GRUP DE FACEBOOK:

Fes click AQUÍ i uneix-te al nostre Grup Oficial de Facebook! Notícies, enquestes i moltes opinions sobre tot el que passa a les comarques de Tarragona.

Els Mossos d'Esquadra tindran policia marítima, amb una base a les Terres de l'Ebre

Ho avança 'La Vanguardia' | La nova àrea, que s'erigiria com a policia integral al litoral català, començaria a funcionar aquest estiu

Els Mossos d’Esquadra tindran la seva pròpia policia del mar. Segons avança ‘La Vanguardia’, la policia catalana, conjuntament amb la Conselleria d’Interior, ja ultima els últims serrells del que serà, a partir del pròxim estiu, un nou projecte de seguretat marítima. Aquesta àrea policial, apunten des del mateix mitjà, encara no té un nom oficial però sí que aglutinarà els disset mossos que integren l’actual unitat aquàtica.

 

A contrarellotge, es treballa en la recerca d’una nova embarcació, entre 10 i 15 metres d’eslora, que s’unirà a les tres barques amb les quals ja compten els Mossos d’Esquadra. Evidentment, el nou vaixell ha de ser potent i versàtil, per tal de moure’s i controlar tota l’extensió del litoral català.

 

Una base als ports de l'Ametlla o la Ràpita

Pel que fa als nous efectius, explica ‘La Vanguardia’, la policia catalana preveu obrir una convocatòria interna —entre els agents que ja tinguin titulació relacionada amb les activitats marítimes i patronatge d’embarcacions—, alhora que s’instal·laran diferents bases als ports de l’Ametlla de Mar (Baix Ebre) o Sant Carles de la Ràpita (Montsià), a la costa tarragonina; a Sitges o Vilanova, a la costa central; i a Palamós, al litoral gironí.

 

La posada en marxa d’una policia marítima per part dels Mossos d’Esquadra encaixa, segons fonts oficials consultades per ‘La Vanguardia’, al marc estatutari actual, en una maniobra del govern català que vol revertir l’acord de la Comissió Nacional de Coordinació de la Policia Judicial, del passat 12 de març, amb el qual és la Guàrdia Civil qui assumeix totes les funcions policials al mar. Ara, els Mossos d’Esquadra es volen erigir com a policia integral marítima, assolint competències que es recullen al mateix Estatut i a la llei de la Policia de Catalunya.

 

 

També et pot interessar