Port de Sant Carles de la Ràpita.

La Ràpita suspèn el mercat ambulant i les activitats a la platja per lluitar contra el brot de la Covid-19

En l'última setmana s'han registrat 11 nous casos positius de Covid-19 confirmats per prova PCR

Un brot de coronavirus al municipi de Sant Carles de la Ràpita ha obligat l'Ajuntament a prendre mesures per evitar la propagació del virus entre la població. En l'última setmana s'han registrat 11 nous casos positius de Covid-19 confirmats per prova PCR, segons s’ha informat des de la Regió Sanitària de les Terres de l’Ebre. Aquestes persones es troben ja aïllades i sota seguiment de les autoritats sanitàries.

Suspensió temporal d'actes

Amb l'arribada dels nous positius de coronavirus, el consistori ha decidit suspendre temporalment tots els actes públics organitzats per l'ens municipals que no tinguin un registre d'assistents i que puguin provocar l'aglomeració de persones, sigui com a públic o com a usuaris. La decisió s'ha pres d'acord amb les recomanacions de les autoritats sanitàries locals i territorials i, en aquest sentit, afecta per ara a l'organització del mercat ambulant dels dissabtes i les activitats esportives que es fan a la platja.

Davant d’aquesta situació, i en el context d’altres rebrots que s’han declarat arreu del país, l’Ajuntament ha anticipat les primeres mesures restrictives. Paral·lelament, la Policia Local ha incrementat el patrullatge i en l’última setmana ha obert 18 actes de sanció a persones que no duien la mascareta posada pel carrer i han advertit a moltes altres més que la duien mal posada.

L’alcalde de Sant Carles de la Ràpita, Josep Caparrós, ha subratllat la importància de «trencar la cadena de contagis» i és per això «que hem d’extremar al màxim les mesures», ha dit. «Per una part ho hem de fer les administracions, i per això l’ajuntament apliquem aquestes mesures als actes que organitzem, però per l’altra han de ser els mateixos ciutadans. És imprescindible que complim amb les normes bàsiques de distància de seguretat, mascareta i higiene de mans, així com evitar les aglomeracions», ha afegit Caparrós.


Comentaris