Arriben nous ajuts 'LEADER' a la Ribera d'Ebre

El Consell Comarcal ha obert una nova convocatòria que pretén tornar a impulsar la inversió a la comarca, com en els darrers dos anys

Aquest dilluns 17 de setembre, el Consell Comarcal de la Ribera d'Ebre ha obert una nova convocatòria per a sol·licitar els ajuts del pla 'LEADER 2020'. Es tracta d'un fons d'inversió europeu que es destina per tal d'evitar el despoblament de les zones rurals, impulsant el creixement econòmic de les empreses de la zona mitjançant la injecció d'inversió econòmica.

Les empreses de la Ribera que vulguin sol·licitar aquest ajut tenen un termini d'un mes aproximadament, fins al 17 d'octubre. En total uns 111 projectes s'han pogut beneficiar del pla d'inversió europeu, deixant una inversió total d'uns 11,5 milions d'euros durant els darrers deu anys.

Què és l'ajut LEADER 2020?

És un pla d'inversió europeu que busca frenar el despoblament de les zones rurals, mitjançant la captació d'inversions econòmiques al territori. Aquests diners europeus es destinen a inversions relacionades amb sectors com l'agroalimentari, el turisme o al sector serveis. En concret, el sector vinícola quedarà exclòs per a sol·licitar aquesta convocatòria, que s'ha presentat avui a la seu del Consell Comarcal de la Ribera d'Ebre.

Segons ha declarat la gerent del CIS a la presentació: «No entraran els projectes relacionats amb el món del vi, que entraran en una altra línia d’ajuts, la qual cosa dóna més opcions a altres sectors». 

Les empreses sol·licitants entraran a concurs

Aquells projectes que es presentin a la convocatòria del LEADER, hauran d'acreditar que les seves empreses tinguin un mínim de 12.000 euros  d'inversió, a més d'acreditar que mantindran una activitat empresarial d'uns cinc anys com a mínim. Un cop passat aquest filtre inicial, necessitaran presentar una memòria sobre el projecte, amb uns certs criteris que rebran una sèrie de puntuacions. El Consell a més, s'oferirà en concepte d'assessor per realitzar tràmits com els plans d'empresa o els registres telemàtics.

La presidenta del Consell Comarcal, Gemma Carim va voler animar a les empreses riberenques a presentar-se a concurs. Va declarar: «són els ajuts més importants per al desenvolupament econòmic de territoris rurals com el nostre». També ha anunciat que els projectes escollits seran anunciats al mes de juny de 2019. 

Finançament compartit

El pla d'acció per l'any 2018, preveu una inversió d'uns 665.047,32 euros que seran repartits entre les comarques de la Ribera d'Ebre i la Terra Alta. A partir de la puntuació que obtingui el pla presentat a la fase del concurs, els diners seran adjudicats i preveuen que puguin sufragar fins al 40% de les inversions de les empreses participants. 


Comentaris