GRUP DE FACEBOOK:

Fes click AQUÍ i uneix-te al nostre Grup Oficial de Facebook! Notícies, enquestes i moltes opinions sobre tot el que passa a les comarques de Tarragona.

Manifestacions a Riba-roja d'Ebre a favor i en contra de l'abocador

'Riba-roja decideix' diu que el dipòsit és «l'únic» pla de futur i 'Almatret Net' que és una «agressió» al territori
'Riba-roja Decideix' amb cartells reivindicatius en l'acció per defensar el projecte de l'abocador de residus industrials no perillosos del municipi. | ACN

 

Les plataformes 'Riba-roja decideix', 'Almatret Net' i la 'Ribera Digna', s'han manifestat aquest dissabte, dia 13 d'abril, per defensar i denunciar, respectivament, el dipòsit de residus industrials no perillosos de Riba-roja d'Ebre. La primera plataforma, 'Riba-roja decideix', es mostra a favor del projecte; mentre que 'Almatret Net' i la 'Ribera Digna' hi estan en contra.

 

Les dues manifestacions s'han trobat sense que hi hagi hagut enfrontaments

Els veïns favorables de Riba-roja d'Ebre han organitzat un esmorzar i han marxat fins als peus dels terrenys de les Valls —on les màquines ja fa dies que hi treballen— i han defensat que el projecte és «l'únic» pla de futur per contrarestar la despoblació que pateixen.

 

A la vegada, el col·lectiu ha demanat «respecte» per la decisió municipal davant l'oposició de la comarca que en rebutja la instal·lació. De fet, les plataformes contràries, que han aplegat més d'una cinquantena de persones, han assegurat que es «revoltaran» davant aquesta «agressió» al territori i que faran tot el possible per aturar el projecte. Les dues mobilitzacions han coincidit momentàniament, sense que s'hagi produït cap confrontació.

 

La capçalera de la marxa dels membres de les plataformes 'Almatret Net' i la 'Ribera Digna' en l'acció per denunciar el projecte de l'abocador. | ACN

 

No són les primeres manifestacions

Dilluns una trentena de veïns de Riba-roja ja van mostrar el seu malestar pel posicionament del Govern contra el projecte del dipòsit a les portes de l'edifici de les delegacions de la Generalitat a Tortosa. L'alcalde, Antoni Suárez, valora positivament tots dos moviments ciutadans i reivindica com a «lícites i legítimes» les manifestacions que es puguin fer, en un sentit o en un altre.

 

«Cal que siguin sempre cíviques i pacífiques, no entenc les manifestacions d'una altra manera», ha demanat el batlle de Riba-roja, que ha abandonat el PDECat i es presentarà com a independent per la FIC.

 

També et pot interessar