Pla general d'un grup de flamencs a la Bassa de l'Encanyissada del delta de l'Ebr

El Pla estatal de Protecció del Delta de l'Ebre s'aprovarà a l'agost

La ministra es compromet a destinar al Delta recursos dels fons Next Generation

La ministra per a la Transició Ecològica ha assegurat que la previsió del govern espanyol és aprovar definitivament a principis d'agost el Pla de Protecció del Delta de l'Ebre. Teresa Ribera ha assenyalat que s'estan revisant «escrupolosament» les més de 600 al·legacions rebudes.

La diputada republicana Norma Pujol  ha preguntat al govern espanyol sobre l'aprovació del Pla de Protecció del Delta. Ha requerit que es quantifiquin quants recursos dels fons europeus Next Generation es destinaran a la protecció d'aquest espai protegit.

La ministra ha dit que la previsió és aprovar el Pla definitivament a principis d'agost, un cop s'hagin revisat les més de 600 al·legacions que es van presentar al mes d'abril. «Hem rebut moltes al·legacions i volem ser extraordinàriament escrupolosos, respectuosos i dialogants com hem estat des del primer dia i com saben bé els representants de la Taula del Delta», ha explicat.

A la petició de Pujol perquè el Pla estatal es desdigui de deixar retrocedir la línia litoral deltaica, Ribera ha justificat que «hi ha intervencions en què és molt difícil defensar-se davant una naturalesa que evoluciona ràpidament i amb dinàmiques que canvien al litoral». 

Pel que fa a la mobilització dels sediments, la ministra ha dit que s'estudia i modelitza per evitar moure sediments contaminats. «La direcció general de l'Aigua, la CHE i el CEDEX estan modelitzant de què es tracta», ha apuntat.

La diputada d'ERC ha reclamat fons Next Generation per a preservar el Delta de l'Ebre. «El dia d'avui no s'ha precisat quant es destinarà al Delta i el silenci contrasta amb el compromís del govern espanyol amb el Mar Menor, fet que celebrem —s'han anunciat 100 MEUR—», ha apuntat.

Pujol ha afegit que «demanem que es comprometin d'igual manera amb el Delta perquè hem escoltat molt bones intencions i promeses però poques concrecions i actuacions». «O actuen ja, o també seran responsables de la desaparició del Delta», ha recriminat Norma Pujol.

Ribera ha assegurat que en el Pacte de recuperació i resiliència de l'economia, hi haurà recursos europeus per a la restauració dels ecosistemes, en el qual «evidentment el Delta de l'Ebre ha d'estar present».