Onada de robatoris de cable de coure en parcs solars de la comarca del Montsià

Els Mossos investiguen la sostracció de més de 3.000 metres de cablejat durant els últims dos mesos en instal·lacions dels Valentins, la Galera i Amposta

Els Mossos d'Esquadra investiguen quatre casos de robatori de cable de coure, més de 3.000 metres en total, d'instal·lacions de parcs solars de la comarca del Montsià. El primer dels assalts denunciats va tenir lloc el passat 11 de novembre, quan l'empresa Parc Solar Valentins S.L., ubicada al nucli dels Valentins d'Ulldecona, va denunciar el robatori de 1.000 metres de cablejat de coure.

Encara no ens segueixes a Telegram? 📲 Forma part de la nostra comunitat! Comenta i rep les notícies més importants al moment al teu mòbil i GRATIS. Clica aquí, t'estem esperant!

Els tres robatoris restants s'han localitzat en instal·lacions de l'empresa Free Power S.L., el 4 de desembre en una parcel·la ubicada a la Galera, amb la sostracció de cablejat de diverses mides; el dia 12 del mateix mes, a la planta de la partida Carrasca d'Amposta, amb 1.800 metres sostrets; i l'últim, el passat dia 22 de desembre, també en unes altres instal·lacions a la mateixa partida, amb 800 metres de cable sostrets i danys als comptadors de les instal·lacions.

Els lladres, amb coneixements tècnics i professionals

Fonts dels Mossos d'Esquadra han confirmat que la investigació dels quatre casos segueix en marxa. Segons s'ha pogut saber, els robatoris haurien estat executats per persones amb coneixements tècnics i procediments professionals. Els lladres haurien evitat les alarmes i les importants mesures de seguretat que les empreses que gestionen les plantes solars tenen implantades, especialment, per vigilar les plaques fotovoltaiques.

El material robat a la planta solar dels Valentins estaria valorat en uns 60.000 euros, mentre que en el cas de la Galera, ascendiria a uns 20.000. Més enllà del valor material del cable de coure, els propietaris van denunciar l'elevat cost dels danys que la sostracció per la força ha ocasionat en les instal·lacions.

Imatge del cable de coure robat a diverses zones del Priorat i el Baix Camp | Mossos d'Esquadra

 

Cau una banda especialitzada en el robatori de cable telefònic

Els Mossos d'Esquadra de la Unitat d'Investigació de Reus van detenir el passat dilluns, 7 de gener, una dona i cinc homes d'entre 20 i 56 anys, com a presumptes autors de delictes de danys, desordres públics, robatori amb força i pertinença a grup criminal.

Durant els últims mesos del 2018, la policia catalana va obrir el cas arran d'un seguit de robatoris amb força al Baix Camp i al Priorat, on s'havien produït fins a trenta-quatre sostraccions de cable telefònic en dotze municipis diferents.