Multitud de persones al Festival de Cinema de la Terra Alta, amb 'foodtrucks', barra de bar i música en directe a la zona esportiva de Bot.

El Festival de Cinema de la Terra Alta premia 'What is love', de Paco Caballero

El certamen té lloc en diferents escenaris de Bot i implica a tota la comarca

Bot ha estat per uns dies la capital del cinema de l’Ebre amb el festival In-FCTA. La tercera edició del Festival de Cinema de la Terra Alta ha premiat el curtmetratge 'What is love' de Paco Caballero, una cinta seleccionada al festival de Màlaga i que rep a Bot el seu primer guardó. Actors com Jorge Sanz, Jordi Díaz i Juli Fàbregas han estat jurat d’aquest certamen que va arrencar ara fa tres anys amb pocs recursos i ha sabut créixer amb força.

Bon exemple n’és el concurs de curtmetratges professionals, amb més de 300 títols participants. Aquest dissabte a la nit s’ha celebrat la gala de cloenda després d’una setmana intensa de projeccions, presentacions audiovisuals i col·loquis sobre cinema. L’actor Ivan Massagué, enamorat de la comarca, on hi té un maset, és el director d’aquest festival. La iniciativa, que ha tingut lloc del 4 al 10 d’agost, es desenvolupa en diferents escenaris de Bot i implica a tota la comarca.

Ivan Massagué, l'impulsor

«A la tercera va la vençuda, tot va començar com una agenda d’estiu, amb cinema a la fresca al frontó, després vam proposar que la gent presentés curts de la Terra Alta, l’ambient ha anat a més i enguany hem arribat a visionar 350 curts professionals, inclosa una pel·lícula que protagonitzo, 'El año de la plaga'», afirma Massagué.

«Hi ha hagut molta ambició en la programació i estem morts d’èxit; està funcionant, ho estem fent bé», afegeix. Acaben de posar punt i final al certamen, però ja rumien en la pròxima edició. «Es va inflant i no sé cap a on va, jo guardo a la butxaca tots els suggeriments que se’m fan, vull que es consolidi, orientant-lo com a festival de cinema nacional», apunta l’actor català. Els membres del jurat han estat Jorge Sanz, Mireia Aixalà, Jordi Díaz i Juli Fàbregas —els dos darrers també s’han prestat a fer de presentadors—, tots ells presents a la clausura d'aquest dissabte a la nit.

Bot i la Terra Alta, bolcats en el festival

L’acte de cloenda ha congregat un nombrós públic al recinte a l’aire lliure habilitat a la zona esportiva de Bot, amb 'foodtrucks' i música en directe en un ambient molt familiar, constatant que es tracta d'una iniciativa en la qual el poble s'hi bolca. A Bot són 600 habitants i a la comarca en sumen 10.000. També s’han lliurat guardons a la trentena de curts amateurs fets per veïns del territori, a fi de mantenir l’esperit que va motivar la convocatòria del certamen.

Així, en la categoria amateur, s’ha premiat com a millor curtmetratge ‘Tres d’abans’, d’Amparo Amaro, Clàudia Vidal i Montse Barrobés. En segon lloc ha quedat ‘A mi mateix’, de Núria Sabaté, i en tercer, ‘Còsmic’, de Carme Martínez. També s’han reconegut més títols: ‘Els detectius Catalano i Fontanet: la Sirena de Secà’ —com a millor guió—, ‘La Serena’ —millor direcció—, Xavi España Garcia a ‘La vida de l’Hugo’ —millor actor—, Encarna Caldú a ‘Estimo el poble’ —millor actriu— i ‘El safrà d’Orta’ —premi Terra Alta. També el públic ha pogut triar el seu favorit —'A mi mateix', el guanyador.


Comentaris