La plataforma 'Rebrotem' crida a la solidaritat per recaptar 250.000 euros per als afectats de l'incendi

L'entitat engega una campanya de crowdfunding per apadrinar les hectàrees afectades pel foc de la Ribera d'Ebre
La plataforma Rebrotem presenta la campanya per recaptar diners pels afectats de l'incendi de la Ribera d'Ebre | ACN

 

La plataforma 'Rebrotem' ha engegat una campanya de crowdfunding per recaptar entre 50.000 i 250.000 euros per ajudar els afectats per l'incendi de la Ribera d'Ebre, Les Garrigues i el Segri√†. El col¬∑lectiu ha fet una crida a la solidaritat de tot el pa√≠s aquest dissabte des de Flix, a la Ribera d'Ebre, per donar resposta als danys causats per un foc que encara no est√† extingit.

 

El portaveu de Rebrotem, Roger Heredia, ha explicat que es podran fer aportacions de diversos imports i que aix√≠ es podr√† apadrinar hect√†rea per hect√†rea la superf√≠cie calcinada ‚ÄĒm√©s de 5.000 en total‚ÄĒ. Tamb√© tenen previst organitzar activitats solid√†ries, com partits de futbol o concerts, durant els pr√≤xims tres mesos.

 

'Rebrotem', la plataforma nascuda arran de l'incendi forestal a la Ribera d'Ebre

¬ęEl sud de Catalunya demana solidaritat als nostres germans, que ens ajudin, nosaltres ja ens arremangarem i ens posarem a recuperar el sector primari, que √©s el tresor d'aquestes terres¬Ľ, ha subratllat el portaveu de la campanya Rebrotem. La iniciativa, nascuda fa una setmana arran de l'incendi que ha calcinat unes 5.000 hect√†rees a les comarques de la Ribera d'Ebre, Les Garrigues i el Segri√†, vol aglutinar i coordinar tots els ajuts per als afectats. Per aix√≤, han posat en marxa una campanya de crowdfunding a trav√©s de la p√†gina web rebrotem.cat

 

  

  

El col¬∑lectiu ha explicat que hi ha pagesos que no poden regar les seves oliveres perqu√® el foc ha cremat el sistema de regadiu. Davant d'aix√≤, ha destacat que volen donar una resposta als afectats en els pr√≤xims 40 dies amb els diners recaptats. ¬ęEns toca arremangar-nos per tornar a cultivar aquestes terres i recuperar els espais agr√≠coles i forestals i posar en valor el territori i la urg√®ncia que necessita¬Ľ, ha afegit Heredia. 

 

 

Les imatges de l'incendi forestal a la Ribera d'Ebre, controlat i a punt de ser extingit | Judit Sabaté

Donacions de 10, 50 i 80 euros

Segons els responsables de la iniciativa, les persones que vulguin ajudar podran fer donacions de 10, 50, i 80 euros. Els participants rebran un premi segons l'import, com samarretes o ampolles d'oli per posar en valor el producte de les comarques afectades. Tamb√© podran de forma simb√≤lica el seu nom a les parcel¬∑les i aix√≠ apadrinar-les. 

 

  

  

A banda, des de la plataforma tamb√© han reivindicat que l'incendi han de servir per repensar el model agr√≠cola del pa√≠s. ¬ęSi perdem el principal valor que √©s la terra, la ramaderia i l'agricultura ho perdem tot, ens ha tocat patir aquest incendi horror√≥s, catastr√≤fic, hi ha persones que ho han perdut tot¬Ľ, ha dit Heredia, qui ha recordat que el consum responsable de productes del territori √©s una de les millors f√≥rmules per ajudar el sector a recuperar-se.

 

 

També et pot interessar

💬 Fes clic aqu√≠ per rebre al teu m√≤bil l'actualitat de Tarragona. √Čs gratis!