat a TarragonaDigital diferents fonts consultades, la seva renúncia a l'escó de diputat a la Diputació de Tarragona.

  • NOVETAT: Sigues el primer en saber les notícies de la teva població i de tot Tarragona, gratis al teu mòbil. Fes clic aquí!

Així mateix, tan bon punt faci oficial la seva renúncia a la plaça a la Diputació, Soler seria substituït per l'alcaldessa de Tortosa, Meritell Roigé. Soler ha deixat la porta oberta a aquesta renúncia assegurant, a aquest mitjà, que «a partir de la setmana vinent, decidiré el més oportú!»

L'Associació Catalana de Municipis i el procès

L'Associació Catalana de Municipis, o ACM, ha tingut un paper destacat durant el procés independentista català. De fet, l'actual conseller d'Interior del govern de la Generalitat de Catalunya, Miquel Buch, va ser president de l'entitat durant uns mesos i abans d'accedir al seu actual càrrec institucional.

La candidatura de Soler a la presidència de l'ACM ha sigut interpretada com una batalla més dins el PDeCAT entre afins al president Puigdemont i post convergents que volen tornar a escenaris anteriors a tot el procés. Lluís Soler es va presentar, el passat mes de maig, a les eleccions municipals de Deltebre amb la plataforma Enlairem Deltebre i allunyat de marques electorals més identificades amb Carles Puigdemont.

"❗ALERTA: Les màfies, darrere de l'explotació dels temporers del camp a l'Ebre" "🚨 Assalten una casa disfressats de policies, armats i agredeixen les víctimes a l'Ebre"