La plataforma de la mosca negra celebra que es doni a conèixer la plaga però tem que s'espanti el turisme

El quart tractament contra la plaga es fa amb retard perquè els mitjans aeris treballaven en l'extinció del foc de la Ribera d'Ebre
Imatge d'un treballador de l'horta a Benifallet, ruixant-se amb repel·lent | ACN

 

 

La plaga de la mosca negra que afecta greument des de fa anys els pobles riberencs de l'interior de l'Ebre s'ha viralitzat arran de l'incendi de la Ribera d'Ebre. Que l'insecte piqués personalitats polítiques i mediàtiques ha servit per posar el focus informatiu sobre la plaga i se'n parla aquests dies arreu del país, un fet que entomen amb satisfacció des de la Plataforma d'Afectats de la Mosca Negra.

 

La plataforma assenyala, però, que les mosques negres no limiten la quotidianitat tot el dia i defuig alarmes mediàtiques que puguin espantar els turistes. El quart tractament amb BTI sobre les larves es fa avui dimecres, 3 de juliol, també amb retard perquè els mitjans aeris treballaven en l'extinció del foc. Queda un cinquè tractament que es farà en tres setmanes.

 

 

 

Tractament als punts habituals de l'Ebre

Segons la Delegació Territorial del Govern a les Terres de l'Ebre, el tractament aplicat avui s'ha desenvolupat en els punts habituals del riu Ebre, des de Riba-roja fins a la desembocadura. El Consorci de Polítiques Ambientals (Copate) ha abocat el producte biològic BTI (Bacillus Thuringiensis), que actua per ingestió.

 

Cal recordar que la mosca negra està causant moltes molèsties i problemes aquesta campanya als municipis riberencs, atiada, segons es defensa des de la Delegació, per un clima que li és molt propici.

 

 

També et pot interessar