INVITACI脫:

Et convidem al nou grup oficial de Facebook de TarragonaDigital on comentarem l'actualitat de TGN entre tots. APUNTEU-VOS CLICANT AQU脥!

Neix una nova plataforma per lluitar contra els correbous arreu de Catalunya

'Prou Correbous' la integren nou entitats i insten el Govern que canvi茂 la normativa per prohibir-los
Pla sencer dels impulsors de la plataforma 'Prou Correbous' | Twitter / @LexAnima

 

 

Nou entitats que defensen la protecci贸 dels animals han constitu茂t la plataforma 'Prou Correbous' amb l'objectiu de 芦fer un front com煤 per lluitar per la fi dels actes taurins a Catalunya禄, segons han explicat en un comunicat. Tal com han assenyalat, la iniciativa s'ha impulsat despr茅s que un bou salt茅s la barrera durant els correbous de Vidreres del passat 1 de setembre, en una acci贸 que va causar 19 ferits i l'abatiment a trets de l'animal per part de la policia. Aquest dijous la plataforma ha activat una p脿gina web, un canal de Telegram i p脿gines en diferents xarxes socials per informar de la seva activitat. El proper 15 de gener es presentaran p煤blicament a la pla莽a Sant Jaume de Barcelona.

 

Les organitzacions que formen part de 'Prou Correbous' s贸n ADDA, FAADA, AnimaNaturalis, Fundaci贸 Fauna, Libera, Fundaci贸n Franz Weber, Lex 脌nima, AVDA i Tots Som Poble. En el seu manifest fundacional apunten que s'han unit per demanar que es compleixi una resoluci贸 aprovada al Parlament en la qual s'insta el Govern 芦a realitzar els canvis necessaris en la regulaci贸 de les festes tradicionals amb bous i en la normativa de protecci贸 dels animals, perqu猫 deixin de ser una excepci贸 en la legislaci贸, amb l'objectiu que les diferents modalitats de correbous es deixin de celebrar a Catalunya禄.

 

 

La plataforma reclama 芦valentia禄 pol铆tica

En el text tamb茅 apunten que els fets de Vidreres 芦se sumen a anys i anys de maltractament animal institucionalitzat, destacant l'especial crueltat en les modalitats del bou embolat i el bou caplla莽at禄. Amb tot, afirmen que, tenint en compte els incidents que hi ha hagut en els darrers anys, en aquests actes 芦no es pot garantir la seguretat de les persones participants i del p煤blic i la protecci贸 dels animals禄. A m茅s, tamb茅 denuncien que cada any es destinen 800.000 euros de diners p煤blics per a l'organitzaci贸 de 450 correbous en 31 municipis de Catalunya. Finalment, exigeixen als membres del Parlamentque tinguin la valentia d麓afrontar aquest debat per posar fi al maltractament animal en les festes tradicionals amb bous禄.

 

 

Tamb茅 et pot interessar

 

M茅s not铆cies de la categoria Terres de l'Ebre