El ple de la Ràpita rebutja la resolució del Parlament contra els correbous

La corporació també aprova una moció de suport al moviment independentista després dels darrers empresonaments
L'Ajuntament de Sant Carles de la Ràpita, en una imatge d'arxiu | larapita.cat

 

El ple de l'Ajuntament de Sant Carles de la Ràpita (Montsià) ha aprovat aquest divendres, per unanimitat, una moció de suport a la festa dels bous. El text, presentada de forma urgent per tots els grups durant el ple de setembre, argumenta que la decisió del Parlament d’instar el Govern a prohibir els correbous s’ha fet «d’esquena» al territori i als agents implicats. Per aquest motiu, la moció demana obrir un debat al territori on «es tingui en compte l'opinió dels experts» i no convertir la qüestió «en un debat interessat». La moció ha estat aprovada pels deu vots a favor del grup d'ERC, els tres de Junts per Catalunya, els dos de Més Ràpita i els dos del PSC.

«Al final, els de Barcelona se sortiran amb la seva»

El portaveu del grup municipal d'ERC, Albert Salvadó, ha rebutjat la votació del Parlament contra els correbous perquè suposa «un acte de falta de respecte absolut» a les Terres de l'Ebre. «Que el Parlament s'atreveixi a regular un tema tan transcendent per les Terres de l'Ebre com són els bous no és acceptable», s’ha queixat. La portaveu del PSC, Rosa Anglés, ha explicat que «defensem les festes amb correbous perquè creiem que és un patrimoni etnogràfic viu a les Terres de l'Ebre que cal preservar». De la seva banda, el portaveu de Més Ràpita, Pedro Hernández, ha afegit que «al final, els de Barcelona se sortiran amb la seva i a les Terres de l'Ebre ens quedarem penjats».

En una altra moció presentada d'urgència al plenari pels grups d'ERC i Junts per Catalunya, la majoria de la corporació ha mostrat el seu suport al moviment independentista després dels esdeveniments d'aquesta setmana, en què set persones han ingressat en presó preventiva acusades de terrorisme. La moció deixa clar el rebuig a la violència però es manifesta en contra de la repressió i la persecució política, i a favor de refermar el compromís de l'Ajuntament en la defensa dels drets i llibertats del poble de Catalunya. El text s'ha aprovat amb els vots a favor d'ERC i JxCat, l'abstenció de Més Ràpita i el vot en contra del PSC.

ERC proposa una comissió per «eliminar el patiment» dels animals

La Federació d'ERC a l'Ebre rebutja l'abolició dels correbous aprovada aquest dijous pel Parlament i planteja, com alternativa, crear una comissió parlamentària amb la participació d'experts per «eliminar el patiment» dels animals i «millorar la seguretat» d'aquests actes. Els republicans, que han criticat que la proposició s'hagi presentat i debatut «menystenint i d'esquena al territori», consideren que la llei de 2010 que regula aquestes pràctiques encara té recorregut normatiu i reglamentari en aquest sentit.

Consideren, a més, que es pot fer compatible evitar el patiment animals amb la «defensa de la tradició». Per la seva banda, l'alcalde d'Amposta, Adam Tomàs, ha anunciat que convocarà la setmana vinent els alcaldes dels municipis taurins per abordar en una reunió la possibilitat de crear un front comú per aturar la prohibició.

Els republicans, que han reunit un important nombre de càrrecs electes al castell d'Amposta per expressar públicament el seu desencís amb la situació, consideren que la seva proposta dona cobertura tant als aficionats indignats per la prohibició com els cada cop més nombrosos col·lectius que, des del mateix territori, reclamen que es posi punt i final als actes taurins monopolitzen moltes festes majors. «Podem trobar punts de trobada per fer compatibles aquests principis», ha subratllat el diputat i president de la Federació de l'Ebre del partit, Alfons Montserrat.

  

  

la Federació ha exigit «respecte als ciutadans de les Terres de l'Ebre, la seva cultura i tradicions»

També et pot interessar

"🔴 URGENT: Mata la mare a ganivetades a Tortosa" "🚰COM APUNTAR-SE: Visites guiades i gratuïtes per descobrir com es tracta l'aigua al CAT"