Imatge del pilot de drons de la Policia Local de Tortosa

La Policia Local d'Amposta incorpora un dron per complementar la vigilància a la ciutat

La policia de Tortosa ja té un dron des de l'any passat

La Policia Local d’Amposta incorporarà un dron com a nova eina de treball per complementar les tasques de vigilància a la ciutat. De moment, dos agents del cos ja tenen la llicència per pilotar els aparells i està previst que en els pròxims mesos s’adquireixi un dron. D’aquesta manera, Amposta es converteix en la segona ciutat de les Terres de l’Ebre que gaudirà d’aquest suport en vigilància, després que la Policia Local de Tortosa incorporés un dron l’any passat.

Encara no ens segueixes a Telegram? 📲 Forma part de la nostra comunitat! Comenta i rep les notícies més importants al moment al teu mòbil i GRATIS. Clica aquí, t'estem esperant!

Segons apunta el ‘Diari de Tarragona’, el dron servirà per controlar les urbanitzacions i obres il·legals, per reconstruir accidents amb víctimes greus, per controlar grans masses  en esdeveniments, per controlar la mobilitat dins la ciutat, per donar suport en dispositius policials i actuacions conjuntes amb els Mossos d’Esquadra.

Tortosa va incorporar un dron l’any passat

La primavera de l’any passat la Policia de Tortosa ja va adquirir un dron com a suport en actuacions d’emergències. Així, la capital del Baix Ebre es va esdevenir en una de les primeres que la seva policia municipal té un d’aquests aparells per fer més àgils i eficients les seves actuacions en recerca i rescat de persones, per exemple fins del Parc Natural dels Ports, o en detecció d’incendis. Des del cos policial tortosí es mostren molt satisfets amb aquesta nova tecnologia que, asseguren, els ha permès detectar incendis ràpidament o ajudar al rescat d'una persona que s'havia perdut. 

Altres municipis de les comarques de Tarragona, com ara Cunit, al Baix Penedès, utilitzen drons a l'estiu per dur a terme tasques de vigilància a les platges. D'aquesta manera, es pot ampliar l'espai de visió dels socorristes. La Policia Local i Protecció Civil de Cunit piloten el dron a través d'una tauleta. 

En un altre municipi del Baix Penedès, a Calafell, també es va debatre l'opció d'adquirir un dron, que finalment es va descartar. El passat mes de febrer, però, la policia calafellenca presentava un nou i innovador sistema de videovigilància i de geolocalització, convertint-la en una de les policies locals més modernes de Catalunya.