Exterior de l'Hospital de la Santa Creu de Jesús

Mor un dels pacients afectats pel brot de Covid-19 a l'Hospital de la Santa Creu de Jesús

Els casos han augmentat a 9 després de donar positiu 3 germanes| S'han fet 750 proves a treballadors, malalts i residents

El brot de Covid-19  que afecta l'Hospital de la Santa Creu de Jesús, a Tortosa ha afectat també tres germanes del convent de la Consolació, que s'havien relacionat amb una professional del centre hospitalari. El nombre de contagis d'aquest brot s'eleva a nou, amb els tres professionals i tres pacients de l'Hospital positius detectats la setmana passada.

Un dels malalts  contagiats, que rebia cures pal·liatives, ha mort  aquesta nit passada. Aquest dilluns també s'ha derivat a cures pal·liatives de la Santa Creu, un pacient contagiat  de coronavirus de l'Hospital Verge de la Cinta de Tortosa. L'Ajuntament de Tortosa intensificarà les anàlisis  de les aigües residuals, que ja indicaven una reducció de la càrrega viral aquest cap de setmana.

750 proves PCR des de l'inici del brot

Des de la detecció del brot de coronavirus, a l'Hospital de la Santa Creu de Jesús s'han fet ja 750 proves PCR a pacients, treballadors i residents. Queden pendents 45 proves més a treballadors que es troben de vacances o que no feien torns la setmana passada i s'han començat a fer 150 proves més als usuaris i treballadors de la Unitat de Nefrologia, ubicat en un altre edifici dins del complex hospitalari. «La situació que ens preocupa però després dels resultats de les proves fetes comencem a estar més tranquils», ha apuntat l'alcaldessa de Tortosa, Meritxell Roigé.

Les visites al centre  i la residència  de Jesús segueixen restringides  i se seguiran aplicant mesures extremes fins que «la situació millori i es pugui reobrir». «Demanem compressió a les famílies, als quals mantenim en contacte amb els usuaris. Són moments difícils i complicats i cal demanar molta responsabilitat a tothom i agrair la feina que estan fent els professionals que han de tornar a viure una dura situació», ha destacat Roigé.

Un segon brot familiar

Excepte el pacient contagiat que ha mort  aquesta matinada i que ja es trobava en un delicat estat de salut a la unitat de cures pal·liatives, la resta de positius estan estables  i no es temen complicacions. En el mateix estat es troben 6 membres d'una mateixa família de Tortosa que s'haurien contagiat sense relació amb el brot de l'Hospital de Jesús. Alguns han estat aïllats a l'Hotel Salut de Tarragona.

Les festes de la Cinta, suspeses

Roigé ha anunciat aquest dilluns se supenen les Festes de la Cinta, que se celebren al setembre. «No les podem fer com les coneixem, amb actes multitudinaris, gratuïts i populars. Ho celebrarem a les cases perquè la Cinta és la patrona de la ciutat i el consistori farà algun acte simbòlic on es pugui garantir la seguretat», ha avançat l'alcaldessa. També ha anunciat que la diada de la Cinta, el 2 de setembre, el Bisbat organitzarà diverses misses  per encabir el màxim nombre de fidels i complir amb les limitacions d'aforament i les distàncies socials.