La foguera d'Ascó s'encendrà per la Festa Major de Sant Antoni

Entre els actes més destacats s'hi troben l'espectacle de la companyia Clownic, el pregó, el sopar a la plaça de l'Església i les carreres de cavalls
Imatge de la tradicional foguera que s'encén cada any amb motiu de la Festa Major de Sant Antoni d'Ascó | cedida

 

Com cada any, Ascó (Ribera d'Ebre) celebra la seva Festa Major d'hivern de Sant Antoni i, durant aquest cap de setmana, una vintena d'actes ompliran els carrers del municipi de festa i alegria. Els actes començaran dijous 16 de gener al matí i s'allargaran fins diumenge, 19 de gener, a la tarda. D'entre tot els actes els més destacats són l'encesa de la foguera i el pregó —que de moment és sorpresa—, les corrides d'animals i l'espectacle de teatre gestual de la companyia Clownic.

 

Si voleu aconseguir el vostre merchandising oficial de la festa, podreu fer-ho durant tot els dies a la plaça fins a l'hora de sopar. Si voleu el retallable de Sant Antoni, el podreu aconseguir per 2 euros. A més, també es vendran els tiquets per participar en la rifa de la imatge, el corderet i el tocinet. Si voleu el got de la festa, el trobareu a la barra de quintos i al bar del casal. 

 

Programa d'actes de la Festa Major de Sant Antoni 2020 a Ascó

A continuació podeu consultar tota l'agenda d'actes previstos a Ascó amb motiu de la Festa Major d'hivern que se celebrarà del 16 al 19 de gener:

 

Dijous, 16 de gener

9.00 h, Recollida de llenya per totes les cases del poble.

15.00 h, Repic de campanes i enlairada de coets per anunciar l'inici de la Festa Major d'hivern en honor a Sant Antoni.

15.30 h, Plega pels carrers del poble acompanyats de l’Agrupació Musical d’Ascó i el tradicional carret d’intendència proveït de reserves.

22.00 h, Espectacle 'Turist (or not turist)' de la companyia Clownic al Casal Municipal. Podeu aconseguir les vostres entrades en aquest enllaç.

00.30 h, Karaoke amb el grup ALL STARS, fins a la matinada. Al Casal Municipal. Tot seguit hi haurà Discomòbil.

 

La companyia de teatre gestual, Clownic, actuarà a Ascó amb el seu 'Turist (or not turist)' | Clownic

 

Divendres, 17 de gener

9.00 h, Tres Tombs. Puntualment començarem amb la tradicional processó dels Tres Tombs en direcció a casa del Clavari de l’any passat, Miquel Àngel Ribes Jornet, per tal d’anar a buscar a Sant Antoni. En arribar a la plaça es beneiran els animals i es repartirà el pa beneït. Hi haurà una gratificació de 10 euros als 5 animals vius més ben guarnits.

11.00 h, Missa en honor a Sant Antoni cantada per l’Orfeó d’Ascó. Tot seguit anirem en processó, acompanyats de l’Agrupació Musical d’Ascó, fins a la casa del nou Clavari, Xavier Sans Serra, per portar la imatge de Sant Antoni.

13.00 h, Corrides al circuit de Sant Antoni amb els següents premis: primer premi de cavalls 175 euros i gall; primer premi de matxos 125 euros i gall; primer premi de rucs 90 euros i gall. Segon premi de cavalls 150 euros i gall; segon premi de matxos 100 euros i gall; segon premi de rucs 80 euros i gall. I tercer premi de cavalls 125 euros i ceba; tercer premi de matxos 75 euros i ceba; i tercer premi de rucs 70 euros i ceba. Els animals que hagi proporcionat l’organització rebran 15 euros de participació i, els propis, de 50 euros. El primer genet que finalitzi la corrida a cavall tindrà un premi extra de 50 euros (queden exempts els tres primers classificats de les corrides). El primer, segon i tercer classificat de les tres corrides rebran també un trofeu gentilesa del Club Hípic Equus Ascó.

18.00 h, Inauguració de l’exposició 'Eines del camp', per part del Taller de Restauració, al pàrquing del Fossar Vell.

18.30 h, A la plaça de l’Església, Pregó i encesa de la foguera a càrrec de les Pubilles i dels Hereus, dels Pregoners, del Mossèn, del Clavari, dels Majorals i de les autoritats. Tot seguit, tindrà lloc el pregó de festa i ballada de la primera jota tocada per l’Agrupació Municipal d’Ascó i la banda de l’Emma juntament amb els nens i nenes que vagin vestits de catalanets. A l’hora de sopar se servirà la tradicional Clotxa acompanyada de quatre olivetes i un bon vi. Hi haurà actuació sorpresa durant el sopar per tal de fer l’estona més entretinguda. Després del sopar es repartirà Moscatell i Coca de Sant Antoni. 

00.30 h, Ball al Casal Municipal amb l’Orquestra Nova Saturno Tot seguit, actuació del grup de versions LA GOLDEN BEAT.

 

Imatge de les corrides de cavalls, matxos i rucs a Ascó | cedida

 

Dissabte, 18 de gener

11.00 h, Missa en honor a Sant Sebastià. 

12.00 h, Carreres al Circuit de Sant Antoni amb els següents premis: primer premi de cavalls 175 euros i gall; primer premi de matxos 125 euros i gall; primer premi de rucs 90 euros i gall. Segon premi de cavalls 150 euros i gall; segon premi de matxos 100 euros i gall; segon premi de rucs 80 euros i gall. I tercer premi de cavalls 125 euros i ceba; tercer premi de matxos 75 euros i ceba; i tercer premi de rucs 70 euros i ceba. El primer, segon i tercer classificat de les tres corrides rebran també un trofeu gentilesa del Club Hípic Equus Ascó.

Tot seguit, ESPRINTS amb els següents premis: primer premi de cavalls 50 euros; primer premi de matxos 35 euros; primer premi de rucs 25 euros. Segon premi de cavalls 40 euros; segon premi de matxos 30 euros; segon premi de rucs 20 euros. I tercer premi de cavalls 30 euros; tercer premi de matxos 25 euros; i tercer premi de rucs 15 euros. Els animals que hagi proporcionat l’organització rebran 15 euros de participació i, els propis, de 50 euros. El primer genet que finalitzi la corrida a cavall tindrà un premi extra de 50 euros (queden exempts els tres primers classificats de les corrides i de l’esprint). L’esprint queda exempt de la participació. 

16.30 h, Jocs tradicionals a la plaça de l’Església organitzats per l’Associació Cultural Lo Llaüt. Per berenar hi haurà pa amb xocolata.

18.30 h, Ballada de jotes al voltant de la foguera. A l’hora de sopar se servirà un entrepà de llonganissa acompanyat d’un bon vi. Durant el sopar hi haurà una actuació sorpresa. Es repartirà Rom Cremat i Coca de Sant Antoni. Es dedicarà una jota als Quintos del 2002.

00.30 h, Ball al Casal Municipal amb l’Orquestra HIMALAYA. En finalitzar, gran festa FLAIXBAC, torna el WINTERBAC TOUR amb la millor música de FLAIXBAC. S’encarregaran de pujar la temperatura el trio d’asos, Carles Pérez, Jordi Plans i Andreu Presas.

 

Imatge de Sant Antoni que surt pels carrers d'Ascó amb motiu de la Festa Major | cedida
 

Diumenge, 19 de gener

10.30 h, Missa dominical.

12.30 h, Corrides als Clots amb els següents premis: primer premi de cavalls 175 euros i gall; primer premi de matxos 125 euros i gall; primer premi de rucs 90 euros i gall. Segon premi de cavalls 150 euros i gall; segon premi de matxos 100 euros i gall; segon premi de rucs 80 euros i gall. I tercer premi de cavals 125 euros i ceba; tercer premi de matxos 75 euros i ceba; i tercer premi de rucs 70 euros i ceba. Les corrides seran d’àmbit local. Els animals que hagi proporcionat l’organització rebran 15 euros de participació i, els propis, de 50 euros. El primer genet que finalitzi la corrida a cavall tindrà un premi extra de 50 euros (queden exempts els tres primers classificats de les corrides). El primer, segon i tercer classificat de les tres corrides rebran també un trofeu, gentilesa del Club Hípic Equus Ascó.

Tot seguit, al Casal Municipal ball de vermut amb l’orquestra Malambo's. Hi haurà vermut i aperitiu per a tothom. Per als més petits, a la plaça del Casal, hi haurà un ruquet mecànic.

18.30 h, Ballada de jotes al voltant de la foguera. A l’hora de sopar se servirà un entrepà de pernil acompanyat d’un bon vi. Per fer companyia, i mentre tots mengem, tindrem una actuació sorpresa. Després del sopar, i mentre ballem la jota, es repartirà Cava i Coca de Sant Antoni per a tothom.

 

Durant els primers dies els infants podran gaudir de diverses activitats instal·lades al pàrquing del Fossar Vell | cedida

 

Altres activitats

Jocs infantils els dies 17, 18 i 19 de 18.30 hores a 21.30 hores al pàrquing del Fossar Vell.

Exposició 'Eines de camp' per part del Taller de Restauració, al pàrquing del Fossar Vell.

 Exposició dels dibuixos realitzats pels alumnes del Col·legi Públic Sant Miquel d’Ascó amb motiu de la festa de Sant Antoni. L’exposició de dibuixos es podrà visitar al hall de l’Ajuntament.