Tres ovelles mig cremades, però que s'han pogut salvar

Onada de solidaritat per un ramader que ha perdut 200 ovelles en l’incendi de la Ribera d’Ebre

El foc ha cremat el bestiar i la granja de Pere Jornet
Les 200 ovelles han mort a causa de les flames
Les 200 ovelles han mort a causa de les flames | TV3

L’incendi forestal que crema des de la tarda d’aquest dimecres, 26 de juny, a la Ribera d’Ebre, està deixant conseqüències desoladores. Fins al matí d’aquest dijous, les flames han cremat més de 4.000 hectàrees de vegetació forestal i, malgrat que no s’han hagut de lamentar danys personals, sí que hi ha hagut danys materials i animals.

És el cas del Pere Jornet, un pastor que ha perdut un ramat de 200 ovelles, que han perdut la vida calcinades per les flames. A més, també se li ha cremat la granja i la maquinària. Les imatges les ha recollit TV3, en les quals s’hi poden veure dos cavalls i 200 xais morts, cremats, i tres ovelles arraconades a l’entrada, mig cremades però vives.

Tres ovelles mig cremades, però que s'han pogut salvar
Tres ovelles mig cremades, però que s'han pogut salvar | TV3

 

El Pere Jornet explica que van haver de marxar perquè, si no, «ens hauríem ofegat aquí», i van deixar les portes obertes perquè els animals sortissin, però no ho van fer. Entre llàgrimes, el pastor explica que «menys mal que no els he vist cremar».

Iniciativa solidària des de la Catalunya Central

Davant d’aquesta situació, un ramader de Prats de Lluçanès, Abel Peraire, de l’explotació el Taulell del Soler, ha llençat una iniciativa solidària per ajudar el pastor ebrenc. A través de les xarxes socials, va publicar un missatge on demanava el contacte del Pere Jornet per aconseguir que l’explotació torni a tenir ovelles. El missatge a Twitter ja acumula 2.000 retuits i 2.000 «m’agrada» i desenes de comentaris on la gent, desinteressadament, s’ofereix a ajudar de la manera com es pugui.

L’Abel Peraire apunta que entre uns quants ramaders poden donar, ovelles o menjar. A més, també es contempla obrir una campanya de micromecenatge perquè aquelles persones que no puguin ajudar aportant material o animals, puguin aportar-hi diners, però és conscient que no se li podrà tornar tot el que ha perdut. Peraire apunta que «no podem permetre que el territori perdi més bestiar» i reclama que «falta més gestió forestal».

El Pere Jornet s'abraça amb un company a la seva explotació, encara amb fum
El Pere Jornet s'abraça amb un company a la seva explotació, encara amb fum | TV3

 

El ramader ha perdut 200 ovelles cremades en l'incendi de la Ribera d'Ebre
El ramader ha perdut 200 ovelles cremades en l'incendi de la Ribera d'Ebre | TV3

 


Comentaris
Nati
Que pena, siempre son los peor parados, pobres animalitos, al menos lo intentó, les dejó abierto para que escaparan, mi aplauso y sincera gratitud por el trato humano de intentar salvar a sus animales