El pressupost congelat del COPATE impedeix tractar contra el mosquit gairebé un miler d'hectàrees al Delta

La campanya es va poder allargar amb el compromís dels ajuntaments de pagar més biocides i poder tractar fins al setembre
Pla general d'una avioneta fent tractaments contra el mosquit sobre espais del delta de l'Ebre | ACN

Els tractaments contra el mosquit al Delta de l'Ebre aquest 2019 s'han fet a gairebé 3.500 hectàrees però la falta de més pressupost ha impedit tractar, entre setembre i octubre, 810 hectàrees més on hauria calgut fer-ho. El Consorci de Polítiques Ambientals de les Terres de l'Ebre (COAPTE) opera amb un finançament congelat des de 2015 mentre que els focus larvaris s'han estès pels canvis morfològics del delta i el canvi climàtic.

Enguany s'han fet 560 tractaments amb BTI i altres biocides. A l'agost el pressupost s'havia esgotat i es va haver de recórrer als ajuntaments per comprar més producte. El COPATE torna a reclamar un conveni que acabi amb les traves administratives que retarden i alenteixen la gestió d'aquestes plagues.

També et pot interessar

"L'Audiència de Tarragona reitera l'absolució de l'exalcalde del Perelló, jutjat per una construcció il·legal" "Comença la primera fase del nou Parc Fluvial de Deltebre"