Presó per l'autor de la ganivetada i llibertat per als acusats d'abús a Tivenys

El TSJC informa que el detingut està en presó provisional, comunicada i sense fiança a Mas d'Enric, al Catllar
Centre Penitenciari de Mas d'Enric, al Catllar. | Guillem RS.

 

La matinada del dissabte al diumenge, dia 30 de juny, la localitat ebrenca de Tivenys va viure una nit inesperadament complicada. Aquella nit se celebrava el tradicional Ball de Quintos, però dos fets no relacionats que es van produir amb una diferència mínima de temps un cop acabada la festa, al voltant de les quatre del matí, van posar en alerta els veïns, que van avisar a la policia. L'acusat per un dels fets, una ganivetada, ha estat traslladat a la presó de Mas d'Enric, al Catllar.

 

Dos fets violents en tan sols uns minuts al mateix lloc

En primer lloc, els Mossos d'Esquadra van detenir dos joves d'origen marroquí de 21 i 25 anys —als quals es va imputar un delicte d'abusos sexuals— que van intentar fer tocaments a dues noies menors d'edat. Els individus van intentar fugir de la policia, i un d'ells va fer-ho per la façana d'un edifici, des d'on va caure i es va ferir els turmells, per la qual cosa va haver de ser traslladat a l'Hospital Verge de la Cinta de Tortosa.

 

Tivenys va viure una nit en què es van produir dos actes violents gairebé simultanis. | Maps

 

L'altre fet violent es va produir prop del succés anterior després que dos joves, un de Tivenys i l'altre de Xerta, discutissin. El xertolí va acabar ferint amb una arma blanca l'estómac del de Tivenys, però segons fonts policials, «per sort», l'atac no va afectar cap òrgan vital. Malgrat l'intent de fugida de l'agressor, va acabar sent detingut i acusat d'un presumpte delicte de lesions.

 

L'agressor amb arma blanca ha estat traslladat a la presó de Mas d'Enric

Aquest dijous, dia 4 de juliol, el Setmanari l'Ebre informava a partir de fonts del Tribunal Superior de Justícia de Catalunya que el jove de Xerta, amb les inicials F.M., presumpte autor de la ganivetada, va ingressar a la presó del Catllar. El detingut estaria en presó provisional, comunicada i sense fiança, acusat finalment d'un presumpte delicte d'homicidi en grau de temptativa.

 

El fiscal deslliura els dos altres detinguts del càrrec d'abusos

Així mateix, el Setmanari l'Ebre també ha informat aquest divendres, dia 5 de juliol, del cas de l'intent d'abús sexual produït la mateixa nit del Ball de Quintos a Tivenys. En aquest cas, el fiscal ha decidit deslliurar dels càrrecs d'abusos als dos detinguts. Un dels motius per prendre aquesta decisió, segons el diari, ha estat que cap de les famílies de les víctimes ha denunciat els fets. 

 

El setmanari també ha fet explícit que el detingut, que va ser intervingut a l'hospital de Tortosa per les contusions als turmells, va ser perseguit per «gent que volia fer la justícia pel seu compte», motiu que el va fer caure de la façana. També s'ha pogut saber que un dels dos implicats ja havia estat acusat d'un altre abús a Tortosa, que finalment tampoc va ser denunciada.