La Policia Local de la Ràpita tanca diversos accessos per carretera al municipi

A les vies obertes hi haurà controls per limitar el desplaçament de persones per motius no justificats
La Policia Local de la Ràpita tanca els accessos al poble | ACN

 

La Policia Local de Sant Carles de la Ràpita, al Montsià, tancarà en les pròximes hores diversos accessos per carretera a la localitat. D'aquesta manera es concentraran a la resta, els controls policials que pretenen limitar els desplaçaments de persones per motius no justificats. Durant el cap de setmana es van aixecar a la Ràpita 39 actes d'infracció per incomplir el confinament. Juntament amb els Mossos ja es van desplegar controls a les entrades del municipi per prevenir desplaçaments a les segones residències. Els agents també facilitaran, des de les dependències policials, el certificat autoresponsable de desplaçament a aquelles persones que no el poden aconseguir pels seus mitjans.

 

L'alcalde de Sant Carles de la Ràpita, Josep Caparrós, ha comunicat que la policia municipal tancarà alguns dels accessos per carretera al municipi i incrementarà els controls a la resta. «La millor medicina que tenim en aquests moments és quedar-nos a casa, confinar-nos a casa, evitar tots els desplaçaments innecessaris i posposar els que puguem», ha dit. Caparrós ha signat aquest dilluns el decret de les noves mesures que s'endureixen a la Ràpita per limitar els desplaçaments de la ciutadania.

 

S'han tancat completament al públic les dependències municipals i tota l'atenció ciutadana es farà de forma telefònica i telemàtica. Només es mantenen els serveis de la Policia Local i la Brigada Municipal a l'edifici consistorial.

 

Quaranta multes a gent que passejava o era a la platja

El cap de la Policia Local, Carlos Lana, ha apuntat que la quarantena d'actes per infracció del confinament s'han fet en controls arreu del municipi. Lana ha explicat que s'ha sancionat a persones que estaven passejant pel Passeig Marítim o que estaven a la platja. «La ciutadania de la Ràpita està mostrant responsabilitat. Tenim la col·laboració del 99% de la població, però sempre hi ha algun irresponsable que no fa cas de les indicacions sanitàries. Per això considerem que 39 actes és un número massa elevat per la Ràpita», ha lamentat.

 

La Policia Local de la Ràpita també ha fet aquest cap de setmana 48 serveis assistencials per ajudar a persones grans a canviar una bombona de butà, a aconseguir medicaments o atendre caigudes i accidents domèstics.

Més notícies de la categoria Terres de l'Ebre