GRUP DE FACEBOOK:

Fes click AQUÍ i uneix-te al nostre Grup Oficial de Facebook! Notícies, enquestes i moltes opinions sobre tot el que passa a les comarques de Tarragona.

La Generalitat obre un procés participatiu sobre la implantació de parcs eòlics

S’ha obert una consulta ciutadana per recollir opinions, millores o altres mesures respecte d’aquest tema
Imatge d'arxiu del parc eòlic de la Serra del Tallat. | ACN

 

La Generalitat ha obert un procés de consulta ciutadana sobre la implantació de parcs eòlics i instal·lacions fotovoltaiques a Catalunya. Fa unes setmanes es va anunciar que es derogaria l’actual decret, la qual cosa obre la porta a nous parcs a tot el territori català. Una fita que s’ha de complir si es vol seguir el calendari marcat per la Unió Europea, que aposta per la descarbonització de l’energia en els pròxims anys.

 

És per això que, davant la importància d’avançar en aquest aspecte s’ha obert un procés participatiu que finalitzarà el 13 d’agost per tal de conèixer quins són els obstacles que estan dificultant la construcció d’aquestes instal·lacions a Catalunya. Alhora es vol saber com millorar i facilitar la implantació d’energies renovables sobre el terreny.

 

Per tal de recollir aportacions ciutadanes, es fan un seguit de preguntes com: ‘Quines creieu que són les principals raons per les quals s’implanten a Catalunya pocs parcs eòlics i instal·lacions fotovoltaiques sobre el terreny?’, també es qüestiona si ‘Penseu que caldria modificar les previsions recollides al Decret 147/2009, de 22 de setembre o que caldria derogar-lo?’ i, per últim ‘Quines mesures creieu que cal adoptar per a fomentar la implantació a Catalunya de parcs eòlics i instal·lacions fotovoltaiques sobre el terreny?’.

 

Les respostes o altres aportacions es poden fer arribar al portal de participació de la Generalitat i s’ha d’estar donat d’alta per poder formar part d’aquesta consulta.

 

Participació d’entitats ecologistes i empreses

Aquest procés s’ha obert al conjunt de la ciutadania, però es considera important la participació de les entitats ecologistes, així com de les associacions empresarials dels sectors eòlic i fotovoltaic. En aquest sentit, es fomentarà, pels canals adients, la participació de les organitzacions empresarials, associacions professionals i d’organitzacions ambientals.

 

També et pot interessar: