INVITACIÓ:

Et convidem al nou grup oficial de Facebook de TarragonaDigital on comentarem l'actualitat de TGN entre tots. APUNTEU-VOS CLICANT AQUÍ!

Músics ebrencs regalen microconcerts diaris durant el confiament en el festival Monstres de l'Ebre

La iniciativa vol animar els programadors a apostar pels grups del territori quan acabi la crisi sanitària
Imatge promocional del grup ebrenc Pepet i Marieta | Pepet i Marieta

 

 

L'Ebre també ha estrenat aquesta setmana el seu propi festival online. Monstres de l'Ebre ha arrencat aquest dilluns amb el primer microconcert de Menut, el cantautor Carles Blanch, de Móra la Nova, que ha interpretat 'Seguint Riberes'. Tots els dies feiners, a través d'Instagram TV, es retransmetrà una breu actuació que un grup o artista ebrenc haurà gravat a casa seva. Amb una quinzena d'artistes sumats al festival i una actuació cada dia, la iniciativa s'allargarà un mínim de tres setmanes però el cartell és obert i segueixen arribant propostes. «Aprofitem per crear una xarxa, posar cara als músics ebrencs i que quan tot això acabi, demanar als programadors que apostin per nosaltres», ha explicat Aleix Ferrús, portaveu del festival.

 

Monstres de l'Ebre no és un festival de cançons en directe. La iniciativa oferirà tots els dies feiners, de dilluns a divendres, microcàpsules musicals de diferents cantautors, grups i artistes ebrencs. El cartell l'encapçalen el grup Pepet i Marieta i la cantautora Montse Castellà i l'ha estrenat Menut, àlies del cantautor Carles Blanch, finalista del Sona9 del 2018. Els músics gravaran petites actuacions des de casa —amb temes propis o versions— i se'n publicarà una diària per amenitzar el confinament però també per «posar cara» i reivindicar el talent musical del territori.

 

«Que els més petits puguin pujar al carro»

«A les Terres de l'Ebre volíem crear una xarxa de gent que té inquietuds semblants i se'ns va ocórrer fer aquest festival perquè un cop tot això passi, puguem demanar als ajuntaments i les sales que ens programin. Hi ha grups molt bons i fan molta qualitat però són desconeguts perquè no acabaven d'entrar a cap xarxa», ha explicat Ferrús. El festival vol donar visibilitat als artistes, ajudar que els més coneguts puguin continuar promocionant la seva obra i que «els més petits puguin pujar al carro».

 

El primer microconcert l'ha ofert, aquest dilluns, Menut amb un acústic, guitarra en mà, on ha interpretat 'Seguint Riberes', tema del seu disc de debut 'Terra d'Argila'. Aquest dimarts ho farà el flixanco Xarim Aresté —premi MIN de la Música Independent 2018 al Millor Disc en Català pel seu àlbum 'Polinèsies'. Aresté cantarà 'Vull viure d'aventures'.

 

El cartell inicial el completen Joan Bagés, Fardatxa, Gebre, Ro, És cosa de 3, Marcel Castellví, Ramir Guiu, Camins Blancs, Adrià Cid, Setrill, Rampaire i Manel Urbà.

 

Més notícies de la categoria Terres de l'Ebre