GRUP DE FACEBOOK:

Fes click AQUÍ i uneix-te al nostre Grup Oficial de Facebook! Notícies, enquestes i moltes opinions sobre tot el que passa a les comarques de Tarragona.

L'Observatori de l'Ebre monitorarà i modelarà les pertorbacions de la ionosfera

El projecte durarà tres anys i és finançat per l'Agència Estatal d'Investigació
Muntatge de l'iglú i de la caixa isoterma a l'Observatori de l'Ebre per a la determinació de les característiques tèrmiques del conjunt | ACN

 

 

L'Observatori de l'Ebre-Universitat Ramon Llull ha aconseguit finançament per detectar, monitorar i modelar les pertorbacions ionosfèriques. El projecte MIRA proposa ampliar el coneixement dels efectes de l'activitat solar sobre la ionosfera i el camp magnètic terrestre. Permetrà dissenyar sistemes d'alerta i mitigar els efectes dels esdeveniments de meteorologia espacial. El projecte està liderat pels investigadors Estefania Blanch i David Altadill, durarà tres anys i és finançat per l'Agència Estatal d'Investigació. L'Observatori va aconseguir finançament de l'AEI per estudiar la sequera a través de dades de satèl·lit i per estudiar els impactes de la meteorologia espacial damunt les xarxes de transport elèctric.

 

El grup de recerca que lidera el projecte MIRA té una llarga trajectòria i experiència en la detecció i monitoratge de les irregularitats ionosfèriques. Ho avalen publicacions científiques en revistes internacionals de primer nivell i projectes internacionals anteriors que han aconseguit en convocatòries de la Comissió Europea, l'Agència Espacial Europea i l'OTAN.

 

La meteorologia espacial estudia l'activitat solar, els efectes que produeix sobre la Terra i permet predir possibles impactes al planeta, especialment en els sistemes biològics i tecnològics. Les irregularitats ionosfèriques són variacions de densitat de plasma ionosfèric que poden.