Tortosa presenta el programa d'actes de les Festes de la Cinta 2019

Consulta totes les activitats i festes de la programació de les Festes de la Cinta 2019, que se celebren entre el 29 d'agost i el 2 de setembre
Presentació del cartell de les Festes de la Cinta 2019. | Cedida

 

L'Ajuntament de Tortosa ha presentat aquest matí el programa d'actes de les Festes de la Cinta 2019, que se celebraran entre el dijous 29 d'agost i el dilluns 2 de setembre. Malgrat això, els dies 24 i 25 d'agost ja se celebraran actes previs que precediran esdeveniments tant destacats com les nits musicals, en què actuaran Buhos, Joan Rovira i Sense Sal, l'Ebre Musik o l'homenatge al Club de Rem de Tortosa. Tot seguit, pots descobrir el gran nombre d'actes de la programació de les Festes de la Cinta 2019.

 

Tots els actes de la programació de les Festes de la Cinta 2019

DISSABTE 24

18.15 h, Sortida des de la Casa dels Gegants del seguici festiu de la Cinta, format pels gegants i la cort de bèsties de la ciutat. Recorregut: Casa dels Gegants (parc municipal Teodor González), av. Generalitat, c. Doctor Vilà i pl. de l’ajuntament.

  

18.30 h, Cercavila de la Banda Municipal de Música per recollir les pubilles i les autoritats. Recorregut: sortida de la Casa de la Música, av. Generalitat i pl. de l’ajuntament.

  

18.45 h, Seguici de festa major, format per les pubilles, les pubilletes, el pregoner i les autoritats endesfilada fins al parc municipal Teodor González. Acompanyen el seguici els gegants, la cort de bèsties i la Banda Municipal de Música de Tortosa. Recorregut: pl. de l’ajuntament, c. Sebina, av. de la Generalitat i parc municipal Teodor González.

  

19.00 h, parc municipal Teodor González. Proclamació de la reina i de la reina infantil de les festes majors de la Cinta 2019 per part de l’alcaldessa de Tortosa, Sra. Meritxell Roigé i Pedrola, i del regidor de Festes, Sr. Domingo Tomàs i Audí. Tot seguit, imposició de les bandes i les insígnies de l’orde de l’Atxa a la reina de festes, Emília Minguell i Cortés, representant de l’Assemblea Local Creu Roja Tortosa; a la reina infantil, Nagore Seguí Domènech, representant de l’associació cultural Llampec Nois, i a les pubilles i les pubilletes, que representen les diferents entitats de la ciutat i els pobles del municipi. El pregó de les festes de la Cinta 2019 anirà a càrrec del Sr. Manolo Cardona i Martínez, president de l’associació de veïns del barri de Santa Clara durant 30 anys. En el decurs de l’acte actuaran l’Orfeó Tortosí i la Banda Municipal de Música de Tortosa.

  

20.45 h, parc municipal Teodor González. Interpretació del pasdoble Tortosa a càrrec de la Banda Municipal de Música i l’Orfeó Tortosí com a cloenda de la proclamació de la reina i la reina infantil de la Cinta 2019.

  

22.30 h, pl. de l’ajuntament. Inici de l’Ebre Músik 2019 amb el concert de Conspiració, grup finalista del concurs.

  

23.00 h, pl. de l’absis. Concentració de les colles participants en el circuit de penyes Cinta 2019.

  

23.15 h, pl. de l’absis. Presentació de les colles participants en el circuit de penyes Cinta 2019, amb el lliurament de mocadors a càrrec de l’alcaldessa de Tortosa, Meritxell Roigé i Pedrola, i del regidor de Festes, Domingo Tomàs i Audí, i engegada del coet anunciador per part de la reina de festes, Emília Minguell i Cortés.

  

23.30 h, pl. de l’ajuntament. Concert de MIM, guanyador del concurs Ebre Músik 2019.

  

23.45 h, Penyatukada!, cercavila de les penyes acompanyades per la percussió de les colles Perkusound i Boctukada. Recorregut: pl. de l’absis, c. de la Rosa, pl. de la Constitució, c. de l’Àngel, c. Sant Blai, c. Teodor González, av. Generalitat, c. Doctor Vilà i pl. de l’ajuntament.

  

00.45 h, pl. de l’ajuntament. Concert del grup convidat de l’Ebre Músik 2019, Roba Estesa, que presentarà la nova gira Orgull.

  

2.00 h, pl. de l’ajuntament. Concert d’En Júpiter, finalista del concurs Ebre Músik 2019.

  

3.00 h, pl. de l’ajuntament. Festa DJ, amb Dani Calau.

  

 

 

DIUMENGE 25

9.00 h, complex esportiu. Prova del circuit de penyes: jocs a la piscina. Organitza: Ànim Perestroika. Patrocina: Ajuntament de Tortosa.

  

11.00 h, parc municipal Teodor González. Plantada dels gegants de la Trobada de Gegants Cinta 2019. Amb la participació de la Colla Gegantera d’Amposta, Colla Gegantera d’Alcanar, Gaiters de l’Aguilot, Colla Jove de Dolçainers de Tortosa, Lo Golafre, Colla Gegantera de Móra la Nova, Colla Gegantera d’Horta de Sant Joan, Colla Gegantera de Sant Carles de la Ràpita, Colla Gegantera de Vinaròs, Grallers de Campredó, Colla Gegantera Sant Feliu de Llobregat, Colla Gegantera de Santa Bàrbara, Colla Gegantera d’Ulldecona, Colla Gegantera de Benicàssim, Gegantó Japonès de Reus i Colla Gegantera de Tortosa.

  

12.00 h, Inici de la cercavila de gegants. Recorregut: passeig central del parc municipal Teodor González, av. de la Generalitat, c. Argentina, c. Berenguer IV i av. Generalitat fins a arribar al parc municipal.

  

13.15 h, parc municipal Teodor González. Rebuda, presentació i entrega de records a les colles participants. A continuació, ball de gegants de Tortosa i ballada conjunta. Organitza: Colla Gegantera i Cort de Bèsties de Tortosa. Col·labora: Ajuntament de Tortosa.

  

16.00 h, pavelló firal. Prova del circuit de penyes: jocs esportius. Organitza: Ànim Perestroika. 

  

17.30 h, teatre auditori Felip Pedrell. La volta al món de les superheroïnes. Tarda infantil amb teatre per a tota la família. Venda d’entrades a la Casa de Festes (matins de 10.00 h a 14.00 h i a taquilla una hora abans el mateix dia de la funció). Preu: 5 euros. Organitza: La Companyia.

  

18.00 h, estadi municipal. 46è Torneig de Futbol Mariano Toha. Josep Otero. Comptarà amb la participació del CD Tortosa, UE el Perelló, CF Amposta i UE Remolins-Bítem.

  

19.15 h, Concert d’Ivette Nadal. Música al riu, cicle de concerts Lo riu és música 2019, a bord del llagut Lo Sirgador.

  

20.30 h, Segon passi de La volta al món de les superheroïnes.

 

 

DIJOUS 29

9.00 h, Coet anunciador.

  

10.00 h, Seguici de les pubilles i les pubilletes per assistir a la trobada davant de la Mare de Déu de la Cinta. Sortida des del Patronat, al c. Mercaders, i recorregut fins a pl. de la Cinta.

  

10.00 h, parc municipal Teodor González. Prova del circuit de penyes: jocs de taula. Organitza: Ànim Perestroika. 

  

10.15 h, capella de la Cinta. Trobada de pubilles a la reial capella de la Mare de Déu de la Cinta, amenitzada amb la música del guitarrista Albino Tena. Organitza: Cort d’Honor de la Mare de Déu de la Cinta.

  

10.45 h, portal del Romeu. Entrada dels gaiters pel portal del Romeu anunciant l’inici de la festa major. 

  

11.00 h, Repartiment del típic panoli pels carrers de la ciutat, amb l’acompanyament de les colles de grallers, dolçainers i tamborers. Els punts de venda on podeu anar a buscar personalment la prima de panoli són: pl. Barcelona, pl. Immaculada, pl. 1 d’Octubre, pl. Carrilet i pl. de la Unió. Hi participen els Gaiters de l’Aguilot, la Colla Jove de Dolçainers de Tortosa, l’Associació Cultural de Ferreries, Grallers de Jesús, Lei Joglars d’Ébre i els Dolçainers del Golafre.

  

12.15 h, sortida des de l’embarcador del mercat municipal. Navegació amb el llagut Lo Sirgador. Preu: adults, 11,50 €; xiquets fins a 12 anys, 7 €, i xiquets fins a 4 anys, 3 €. Reserves: 652 398 288 – 616 905 748.

  

12.15 h, carrers del centre comercial. Cercavila dels Gaiters de l’Aguilot, la Colla Gegantera de Tortosa, la Colla Jove de Dolçainers, Lei Joglar d’Ébre i els Grallers de Jesús. 

  

12.30 h, ajuntament de Tortosa. La reina de festes i la reina infantil ofereixen el panoli a la corporació municipal. 

  

16.30 h, passeig de Ribera. Prova del circuit de penyes: patata calenta. Organitza: Ànim Perestroika.

 

17.00 h, c. Mercaders, davant de la seu del Patronat. Festa infantil amb tallers, activitats i jocs al carrer i xocolatada. Organitza: Patronat Escolar de la Sagrada Família.

  

De 18.00 h a 1.30 h, passeig de les Bicicletes, al parc municipal Teodor González. Zona d’atraccions i casetes de fira. 

  

18.30 h, pavelló esportiu de Ferreries. Exhibició de twirling a favor de la Lliga Contra el Càncer. Organitza: Club Twirling Tortosa.

  

19.00 h, sortida des de l’embarcador del mercat municipal. Navegació amb el llagut Lo Sirgador. Preu: adults, 11,50 €; xiquets fins a 12 anys, 7 €, i xiquets fins a 4 anys, 3 €. Reserves: 652 398 288 – 616 905 748. 

 

19.30 h, Seguici festiu dels gegants i la cort de bèsties de la ciutat. Recorregut: sortida de la Casa dels Gegants (parc municipal Teodor González), av. Generalitat fins a pl. de l’ajuntament. Retorn a la Casa dels Gegants per l’av. Generalitat fins al parc municipal.

  

19.45 h, passeig central del parc. L’essència d’un riu. Espectacle carrusel eqüestre amb cavalls de doma dirigit per Gumersindo Gabaldón. Organitza: Equitor

  

20.00 h, Espai de la Jota. Presentació del llibre Els cants de les plantes. De música, bones herbes i cistelleria. Taller de Cant Popular del Museu de la Pauma. Aquest llibre reuneix una selecció de cants elaborats pel Taller de Memòria Oral del Museu de la Pauma a Mas de Barberans, dedicats a 88 espècies de plantes que campen pel nostre país. Organitza: Centre d’Interpretació de la Jota a les Terres de l’Ebre.

  

23.00 h, recinte de ball de l’auditori Felip Pedrell. Gran concert d’obertura de les festes de la Cinta 2019 a càrrec de l’orquestra Cimarron.

  

23.30 h, recinte de ball de l’auditori Felip Pedrell. Ball de gala en homenatge a la reina de les festes, Emília Minguell Cortés, i a les pubilles de la Cinta 2019, amenitzat per l’orquestra Cimarron.

  

1.00 h, passeig central del parc municipal Teodor González. El parc es mou amb la Festa de Penyes 2019. Nit amb DJ, animació i música electrònica per arrancar les festes.

 

 

4 de 6 dels Castellers de Tortosa. | Cedida

 

DIVENDRES 30

9.00 h, Coet anunciador.

  

9.00 h, carrers de la ciutat. Capta de la Cinta. Els majordoms i els capellers de la Reial Arxiconfraria, acompanyats pels sons de la dolçaina, els timbals i les xarangues, recorreran els carrers de la ciutat per tal de fer la capta i invitar els ciutadans a les festes religioses en honor i glòria a la Mare de Déu de la Cinta. Organitza: Reial Arxiconfraria de la Cinta.

  

10.00 h a 13.00 h, centre cívic de Ferreries. Campionat sub-16 i campionat de pares escola d’Escacs del CE Tortosa. Organitza: Club Escacs Tortosa.

  

10.00 h a 14.00 h, aparcament principal de l’hospital de Tortosa Verge de la Cinta. XXV Festa dels Xiquets. Festa ludicoeducativa amb tallers de salut, jocs esportius, entrepans i refrescos, grups d’animació i moltes sorpreses més. Organitzen i patrocinen: Gerència Territorial de l’ICS a Terres de l’Ebre, Comissió Festa dels Xiquets i Ajuntament de Tortosa. Amb el suport de: Unitat Territorial de Manteniment i d’Hoteleria de la Gerència Territorial de l’ICS Terres de l’Ebre.

  

11.30 h, reial capella de la Cinta. Missa de la diada de la gent gran, reconeixement a l’home i a la dona de més edat.

  

12.00 h, Patronat, al c. Mercaders. Aperitiu de la gent gran. Amenitzat per la Tuna Folk.

  

12.00 h, Cercavila a càrrec de King of Versions. Rock & Show. XVII Ebre Terra de Vent. Itinerari: pl. Carrilet – av. Generalitat – c. Savina– Finalitza: plaça de l’ajuntament.

  

12.30 h, Cercavila de Lambroten Brass Band. Fanfara New Orleans. XVI Ebre Terra de Vent. Itinerari: pl. de la Cinta – pl. Agustí Querol – pl. de l’Àngel – Finalitza: pl. de l’ajuntament.

  

12.15 h, sortida des de l’embarcador del mercat municipal. Navegació amb el llagut Lo Sirgador. Preu: adults, 11,50 €; xiquets fins a 12 anys, 7 €, i xiquets fins a 4 anys, 3 €. Reserves: 652 398 288 – 616 905 748.

  

16.00 h, parc municipal Teodor González. Prova del circuit de penyes: estirada de corda i circuit d’habilitat. 

  

16.30 h, centre cívic de Ferreries. Campionat de partides ràpides d’escacs, sistema suís. Organitza: Club Escacs Tortosa. 

  

18.00 h a 1.30 h, parc municipal Teodor González. Zona d’atraccions i casetes de fira. Lloc: passeig de les Bicicletes.

  

18.00 h, Caminada solidària Mai caminareu sols. Penja’t la bossa i camina amb nosaltres. En acabat, gelats i inflables a la plaça de l’ajuntament. Donatiu per la motxilla, 5 €; pel gelat, 1 €, i inclou pujar als castells inflables. Activitats de la Lliga Contra el Càncer. Recorregut: sortida de pl. Carrilet, av. Generalitat, c. Argentina, c. Cervantes, c. Sant Blai, pl. Agustí Querol, av. Generalitat i pl. de l’ajuntament. Organitza: Lliga Contra el Càncer. Col·labora: Ajuntament de Tortosa.

  

18.30 h, Cercavila a càrrec de Xaratuka. Xaranga amb batukada. XVII Ebre Terra de Vent. En commemoració al 25è aniversari de l’Agrupació Musical Xino-xano. Itinerari: pl. Agustí Querol – av. Generalitat – Finalitza: plaça Carrilet.

  

19.00 h, sortida des de l’embarcador del mercat municipal.​​​​​​​ Lo Sirgador amb Ebre Terra de Vent, vetllada musical romàntica amb Combo Cuba-Libre (saxo, veu i percussió). Deixa’t portar per la màgia de la música navegant per l’Ebre a la posta de sol a bord del Sirgador. Sortida de 90 minuts entre les illes dels Bous i la Xiquina. Inclou copa de cava. Preu: adults 16 €, xiquets fins a 12 anys, 8 €. Reserves al tel. 652 398 288 i 616 905 748.

  

19.00 h, Cercavila a càrrec de Fanfare Deli Zirzop. Fanfara turcabalcànica. XVII Ebre Terra de Vent. Itinerari: pl. de l’ajuntament – c. Savina – av. Generalitat – pl. Agustí Querol – c. Sant Blai – Finalitza: c. Cervantes.

  

19.30 h, Cercavila a càrrec de Lambroten Brass Band. Fanfara New Orleans. XVII Ebre Terra de Vent. Itinerari: parc Teodor González – av. Generalitat – pl. Barcelona – av. Generalitat – pl. Agustí Querol – Finalitza: pl. de la Cinta.

  

20.00 h, Cercavila a càrrec de Xaratuka. Xaranga amb batukada. XVII Ebre Terra de Vent. En commemoració al 25è aniversari de l’Agrupació Musical Xino-xano. Itinerari: pl. de l’ajuntament – c. Savina – av. Generalitat – pl. Agustí Querol – c. Sant Blai – Finalitza: c. Cervantes.

  

20.30 h, Cercavila a càrrec de Majareta Rolling Band. Rolling Band Show. XVII Ebre Terra de Vent. Itinerari: parc municipal Teodor González – av. Generalitat – pl. Barcelona – Finalitza: pl. de l’ajuntament.

  

20.00 h, pl. de l’ajuntament. Plantada de les bèsties de foc participants en el XXXVII Correfoc de les Terres de l’Ebre.

  

20.30 h, pl. de l'Absis. Tradicional concert de festes de la Banda Municipal de Música de Tortosa. La banda ens ofereix un divers i selecte concert de festa major. 

  

21.00 h, passeig central del parc municipal Teodor González. Jotes i rondalles a càrrec de la rondalla Aires del Matarranya.

  

21.00 h, Cercavila a càrrec de Fanfare Deli Zirzop. Fanfara turcabalcànica. XVII Ebre Terra de Vent. Itinerari: pl. Agustí Querol – av. Generalitat – Finalitza: parc Teodor González.

  

21.15 h, pl. de l’ajuntament. Carretillada infantil pels diables menuts de les colles de la ciutat. Organitza: Ajuntament de Tortosa i Colla de Diables i Tambors Lo Golafre.

  

21.30 h, pl. de l’absis. Pasdoble Tortosa, interpretat per la Banda Municipal de Música de Tortosa. 

  

22.00 h, Cercavila de totes les colles i bèsties participants en el XXXVII Correfoc de les Terres de l’Ebre. Recorregut: pl. de l’ajuntament, c. Doctor Vilà i av. Generalitat (davant de les escales del parc municipal Teodor González).

  

22.30 h, av. Generalitat, c. Doctor Vilà i pl. de l’ajuntament. Inici del XXXVII Correfoc de les Terres de l’Ebre amb el IX Concurs d’Enceses Ciutat de Tortosa, on les colles mostraran el seu domini del foc. Participants en l’ordre de sortida: Colla Jove de Dolçainers de Tortosa amb el drac Lo Carrau; Diables Llampec Nois amb el drac Jordiet de Ferreries (Tortosa); Botafocs Dimonis i Bestiari de Castelló; Ball de Diables Lucifers amb el drac Nortis, de Roquetes; Drac de foc i diables El Cabrot del Vendrell; Ball de Diables 7 Cervells, amb el drac Hydracus de Jesús; Colla de Diables Terres de l’Ebre (Montsià/Ribera) i Colla de Diables i Tambors Lo Golafre amb el drac Grafus i drac Golafre de Remolins (Tortosa).

  

23.30 h, restaurant El Parc. DJ Beatiful Pearl, prepara’t per cantar i ballar, te les saps totes. Si vens amb un look retro/fashion, el restaurant El Parc t’obsequiarà amb un còctel de benvinguda!

  

23.45 h, pl. de l’ajuntament. La plaça crema. Espectacle final del XXXVII Correfoc de les Terres de l’Ebre amb la gran encesa conjunta de totes les colles participants. 

  

00.00 h, parc municipal Teodor González. Hija de la luna. Gran concert d’una de les millors formacions de tribut a la mítica formació de pop, Mecano, tota una llegenda. 

  

00.00 h, recinte de ball de l’auditori Felip Pedrell. Ball amb l’orquestra Atalaia.

  

3.00 h, passeig central del parc municipal Teodor González. Arenàlia Beach Club Magikal Festival Park 2019. Torna el festival únic a les Terres de l’Ebre amb la millor música electrònica del moment i amb efectes especials, canons de foc, megatron, confetitron, regals i animació tematitzada amb les sessions de Marsal Ventura, Moncho, Mireia DG i Sergio Calero i la violinista elèctrica Astrid Torrent.

  

 

 

DISSABTE 31

9.00 h, Coet anunciador.

  

11.15 h, pl. de l’ajuntament. Plantada de gegants, gegantons, nans i cucaferes participants en el ban cavalcada.

  

11.30 h, pl. de l’ajuntament. Joseret i la seua rondalla amenitzaran l’inici del ban cavalcada. 

  

12.45 h, sortida des de l’embarcador del mercat municipal. Navegació amb el llagut Lo Sirgador.

  

12.00 h, Amb motiu de la celebració de la XX edició de la Jornada Europea de la Cultura Jueva, ball dels gegants jueus Bonjuhà i Caxixa a càrrec de la Colla Gegantera i Cort de Bèsties de la ciutat de Tortosa.

  

12.00 h, Ban cavalcada amb carros enramats, els elements del seguici festiu dels gegants i la cort de bèsties de la ciutat de Tortosa, de la Colla Jove de Dolçainers, Lo Golafre i de l’associació cultural 4 més 1, la Banda Municipal de Música de Tortosa i Joseret i la seua rondalla. Recorregut: sortida de pl. de l’ajuntament, c. Dr. Vilà, av. Generalitat, pl. Agustí Querol, c. de l’Àngel, c. Sant Blai, c. Cervantes, c. Ramon Berenguer IV, av. Generalitat, c. Dr. Vilà i pl. de l’ajuntament.

  

12.00 h, Alcampo Tortosa. Prova del circuit de penyes: festa Alcampo. 

  

12.00 h, Cercavila a càrrec dels Ministrils d’en Pere Botero. Tradicional catalana versions. XVII Ebre Terra de Vent. Itinerari: mercat municipal – pl. Barcelona – av. Generalitat – Finalitza: parc Teodor González.

  

12.30 h, Cercavila a càrrec de Majareta Rolling Band. Rolling Band Show. XVII Ebre Terra de Vent. Itinerari: pl. de la Cinta – av. Generalitat – mercat municipal– Finalitza: pl. Barcelona.

  

13.00 h, Cercavila a càrrec de Fanfare Deli Zirzop. Fanfara turcabalcànica. XVII Ebre Terra de Vent. Itinerari: pl. de l’ajuntament – c. Savina – av. Generalitat – pl. Barcelona – mercat municipal – Finalitza: pl. Barcelona.

  

17.00 h, pavelló esportiu de Ferreries. Partit amistós entre el júnior INTER del Club Bàsquet Cantaires i CN Reus Ploms.

  

18.00 h, sortida des de l’embarcador del mercat municipal. Navegació amb el llagut Lo Sirgador.

 

18.00 h a 1.30 h, passeig de les Bicicletes, al parc municipal Teodor González. Zona d’atraccions i casetes de fira. 

  

18.30 h, Cercavila a càrrec dels Ministrils d’en Pere Botero. Tradicional catalana versions. XVII Ebre Terra de Vent. Itinerari: c. Cervantes – c. Sant Blai – pl. de l’Àngel – pl. Agustí Querol – av. Generalitat – Finalitza: pl. de l’ajuntament.

  

19.00 h, Cercavila a càrrec de King of Versions. Rock & Show. XVII Ebre Terra de Vent. Itinerari: pl. de la Cinta – av. Generalitat – Finalitza: parc Teodor González.

  

19.00 h, saló verd de l’ajuntament de Tortosa. Lliurament de la bandera de la ciutat al Club Bàsquet Cantaries, per la seua trajectòria esportiva a la ciutat de Tortosa i amb motiu dels 50 anys de l’entitat. 

  

19.30 h, sortida des de l’embarcador del mercat municipal. Navegació amb el llagut Lo Sirgador. Sortida especial Posta de sol, amb copa de cava i dolç. Preu: 16 €, adults; 8 €, xiquets fins a 12 anys.

  

19.30 h, Cercavila a càrrec de Fanfare Deli Zirzop. Fanfara turcabalcànica. XVII Ebre Terra de Vent. Itinerari: pl. de la Cinta – c. la Rosa – pl. Agustí Querol – pl. de l’Àngel – c. d’en Carbó – av. Generalitat - Finalitza: parc Teodor González.

  

19.30 h, Ofrena de flors i fruits a la Verge de la Cinta. Hi participaran representants dels municipis de les Terres de l’Ebre, de les entitats, dels pobles del municipi i de les penyes de la Cinta 2019.

  

L’acte serà encapçalat pel seguici festiu de la Cinta, la Reial Arxiconfraria de la Cinta, la bandera de la ciutat portada pel Club de Bàsquet Cantaires i comptarà amb les actuacions de les formacions musicals locals Gaiters de l’Aguilot, Colla Jove de Dolçainers de Tortosa, Lo Golafre, La Tuna Folk, Lei Joglars d’Ébre i la Banda Manel Martínez i Solà de Jesús. Clourà l’ofrena la Banda Municipal de Música de Tortosa. L’Ajuntament de Tortosa convida a tots els tortosins i tortosines a participar en l’ofrena amb vestits típics tortosins. Recorregut: sortida des de la pl. Mossèn Sol, c. del Vall, c. Nou del Vall, pl. Pont de Pedra, pl. Agustí Querol, av. Generalitat fins al passeig central del parc municipal Teodor González.

 

Nota: En el marc de la campanya de recollida de material escolar per al curs 2019-2020, organitzada per Càritas, Creu Roja i l’Ajuntament de Tortosa, els participants també poden aportar aquest tipus de material a més dels tradicionals flors i fruits.

  

20.00 h, c. Gil de Frederic. Música al carrer amb Cesk Freixas. Organitza: Casal Panxampla.

  

21.30 h, Sopar a la fresca i focs des de l’embarcador del mercat. Preu: 30 €, adults; 15 €, xiquets fins a 12 anys. Preu especial: sopar + focs des del llagut al mig del

  

riu: 40 €, adults, 25 €, xiquets.

  

21.45 h, passeig central del parc municipal Teodor González. Interpretació del pasdoble Tortosa a càrrec de la Banda Municipal de Música de Tortosa. 

  

22.00 h, restaurant El Parc. Miquel Rullo en concert, les millors versions acústiques dels 80 i 90. 

  

23.00 h, parc municipal Teodor González. Prova del circuit de penyes: desfilada (1a. part). 

  

23.30 h, des de l’embarcador del mercat municipal. Sortida especial Nit dels focs des del mig del riu. Preu: 18 €, adults; 10 €, xiquets fins a 12 anys. Preu especial: sopar + focs des del llagut al mig del riu: 42 €, adults; 25 €, xiquets.

  

00.00 h, marge dret del riu Ebre. Monumental castell de focs d’artifici Cinta 2019 a càrrec de Pirotècnia Tomàs.

  

00.30 h, restaurant El Parc. The Backline, el funky dels megaestrelles. 

  

00.45 h, recinte de ball de l’auditori Felip Pedrell. Gran Festa Imagina Ràdio. Primer, actuació de Los 80 Principales, amb les millors versions dels anys 80 i 90. Després, els selectors musicals d’Imagina Ràdio continuaran la festa amb el seu particular viatge pel temps, dècada a dècada, amb els temes que han marcat generacions. David

  

Gironès serà el timoner de la nau que us farà travessar el túnel del temps. Com sempre, hi haurà una espectacular performance, espectacles, animació, regals, ballarines, i molta marxa!  Organitza: Ajuntament de Tortosa. Idea i producció: Imagina Ràdio. Amb la col·laboració de: Setmanari l’Ebre i Canal Terres de l’Ebre TV.

  

00.45 h, parc municipal Teodor González. Prova del circuit de penyes: desfilada (2a. part).

  

2.00 h, restaurant El Parc. DJ. Beautiful Pearl, la millor sessió de pop de la teua vida!

  

2.30 h, escenari central del parc municipal Teodor González. Safu Festival. La millor música del moment amb Ismael Sastre DJ i DJ Ripo en una nit amb molta festa fins que surti el sol. Organitza: Unió Esportiva Remolins-Bítem.

  

3.00 h, recinte de ball de l’auditori Felip Pedrell. Ballem els 80, 90 i 2000 amb els DJ Imagina. En acabar el concert de Los 80 Principales, la nit continuarà amb la música d’Imagina Ràdio, vestida amb les seves animacions, actuacions, regals, ballarines i altres sorpreses, tal com ens tenen acostumats.  

  

 

 

DIUMENGE 1, Dia de la Cinta

9.00 h, Coet anunciador.

  

11.30 h, pl. de l’ajuntament. Pilars de recepció de la Diada Castellera de la Cinta en honor de les pubilles, les pubilletes i les autoritats. Organitza: Ajuntament de Tortosa i Castellers de Tortosa.

  

12.00 h, altar major de la Catedral de Tortosa. Solemne missa estacional en honor de la Verge de la Cinta, patrona de la ciutat. Acte presidit pel Bisbe de Tortosa Enrique Benavent i Vidal, qui, en acabar, impartirà als fidels la benedicció papal. Càntics a càrrec de l’Orfeó Tortosí. A continuació, tindrà lloc la tradicional trona de focs en homenatge a la patrona, la Mare de Déu de la Cinta, a la porta principal de la Catedral de Santa Maria.

  

12.00 h, pl. de l’ajuntament. Inici de la Diada Castellera de la Cinta, amb la participació de la Muixeranga de Xàtiva i els Minyons de l’Arboç.

  

12.00 h, Sortida especial Vermut de la Cinta amb el llagut Lo Sirgador. Sortida de 90 minuts, amb vermut i pica-pica, que recorrerà el riu des de l’illa de la Xiquina fins a l’illa dels Bous. Preu: 16 €, adults; 8 €, xiquets fins a 12 anys. Reserves als tel. 652 398 288 i 616 905 748.

  

13.15 h, Catedral de Santa Maria. Ball de l’àguila de Tortosa en honor de la Verge de la Cinta, les autoritats, la Reial Arxiconfraria de la Cinta, la Cort d’Honor, les pubilles i les pubilletes, a l’altar major de la Catedral. En acabar, sortida del seguici de festa major, amb de les autoritats, la Reial Arxiconfraria de la Cinta, la Cort d’Honor, les pubilles i les pubilletes, els gegants i la cort de bèsties i la Banda Municipal de Música de Tortosa. Recorregut: c. de la Croera, c. de la Ciutat, c. del Bisbe Aznar, pl. del Pont de Pedra, av. Generalitat, c. Dr. Vilà i pl. de l’ajuntament.

  

13.45 h, pl. de l'Ajuntament. Castells finals de la Diada Castellera de la Cinta i pilars de comiat de les colles participants en honor de pubilles, pubilletes i autoritats.

  

Lloc: pl. de l’ajuntament.

  

14.15 h, pl. de l'ajuntament. Pasdoble Tortosa. La Banda Municipal de Música de Tortosa interpreta l’himne de la ciutat, obra del mestre Monclús, en presència de la reina i la reina infantil de festes, les pubilles i les pubilletes, les autoritats i la corporació municipal.

  

18.00 h a 1.30 h, passeig de les Bicicletes, al parc municipal Teodor González. Zona d’atraccions i casetes de fira.

  

18.00 h, saló de plens de l’ajuntament. Obertura de la inscripció dels tortosins absents.

  

18.30 h, saló de plens de l’ajuntament. Acte d’homenatge al tortosí absent i lliurament d’insígnies a càrrec de l’alcaldessa de Tortosa, Meritxell Roigé i Pedrola, i de la reina de les festes, Emília Minguell i Cortés.

  

18.45 h, Cercavila de la Banda de Música la Lira Ampostina. Recorregut: pl. Carrilet, av. Generalitat, c. Dr. Vilà i pl. de l’ajuntament.

  

19.00 h, pl. de l’ajuntament. Pasdoble Tortosa a la plaça de l’ajuntament. La Lira Ampostina interpreta l’himne de la ciutat en presència de les pubilles, les autoritats i els membres de l’Arxiconfraria. En acabat, la banda i el seguici de festa major es dirigiran a la plaça de la Cinta per començar la processó.

  

19.30 h, Solemne processó en honor de la Mare de Déu de la Cinta, presidida pel Bisbe de Tortosa, Enrique Benavent i Vidal. Es farà el recorregut habitual amb l’acompanyament del seguici festiu de la Cinta, la Lira Ampostina i la Banda Municipal de Música de Tortosa. Hi assistiran les autoritats, la reina i la reina infantil, les pubilles i les pubilletes.

  

19.15 h, Sortida especial Posta de sol i entrada de la Cinta a la Catedral amb el llagut Lo Sirgador. Sortida de 90 minuts o més a la posta de sol, fins a l’illa dels bous. Finalitzarà el recorregut de tarda-nit a l’altura de la Catedral per contemplar l’entrada de la Verge amb les portes obertes de la Catedral i els focs que l’acompanyen, des del riu i amb una copa de cava. Preu: 16 €, adults; 8 €, xiquets. Reserves: 652 398 288 – 616 905 748.

  

22.00 h, av. Generalitat, al tram del parc municipal Teodor González. Prova del circuit de penyes: cursa de llits.

 

23.30 h, restaurant El Parc. VI Festa Remember el Parc és Mou Xito & Friends, el revival dels 80 i 90 de les festes majors de la Cinta.

  

23.45 h, passeig central del parc municipal Teodor González. Nit de música amb el concert de Buhos per presentar el seu últim disc 'La gran vida', Joan Rovira en un concert de gran format i Sense Sal. Acaba la nit el DJ OGT. Tot seguit, la Festa Ràdio Tortosa

  

00.00 h, recinte de ball de l’auditori Felip Pedrell. Ball de les pubilletes, amenitzat per l’orquestra Diamante.

  

3.00 h, recinte de ball de l’auditori Felip Pedrell. Nit jove al ball a càrrec de l’orquestra Diamante, que interpretarà els darrers èxits de la música actual en el tram final de la nit.

 

 

Els Buhos actuen a Tortosa per les Festes de la Cinta 2019. | Cedida

 

DILLUNS 2, Diada del riu

11.00 h a 13.00 h, passeig fluvial. Vine a remar! (practica rem indoor a terra: ergòmetre). Organitza: Club de Rem Tortosa, amb la col·laboració del Club Natació Tortosa i de la Societat de Pesca Esportiva de Tortosa.

  

10.30 h, Sortida especial familiar amb el llagut Lo Sirgador. Un riu de contes, amb contacontes a càrrec d’Irene López. Preu: 6 €. Més informació a 652 398 288 i 616 905 748. Horari subjecte a la resta d’activitats de la diada del riu.

  

12.30 h, Navegació amb el llagut Lo Sirgador. Preu: adults, 11,50 €; xiquets fins a 12 anys, 7 €, i xiquets fins a 4 anys, 3 €.

  

12.00 h, sortida des de la platja de la Xiquina i arribada a la platja fluvial de Ferreries. Prova del circuit de penyes: andròmines al riu.

  

12.00 h a 12.30 h, Nadada popular des de Ferreries fins al passeig fluvial. Organitza: Club de Rem Tortosa, amb la col·laboració del Club Natació Tortosa i de la Societat de

  

Pesca Esportiva de Tortosa.

  

12.00 h, saló de plens de l’ajuntament de Tortosa. XIX Premi Ovidio Tobías 'Dóna’m la mà'. Lliurament de premis en reconeixement als valors humans. L’acte serà presidit per les autoritats, acompanyades per les pubilles, i comptarà amb una actuació musical per animar la festa.

  

12.30 a 14.00 h, Pal ensabonat i cucanyes. Organitza: Club de Rem Tortosa, amb la col·laboració del Club Natació Tortosa i de la Societat de Pesca Esportiva Tortosa.

  

13.30 h, Passeig de Ribera amb avinguda Lleida (antic Club de Rem). Descobriment del monument commemoratiu a l’espai de l’antic Club de Rem Tortosa.

  

14.30 h, passeig central del parc municipal Teodor González. Dinar de germanor de penyes.

  

16.00 h a les 19.00 h, passeig de l'Ebre, 14. Concurs obert de pesca infantil al riu Ebre, de 2 a 14 anys. Organitza: Societat de Pesca Esportiva Tortosa.

  

16.00 h, Club de Rem Tortosa. Regates socials al riu i exhibició de pàdel surf.

  

17.30 h a 20.00 h, Club de Rem Tortosa. Vine a remar! (practica rem indoor a terra: ergòmetre).

  

18.00 h a 1.30 h, passeig de les Bicicletes, al parc municipal Teodor González. Zona d’atraccions i casetes de fira.

  

18.00 h, parc municipal Teodor González. Cloenda i lliurament de premis del concurs de penyes.

  

18.00 h, passeig central del parc municipal Teodor González. Xocolatada infantil.

  

18.30 h, avinguda de la Generalitat, davant del mercat. Concentració de carrosses participants en el cos iris.

  

19.00 h, avinguda de la Generalitat. Inici del Cos Iris. Nota: Per poder participar en el cos iris i optar a premi els interessats s’hauran d’inscriure a la Unitat de Festes de l’Ajuntament de Tortosa o bé trucant al telèfon 977 440 901 o bé enviant un correu electrònic a l’adreça festes@tortosa.cat. Les inscripcions es tanquen el dilluns 26 d’agost a les 13.00 hores. Organitza: Ajuntament de Tortosa. Col·labora: Boix Verd i Autoescoles Montesó.

  

19.00 h a 21.00 h, Regates de muletes. Regata de la senyera de Tortosa entre els barris i pobles de la ciutat.

  

20.00 h, av. Generalitat. Festa de l’aigua. Remullada final per tancar les festes amb xalera!

  

20.00 h, passeig de l’Ebre, 14. Repartiment de premis del concurs obert de pesca infantil al riu Ebre i berenar per a tots els participants.

 

21.00 h, Lliurament de trofeus de la regata de la senyera de la ciutat de Tortosa.

  

23.00 h, passeig central del parc municipal Teodor González. Final de festa amb música d’arrel: DO Terres de l’Ebre. Quico el Célio, el Noi i el Mut de Ferreries comparteixen les seues cançons amb artistes ebrencs que han trencat fronteres. Convidats especials: Pepet i Marieta, Montse Castellà, Èric Vinaixa, Xeic! i Xaranga Xino-xano.

  

00.30 h, passeig central del parc municipal Teodor González. Traca milmetrada de cloenda de la Cinta 2019, encesa per la reina de festes i la reina infantil.