Interior convocarà a Renfe per la situació dels 300 passatgers atrapats per les pluges

La Creu Roja ha realitzat atenció sanitària i subministrar aliments a l'estació de l'Aldea-Amposta
Uns 300 passatgers del Talgo s'han quedat atrapats a Ulldecona i han passat la nit a dins del tren | @GuillemEscriva

 

El temporal que s'ha viscut aquest darrer a les Terres de l'Ebre han provocat diversos problemes a la circulació ferroviària i per carretera. Les pluges intenses han afectat al corredor mediterrani i s'ha inundat l'estació de tren de Vinaròs i la circulació de trens entre Catalunya i el País Valencià ha estat tallada fins a primera hora d'aquest dissabte. Per aquest motiu, s'han vist afectades les 300 persones que anaven en un tren Talgo que feia el trajecte Barcelona-Cartagena, ja que s'han quedat bloquejats a Ulldecona i han passat la nit  a l'estació de l'Aldea-Amposta, on els voluntaris de la Creu Roja han ofert assistència sanitària i aliments als perjudicats.

Es queden bloquejats a Ulldecona per la inundació de la via

Els usuaris del comboi que s'ha quedat atrapat al municipi d'Ulldecona han criticat la manca d'informació i alternatives per part de Renfe, ja que han hagut de passar la nit a dins del tren a l'estació de l'Aldea-Amposta. En aquest, hi havia unes 300 persones que havien agafat a les tres de la tarda el Talgo des de Barcelona en direcció Cartagena. 

En aquest cas, després de moltes hores, Renfe ha ofert una solució als passatgers. Hi havia dues opcions, una era quedar-se a dins del tren i esperar que es tornés a obrir la via en direcció sud i una altra on se'ls oferia tornar a Barcelona amb tren i, des d'allà, via AVE fins a Madrid i, després, fins a València-Alacant. Aquests, van sortir en direcció Barcelona vora les 02.40 de la matinada, mentre que la resta es van quedar a l'Aldea.

Els passatgers que van optar per quedar-se al tren atrapat, han trigat moltes hores a arribar a la seva destinació, ja que fins a les 05.30 hores de la matinada no van poder continuar el seu viatge i, a hores d'ara, ja han pogut finalitzar el seu viatge.

Els voluntaris de la Creu Roja han assistit i alimentat als passatgers afectats | @CreuRojaTGN

 

La Creu Roja ha donat assistència sanitària i aliment als afectats

Els voluntaris de la Creu Roja han treballat intensament aquesta nit. Tots ells han donat suport als passatgers que han patit les afectacions que han deixat les fortes pluges a les Terres de l'Ebre i Castelló. 

Així doncs, han estat a l'estació de l'Aldea-Amposta atenent a totes les persones que s'han quedat atrapades. En aquest sentit han realitzat atenció sanitària, trasllats al CAP, subministrament d'aliments, aigua, begudes calentes, menjar per nadons o mantes. En total, unes sis hores de feina.

El Departament d'Interior convocarà Renfe per l'incident a l'Ebre

El conseller d'Interior, Miquel Buch, convocarà a Renfe la setmana vinent per analitzar l'incident que ha deixat a uns 300 passatgers d'un Talgo entre 8 i 12 hores a dins el tren per la pluja a les Terres de l'Ebre. Buch ha explicat que demanaran «quins problemes va tenir», ja que considera que la situació viscuda era «crítica».

En aquest sentit, es vol saber «on va fallar» i no descarten «exigir millores». En relació al succés, Buch ha afegit que «aquest país no es pot permetre tenir tantes persones tancades en un comboi durant tanta estona per molt greu que sigui la situació». Des d'Interior s'ha mostrat la voluntat de treballar conjuntament amb Renfe aquestes millores, els quals han mostrat una disposició «absoluta», a més de revisar els protocols que calgui.

"ATENCIÓ: Un tram de l'AP-7 tarragonina, gratis per les fortes pluges" "ATENCIÓ: Un camió xoca contra un pont i obliga a aturar els trens"