Pla mitjà d'una agent dels Mossos comprovant la identitat d'una conductora en els controls de mobilitat que s'han fet a Alcanar, al límit amb el País Valencià

Aixequen més d'un miler d'actes a l'Ebre en l'últim mes i mig per incomplir les mesures de prevenció

La velocitat de propagació del virus torna a pujar per sobre de l'1 pels brots de la Terra Alta

Els Mossos d'Esquadra i les Policies Locals han aixecat 1.082 actes per incompliment de les mesures de prevenció i seguretat, des del 26 d'octubre, a les Terres de l'Ebre. Interior ha intensificat els controls, sobretot en bars, restaurants i comerços ebrencs i s'han interposat denúncies per reiteració en alguns establiments i per festes privades il·legals. Pel que fa a la propagació del virus, la velocitat s'ha enfilat de nou per sobre de l'1 (1,32) i el risc de rebrot és de 144. Aquest canvi de tendència a l'alça es registra sobretot pels brots que afecten Batea i Vilalba dels Arcs (Rt 4,24 i 2,32, respectivament), a la Terra Alta. Hi ha actualment 63 pacients ingressats per Covid-19 als hospitals ebrencs, 9 dels quals a l'UCI.

📲TENS TELEGRAM? Afegeix-te gratis al nou canal de Tarragona Digital: les millors fotos i vídeos, últimes hores i ara també pots comentar. CLICA AQUÍ i apunta't ara, t'esperem!

El delegat del Govern a l'Ebre, Xavier Pallarés, ha apuntat que tots els informes i actes que s'aixequen al territori per incomplir les mesures de prevenció i seguretat de la Covid, s'envien als ajuntaments «perquè tinguin consciència» del que passa als seus municipis, però que també s'han interposat denúncies. El passat cap de setmana, es van obrir 104 expedients.

El delegat territorial ha apuntat que la situació a les residències de gent gran està «controlada», a excepció de la de l'Hospital de la Santa Creu de Jesús, a Tortosa (Baix Ebre), on hi ha un nou brot de coronavirus. Pallarés també ha valorat el tancament del primer trimestre a les escoles, «que acaba en una millor situació» que la que hi havia al setembre i ha destacat que els últims cribratges en centres escolars del territori, com l'institut de Roquetes o els d'Amposta, hagin detectat molt pocs casos asimptomàtics.