Les Terres de l'Ebre s'acomiaden del coronavirus: donen d'alta l'últim pacient

Estava ingressat a l'Hospital Comarcal de Móra d'Ebre

Les Terres de l'Ebre estan de celebració. Aquest divendres, 22 de maig, el darrer pacient ingressat per coronavirus a la regió sanitària ha rebut l'alta hospitalària. Es tracta d'un home de 82 anys veí de Ginestar que estava ingressat a l'Hospital Comarcal de Móra d'Ebre fins avui, segons ha informat el Departament de Salut. Havia ingressat a l'Hospital de Móra d'Ebre el 15 d'abril, d'on el van traslladar a l'Hospital Verge de la Cinta de Tortosa, on s'assitien els malalts de coronavirus a la regió sanitària. El passat 7 de maig havia tornat a l'Hospital de Móra i aquest divendres ha pogut tornar a casa.

El personal sanitari no ha dubtat en enregistrar en vídeo el moment en què l'home rebia l'alta després de setmanes lluitant per superar la malaltia. En el vídeo es veu com un sanitari empeny la cadira de rodes amb i recorre els passadissos de l'hospital, mentre tots els professionals sanitaris aplaudeixen enèrgicament, l'ovacionen i l'acomiaden amb un «Se acabó!» al final.

De fet, aquest dijous, 21 de maig, el Departament de Salut ja informava que només quedava una única persona ingressada per Covid-19 a la regió sanitària de les Terres de l'Ebre, que aquest divendres ha rebut l'alta. Des que l'Ebre va entrar a la fase 1 s'han realitzat 137 proves PCR. De les 111 proves de les quals se'n sabia el resultat aquest dijous, només una havia donat positiu, i les 110 restants, negatiu.

També aquest dimecres va rebre l'alta l'últim pacient afectat per coronavirus que quedava ingressat a l'UCI de l'Hospital Verge de la Cinta, d'on n'havia sortit dimarts. Els responsables de la regió sanitària de les Terres de l'Ebre senten reforçat l'optimisme per als nous reptes de la fase 2 del desconfinament amb aquest escenari. Sens dubte tot són bones notícies al sud de les comarques tarragonines, que han sigut la zona amb menys incidència de coronavirus. 

"Grandíssima dada: Els hospitals de l'Ebre donen la notícia que tothom esperava!" "El repte més difícil de les estacions ITV de Catalunya per la crisi del coronavirus"