El PDeCAT a l'Ebre presentarà mocions per exigir un desconfinament per vegueries i regions sanitàries

La presidenta Cinta Espuny reivindica que la situació generada per la Covid-19 és molt diferent a cada comarca
El PDeCAT a l'Ebre vol un desconfinament per vegueries i regions sanitàries | pdecat terres de l'ebre

La presidenta del Partit Demòcrata a les Terres de l'Ebre, Cinta Espuny, ha presentat aquest matí les mocions que els grups locals i comarcals de Junts presentaran als seus ajuntaments i consells comarcals per demanar un desconfinament diferenciat al territori. Es proposa que la divisió per la desescalada siguin les vegueries o les regions sanitàries. Espuny ha recordat que l'afectació del coronavirus és molt diferent a cada comarca i que cal planificar el desconfinament de l'Ebre amb «la participació activa» dels alcaldes i alcaldesses, per a la qual, la moció insta al govern espanyol a retornar les competències a la Generalitat.

Espuny, acompanyada de l'alcaldessa de Tortosa, Meritxell Roigé, l'alcalde de Gandesa, Carles Luz, i l'alcalde de Móra d'Ebre, Joan Piñol, ha destacat que les xifres d'infecció pel virus a l'Ebre són molt menors que a altres zones de la província —al Camp de Tarragona hi ha 1.600 casos positius i a l'Ebre 200—. També hi ha moltes poblacions que no han registrat cap contagi i a la majoria de municipis ebrencs, són menys de cinc. A més a més, mentre que a Catalunya l'ocupació dels llits d'UCI és del 200%, a l'Ebre decau al 30%. També Roigé ha demanat «defugir el model provincial» per la baixa densitat de població de l'Ebre i perquè els hàbits i les dinàmiques socials són diferents.

"Les obres per reparar els danys del glòria a TGN i l'Ebre ja tenen data d'inici" "La reclamació urgent de la Ràpita per la situació del Trabucador"