Mestres d'un institut de Tortosa inicien dejunis en suport a la vaga de fam dels presos

Els professors també han convidat a unir-se a la iniciativa a tot el claustre del centre, les famílies de l’alumnat i a tota la ciutadania tortosina
Imatge de l'Institut Dertosa, a la ciutat de Tortosa | XTEC

 

Professors de l’Institut Dertosa de Tortosa, al Baix Ebre, han convocat diversos dejunis per solidaritzar-se amb la vaga de fam començada pels presos independentistes. Tal com han explicat en un comunicat, els docents dejunaran durant dotze hores diàries, de vuit del matí a vuit del vespre, avui dimecres, 12 de desembre, i els pròxims 13, 14 i 17 de desembre.

Els professors també han convidat a unir-se a la iniciativa a tot el claustre del centre, les famílies de l’alumnat i a tota la ciutadania tortosina. «Som conscients de la nostra responsabilitat com a ciutadans i com a docents i, per tant, davant la greu decisió que han pres alguns líders civils i polítics actualment empresonats, no podem restar sense fer res», expliquen.

Cinefòrum amb la defensa de les llibertats com a leitmotiv

Els docents de l’Institut Dertosa han volgut remarcar que «qualsevol iniciativa» en aquest àmbit tindrà en compte «l’activitat educativa». Amb això, els professors han anunciat que obriran la sala d’actes del centre, de tres de la tarda a les vuit del vespre dels dies de protesta, on tindrà lloc un cinefòrum amb projeccions de pel·lícules i documentals relacionats amb la defensa de les llibertats i la lluita pacífica pels drets civils.

L'Ajuntament de Llorenç no celebra el Nadal amb els treballadors per solidaritzar-se amb els presos

L’equip de govern de l’Ajuntament de Llorenç del Penedès, al Baix Penedès, va anunciar dilluns, 10 de desembre, la suspensió de l’acte de celebració de les festes de nadal amb els treballadors del consistori, per tal de donar suport a la vaga de fam de Jordi Sànchez, Jordi Turull, Joaquim Forn i Josep Rull a la presó de lledoners.

Des de l’ajuntament penedesenc, on governa Convergència i Unió (CiU) amb majoria absoluta, es vol donar suport a «aquesta mesura tan extrema per tal de denunciar les traves que el Tribunal Constitucional està posant per endarrerir l’accés al Tribunal Europeu de Drets Humans».

Una dotzena de professors del Vendrell inicien dejunis diaris

El passat dimarts, 4 de desembre, una dotzena de professors de l’Institut Baix Penedès, a la ciutat del Vendrell, també van anunciar un «dejuni continuat per relleus» per donar suport a la vaga de fam dels presos catalans. En aquest cas, diàriament, un dels professors no menja aliments sòlids durant 24 hores i, l’endemà, agafa el relleu un altre mestre. L’acció, engegada a títol personal, la faran fins que els presos aturin la vaga de fam.

"Guerra oberta entre els hospitals de Móra d'Ebre i de Reus" "Denuncien l’espoli d’oliveres centenàries i mil·lenàries a les Terres de l’Ebre"