Imatge de gent en un concert

Els músics de les Terres de l'Ebre es planten contra la suspensió d'espectacles i concerts

Asseguren que les activitats culturals compleixen amb les mesures de seguretat| Grups i artistes reconeguts signen un manifest de rebuig a les cancel·lacions

 El sector musical  de les Terres de l'Ebre s'ha unit per reivindicar que els concerts  i els espectacles són espais on es compleixen «escrupolosament» totes les  normes  i mesures de seguretat i prevenció marcades per les autoritats sanitàries davant la Covid-19.

Són diverses les actuacions i activitats culturals que s'estan suspenent els últims dies al territori i més de 150 grups, artistes o músics, entre d'altres, han  signat  un  manifest  en contra d'aquesta situació. El document continua obert per tots aquells que s'hi vulguin sumar.

La pràctica totalitat  del sector musical i treballadors de la cultura a les Terres de l'Ebre s'està adherint al manifest  que des de fa uns dies ha començat a circular davant la suspensió de  concerts  i actes culturals al territori. El manifest proclama que sacrificar aquestes activitats és «com fer creure a la societat que la cultura és prescindible» i ho consideren «un error».


El sector musical compleix amb les mesures sanitàries

Lamenten que després que el sector hagi demostrat «seny i seguretat» així com el compliment de totes les mesures de prevenció  marcades per l'autoritat sanitària, «és totalment il·lògic que se suspenguin actes, en els quals es compleixen totes les mesures, i no es regulin altres activitats que manifesten un risc de contagi molt més elevat». En el manifest es reivindica que "la cultura és també un sector econòmic del qual en depenen moltes famílies".Entre les adhesions, on s'hi ha sumat grups artístics i altres a títol individual, hi ha grups com Pepet i Marieta, Xeic!, l'Orquestra Cimarrón, Quico el Célio, el Noi i el Mut de Ferreries o la Unió Filharmònica d'Amposta; cantants com Èric Vinaixa, Montse Castellà o Arturo Gaya; instrumentistes com Pep Mola, Paco Prieto, Pau Puig, Sergi Trenzano, Jordi Fusté, Kike Pellicer o Sergi Molina.

També un bon nombre d'entitats,  escoles de música, promotors, tècnics i altres artistes com Xavi Bertomeu (Mostra de Jazz de Tortosa), Juanjo Grau (Escola i Banda de Música de Tortosa), el pallasso Muniatto Xou (Eusebi Morcillo) o el festival Tradicionàrius a les Terres de l'Ebre, del qual es va anunciar la suspensió fa dos dies.