Tortosa presenta el programa d'actes de les Festes de la Cinta 2019

Consulta totes les activitats i festes de la programaci贸 de les Festes de la Cinta 2019, que se celebren entre el 29 d'agost i el 2 de setembre
Presentaci贸 del cartell de les Festes de la Cinta 2019. | Cedida

 

L'Ajuntament de Tortosa ha presentat aquest mat铆 el programa d'actes de les Festes de la Cinta 2019, que se celebraran entre el dijous 29 d'agost i el dilluns 2 de setembre. Malgrat aix貌, els dies 24 i 25 d'agost ja se celebraran actes previs que precediran esdeveniments tant destacats com les nits musicals, en qu猫 actuaran Buhos, Joan Rovira i Sense Sal, l'Ebre Musik o l'homenatge al Club de Rem de Tortosa. Tot seguit, pots descobrir el gran nombre d'actes de la programaci贸 de les Festes de la Cinta 2019.

 

Tots els actes de la programaci贸 de les Festes de la Cinta 2019

DISSABTE 24

18.15 h, Sortida des de la Casa dels Gegants del seguici festiu de la Cinta, format pels gegants i la cort de b猫sties de la ciutat. Recorregut: Casa dels Gegants (parc municipal Teodor Gonz谩lez), av. Generalitat, c. Doctor Vil脿 i pl. de l鈥檃juntament.

  

18.30 h, Cercavila de la Banda Municipal de M煤sica per recollir les pubilles i les autoritats. Recorregut: sortida de la Casa de la M煤sica, av. Generalitat i pl. de l鈥檃juntament.

  

18.45 h, Seguici de festa major, format per les pubilles, les pubilletes, el pregoner i les autoritats endesfilada fins al parc municipal Teodor Gonz谩lez. Acompanyen el seguici els gegants, la cort de b猫sties i la Banda Municipal de M煤sica de Tortosa. Recorregut: pl. de l鈥檃juntament, c. Sebina, av. de la Generalitat i parc municipal Teodor Gonz谩lez.

  

19.00 h, parc municipal Teodor Gonz谩lez. Proclamaci贸 de la reina i de la reina infantil de les festes majors de la Cinta 2019 per part de l鈥檃lcaldessa de Tortosa, Sra. Meritxell Roig茅 i Pedrola, i del regidor de Festes, Sr. Domingo Tom脿s i Aud铆. Tot seguit, imposici贸 de les bandes i les ins铆gnies de l鈥檕rde de l鈥橝txa a la reina de festes, Em铆lia Minguell i Cort茅s, representant de l鈥橝ssemblea Local Creu Roja Tortosa; a la reina infantil, Nagore Segu铆 Dom猫nech, representant de l鈥檃ssociaci贸 cultural Llampec Nois, i a les pubilles i les pubilletes, que representen les diferents entitats de la ciutat i els pobles del municipi. El preg贸 de les festes de la Cinta 2019 anir脿 a c脿rrec del Sr. Manolo Cardona i Mart铆nez, president de l鈥檃ssociaci贸 de ve茂ns del barri de Santa Clara durant 30 anys. En el decurs de l鈥檃cte actuaran l鈥橭rfe贸 Tortos铆 i la Banda Municipal de M煤sica de Tortosa.

  

20.45 h, parc municipal Teodor Gonz谩lez. Interpretaci贸 del pasdoble Tortosa a c脿rrec de la Banda Municipal de M煤sica i l鈥橭rfe贸 Tortos铆 com a cloenda de la proclamaci贸 de la reina i la reina infantil de la Cinta 2019.

  

22.30 h, pl. de l鈥檃juntament. Inici de l鈥橢bre M煤sik 2019 amb el concert de Conspiraci贸, grup finalista del concurs.

  

23.00 h, pl. de l鈥檃bsis. Concentraci贸 de les colles participants en el circuit de penyes Cinta 2019.

  

23.15 h, pl. de l鈥檃bsis. Presentaci贸 de les colles participants en el circuit de penyes Cinta 2019, amb el lliurament de mocadors a c脿rrec de l鈥檃lcaldessa de Tortosa, Meritxell Roig茅 i Pedrola, i del regidor de Festes, Domingo Tom脿s i Aud铆, i engegada del coet anunciador per part de la reina de festes, Em铆lia Minguell i Cort茅s.

  

23.30 h, pl. de l鈥檃juntament. Concert de MIM, guanyador del concurs Ebre M煤sik 2019.

  

23.45 h, Penyatukada!, cercavila de les penyes acompanyades per la percussi贸 de les colles Perkusound i Boctukada. Recorregut: pl. de l鈥檃bsis, c. de la Rosa, pl. de la Constituci贸, c. de l鈥櫭ngel, c. Sant Blai, c. Teodor Gonz谩lez, av. Generalitat, c. Doctor Vil脿 i pl. de l鈥檃juntament.

  

00.45 h, pl. de l鈥檃juntament. Concert del grup convidat de l鈥橢bre M煤sik 2019, Roba Estesa, que presentar脿 la nova gira Orgull.

  

2.00 h, pl. de l鈥檃juntament. Concert d鈥橢n J煤piter, finalista del concurs Ebre M煤sik 2019.

  

3.00 h, pl. de l鈥檃juntament. Festa DJ, amb Dani Calau.

  

 

 

DIUMENGE 25

9.00 h, complex esportiu. Prova del circuit de penyes: jocs a la piscina. Organitza: 脌nim Perestroika. Patrocina: Ajuntament de Tortosa.

  

11.00 h, parc municipal Teodor Gonz谩lez. Plantada dels gegants de la Trobada de Gegants Cinta 2019. Amb la participaci贸 de la Colla Gegantera d鈥橝mposta, Colla Gegantera d鈥橝lcanar, Gaiters de l鈥橝guilot, Colla Jove de Dol莽ainers de Tortosa, Lo Golafre, Colla Gegantera de M贸ra la Nova, Colla Gegantera d鈥橦orta de Sant Joan, Colla Gegantera de Sant Carles de la R脿pita, Colla Gegantera de Vinar貌s, Grallers de Campred贸, Colla Gegantera Sant Feliu de Llobregat, Colla Gegantera de Santa B脿rbara, Colla Gegantera d鈥橴lldecona, Colla Gegantera de Benic脿ssim, Gegant贸 Japon猫s de Reus i Colla Gegantera de Tortosa.

  

12.00 h, Inici de la cercavila de gegants. Recorregut: passeig central del parc municipal Teodor Gonz谩lez, av. de la Generalitat, c. Argentina, c. Berenguer IV i av. Generalitat fins a arribar al parc municipal.

  

13.15 h, parc municipal Teodor Gonz谩lez. Rebuda, presentaci贸 i entrega de records a les colles participants. A continuaci贸, ball de gegants de Tortosa i ballada conjunta. Organitza: Colla Gegantera i Cort de B猫sties de Tortosa. Col路labora: Ajuntament de Tortosa.

  

16.00 h, pavell贸 firal. Prova del circuit de penyes: jocs esportius. Organitza: 脌nim Perestroika. 

  

17.30 h, teatre auditori Felip Pedrell. La volta al m贸n de les superhero茂nes. Tarda infantil amb teatre per a tota la fam铆lia. Venda d鈥檈ntrades a la Casa de Festes (matins de 10.00 h a 14.00 h i a taquilla una hora abans el mateix dia de la funci贸). Preu: 5 euros. Organitza: La Companyia.

  

18.00 h, estadi municipal. 46猫 Torneig de Futbol Mariano Toha. Josep Otero. Comptar脿 amb la participaci贸 del CD Tortosa, UE el Perell贸, CF Amposta i UE Remolins-B铆tem.

  

19.15 h, Concert d鈥橧vette Nadal. M煤sica al riu, cicle de concerts Lo riu 茅s m煤sica 2019, a bord del llagut Lo Sirgador.

  

20.30 h, Segon passi de La volta al m贸n de les superhero茂nes.

 

 

DIJOUS 29

9.00 h, Coet anunciador.

  

10.00 h, Seguici de les pubilles i les pubilletes per assistir a la trobada davant de la Mare de D茅u de la Cinta. Sortida des del Patronat, al c. Mercaders, i recorregut fins a pl. de la Cinta.

  

10.00 h, parc municipal Teodor Gonz谩lez. Prova del circuit de penyes: jocs de taula. Organitza: 脌nim Perestroika. 

  

10.15 h, capella de la Cinta. Trobada de pubilles a la reial capella de la Mare de D茅u de la Cinta, amenitzada amb la m煤sica del guitarrista Albino Tena. Organitza: Cort d鈥橦onor de la Mare de D茅u de la Cinta.

  

10.45 h, portal del Romeu. Entrada dels gaiters pel portal del Romeu anunciant l鈥檌nici de la festa major. 

  

11.00 h, Repartiment del t铆pic panoli pels carrers de la ciutat, amb l鈥檃companyament de les colles de grallers, dol莽ainers i tamborers. Els punts de venda on podeu anar a buscar personalment la prima de panoli s贸n: pl. Barcelona, pl. Immaculada, pl. 1 d鈥橭ctubre, pl. Carrilet i pl. de la Uni贸. Hi participen els Gaiters de l鈥橝guilot, la Colla Jove de Dol莽ainers de Tortosa, l鈥橝ssociaci贸 Cultural de Ferreries, Grallers de Jes煤s, Lei Joglars d鈥櫭塨re i els Dol莽ainers del Golafre.

  

12.15 h, sortida des de l鈥檈mbarcador del mercat municipal. Navegaci贸 amb el llagut Lo Sirgador. Preu: adults, 11,50 鈧; xiquets fins a 12 anys, 7 鈧, i xiquets fins a 4 anys, 3 鈧. Reserves: 652 398 288 鈥 616 905 748.

  

12.15 h, carrers del centre comercial. Cercavila dels Gaiters de l鈥橝guilot, la Colla Gegantera de Tortosa, la Colla Jove de Dol莽ainers, Lei Joglar d鈥櫭塨re i els Grallers de Jes煤s. 

  

12.30 h, ajuntament de Tortosa. La reina de festes i la reina infantil ofereixen el panoli a la corporaci贸 municipal. 

  

16.30 h, passeig de Ribera. Prova del circuit de penyes: patata calenta. Organitza: 脌nim Perestroika.

 

17.00 h, c. Mercaders, davant de la seu del Patronat. Festa infantil amb tallers, activitats i jocs al carrer i xocolatada. Organitza: Patronat Escolar de la Sagrada Fam铆lia.

  

De 18.00 h a 1.30 h, passeig de les Bicicletes, al parc municipal Teodor Gonz谩lez. Zona d鈥檃traccions i casetes de fira. 

  

18.30 h, pavell贸 esportiu de Ferreries. Exhibici贸 de twirling a favor de la Lliga Contra el C脿ncer. Organitza: Club Twirling Tortosa.

  

19.00 h, sortida des de l鈥檈mbarcador del mercat municipal. Navegaci贸 amb el llagut Lo Sirgador. Preu: adults, 11,50 鈧; xiquets fins a 12 anys, 7 鈧, i xiquets fins a 4 anys, 3 鈧. Reserves: 652 398 288 鈥 616 905 748. 

 

19.30 h, Seguici festiu dels gegants i la cort de b猫sties de la ciutat. Recorregut: sortida de la Casa dels Gegants (parc municipal Teodor Gonz谩lez), av. Generalitat fins a pl. de l鈥檃juntament. Retorn a la Casa dels Gegants per l鈥檃v. Generalitat fins al parc municipal.

  

19.45 h, passeig central del parc. L鈥檈ss猫ncia d鈥檜n riu. Espectacle carrusel eq眉estre amb cavalls de doma dirigit per Gumersindo Gabald贸n. Organitza: Equitor

  

20.00 h, Espai de la Jota. Presentaci贸 del llibre Els cants de les plantes. De m煤sica, bones herbes i cistelleria. Taller de Cant Popular del Museu de la Pauma. Aquest llibre reuneix una selecci贸 de cants elaborats pel Taller de Mem貌ria Oral del Museu de la Pauma a Mas de Barberans, dedicats a 88 esp猫cies de plantes que campen pel nostre pa铆s. Organitza: Centre d鈥橧nterpretaci贸 de la Jota a les Terres de l鈥橢bre.

  

23.00 h, recinte de ball de l鈥檃uditori Felip Pedrell. Gran concert d鈥檕bertura de les festes de la Cinta 2019 a c脿rrec de l鈥檕rquestra Cimarron.

  

23.30 h, recinte de ball de l鈥檃uditori Felip Pedrell. Ball de gala en homenatge a la reina de les festes, Em铆lia Minguell Cort茅s, i a les pubilles de la Cinta 2019, amenitzat per l鈥檕rquestra Cimarron.

  

1.00 h, passeig central del parc municipal Teodor Gonz谩lez. El parc es mou amb la Festa de Penyes 2019. Nit amb DJ, animaci贸 i m煤sica electr貌nica per arrancar les festes.

 

 

4 de 6 dels Castellers de Tortosa. | Cedida

 

DIVENDRES 30

9.00 h, Coet anunciador.

  

9.00 h, carrers de la ciutat. Capta de la Cinta. Els majordoms i els capellers de la Reial Arxiconfraria, acompanyats pels sons de la dol莽aina, els timbals i les xarangues, recorreran els carrers de la ciutat per tal de fer la capta i invitar els ciutadans a les festes religioses en honor i gl貌ria a la Mare de D茅u de la Cinta. Organitza: Reial Arxiconfraria de la Cinta.

  

10.00 h a 13.00 h, centre c铆vic de Ferreries. Campionat sub-16 i campionat de pares escola d鈥橢scacs del CE Tortosa. Organitza: Club Escacs Tortosa.

  

10.00 h a 14.00 h, aparcament principal de l鈥檋ospital de Tortosa Verge de la Cinta. XXV Festa dels Xiquets. Festa ludicoeducativa amb tallers de salut, jocs esportius, entrepans i refrescos, grups d鈥檃nimaci贸 i moltes sorpreses m茅s. Organitzen i patrocinen: Ger猫ncia Territorial de l鈥橧CS a Terres de l鈥橢bre, Comissi贸 Festa dels Xiquets i Ajuntament de Tortosa. Amb el suport de: Unitat Territorial de Manteniment i d鈥橦oteleria de la Ger猫ncia Territorial de l鈥橧CS Terres de l鈥橢bre.

  

11.30 h, reial capella de la Cinta. Missa de la diada de la gent gran, reconeixement a l鈥檋ome i a la dona de m茅s edat.

  

12.00 h, Patronat, al c. Mercaders. Aperitiu de la gent gran. Amenitzat per la Tuna Folk.

  

12.00 h, Cercavila a c脿rrec de King of Versions. Rock & Show. XVII Ebre Terra de Vent. Itinerari: pl. Carrilet 鈥 av. Generalitat 鈥 c. Savina鈥 Finalitza: pla莽a de l鈥檃juntament.

  

12.30 h, Cercavila de Lambroten Brass Band. Fanfara New Orleans. XVI Ebre Terra de Vent. Itinerari: pl. de la Cinta 鈥 pl. Agust铆 Querol 鈥 pl. de l鈥櫭ngel 鈥 Finalitza: pl. de l鈥檃juntament.

  

12.15 h, sortida des de l鈥檈mbarcador del mercat municipal. Navegaci贸 amb el llagut Lo Sirgador. Preu: adults, 11,50 鈧; xiquets fins a 12 anys, 7 鈧, i xiquets fins a 4 anys, 3 鈧. Reserves: 652 398 288 鈥 616 905 748.

  

16.00 h, parc municipal Teodor Gonz谩lez. Prova del circuit de penyes: estirada de corda i circuit d鈥檋abilitat. 

  

16.30 h, centre c铆vic de Ferreries. Campionat de partides r脿pides d鈥檈scacs, sistema su铆s. Organitza: Club Escacs Tortosa. 

  

18.00 h a 1.30 h, parc municipal Teodor Gonz谩lez. Zona d鈥檃traccions i casetes de fira. Lloc: passeig de les Bicicletes.

  

18.00 h, Caminada solid脿ria Mai caminareu sols. Penja鈥檛 la bossa i camina amb nosaltres. En acabat, gelats i inflables a la pla莽a de l鈥檃juntament. Donatiu per la motxilla, 5 鈧; pel gelat, 1 鈧, i inclou pujar als castells inflables. Activitats de la Lliga Contra el C脿ncer. Recorregut: sortida de pl. Carrilet, av. Generalitat, c. Argentina, c. Cervantes, c. Sant Blai, pl. Agust铆 Querol, av. Generalitat i pl. de l鈥檃juntament. Organitza: Lliga Contra el C脿ncer. Col路labora: Ajuntament de Tortosa.

  

18.30 h, Cercavila a c脿rrec de Xaratuka. Xaranga amb batukada. XVII Ebre Terra de Vent. En commemoraci贸 al 25猫 aniversari de l鈥橝grupaci贸 Musical Xino-xano. Itinerari: pl. Agust铆 Querol 鈥 av. Generalitat 鈥 Finalitza: pla莽a Carrilet.

  

19.00 h, sortida des de l鈥檈mbarcador del mercat municipal.鈥鈥嬧嬧嬧嬧嬧 Lo Sirgador amb Ebre Terra de Vent, vetllada musical rom脿ntica amb Combo Cuba-Libre (saxo, veu i percussi贸). Deixa鈥檛 portar per la m脿gia de la m煤sica navegant per l鈥橢bre a la posta de sol a bord del Sirgador. Sortida de 90 minuts entre les illes dels Bous i la Xiquina. Inclou copa de cava. Preu: adults 16 鈧, xiquets fins a 12 anys, 8 鈧. Reserves al tel. 652 398 288 i 616 905 748.

  

19.00 h, Cercavila a c脿rrec de Fanfare Deli Zirzop. Fanfara turcabalc脿nica. XVII Ebre Terra de Vent. Itinerari: pl. de l鈥檃juntament 鈥 c. Savina 鈥 av. Generalitat 鈥 pl. Agust铆 Querol 鈥 c. Sant Blai 鈥 Finalitza: c. Cervantes.

  

19.30 h, Cercavila a c脿rrec de Lambroten Brass Band. Fanfara New Orleans. XVII Ebre Terra de Vent. Itinerari: parc Teodor Gonz谩lez 鈥 av. Generalitat 鈥 pl. Barcelona 鈥 av. Generalitat 鈥 pl. Agust铆 Querol 鈥 Finalitza: pl. de la Cinta.

  

20.00 h, Cercavila a c脿rrec de Xaratuka. Xaranga amb batukada. XVII Ebre Terra de Vent. En commemoraci贸 al 25猫 aniversari de l鈥橝grupaci贸 Musical Xino-xano. Itinerari: pl. de l鈥檃juntament 鈥 c. Savina 鈥 av. Generalitat 鈥 pl. Agust铆 Querol 鈥 c. Sant Blai 鈥 Finalitza: c. Cervantes.

  

20.30 h, Cercavila a c脿rrec de Majareta Rolling Band. Rolling Band Show. XVII Ebre Terra de Vent. Itinerari: parc municipal Teodor Gonz谩lez 鈥 av. Generalitat 鈥 pl. Barcelona 鈥 Finalitza: pl. de l鈥檃juntament.

  

20.00 h, pl. de l鈥檃juntament. Plantada de les b猫sties de foc participants en el XXXVII Correfoc de les Terres de l鈥橢bre.

  

20.30 h, pl. de l'Absis. Tradicional concert de festes de la Banda Municipal de M煤sica de Tortosa. La banda ens ofereix un divers i selecte concert de festa major. 

  

21.00 h, passeig central del parc municipal Teodor Gonz谩lez. Jotes i rondalles a c脿rrec de la rondalla Aires del Matarranya.

  

21.00 h, Cercavila a c脿rrec de Fanfare Deli Zirzop. Fanfara turcabalc脿nica. XVII Ebre Terra de Vent. Itinerari: pl. Agust铆 Querol 鈥 av. Generalitat 鈥 Finalitza: parc Teodor Gonz谩lez.

  

21.15 h, pl. de l鈥檃juntament. Carretillada infantil pels diables menuts de les colles de la ciutat. Organitza: Ajuntament de Tortosa i Colla de Diables i Tambors Lo Golafre.

  

21.30 h, pl. de l鈥檃bsis. Pasdoble Tortosa, interpretat per la Banda Municipal de M煤sica de Tortosa. 

  

22.00 h, Cercavila de totes les colles i b猫sties participants en el XXXVII Correfoc de les Terres de l鈥橢bre. Recorregut: pl. de l鈥檃juntament, c. Doctor Vil脿 i av. Generalitat (davant de les escales del parc municipal Teodor Gonz谩lez).

  

22.30 h, av. Generalitat, c. Doctor Vil脿 i pl. de l鈥檃juntament. Inici del XXXVII Correfoc de les Terres de l鈥橢bre amb el IX Concurs d鈥橢nceses Ciutat de Tortosa, on les colles mostraran el seu domini del foc. Participants en l鈥檕rdre de sortida: Colla Jove de Dol莽ainers de Tortosa amb el drac Lo Carrau; Diables Llampec Nois amb el drac Jordiet de Ferreries (Tortosa); Botafocs Dimonis i Bestiari de Castell贸; Ball de Diables Lucifers amb el drac Nortis, de Roquetes; Drac de foc i diables El Cabrot del Vendrell; Ball de Diables 7 Cervells, amb el drac Hydracus de Jes煤s; Colla de Diables Terres de l鈥橢bre (Montsi脿/Ribera) i Colla de Diables i Tambors Lo Golafre amb el drac Grafus i drac Golafre de Remolins (Tortosa).

  

23.30 h, restaurant El Parc. DJ Beatiful Pearl, prepara鈥檛 per cantar i ballar, te les saps totes. Si vens amb un look retro/fashion, el restaurant El Parc t鈥檕bsequiar脿 amb un c貌ctel de benvinguda!

  

23.45 h, pl. de l鈥檃juntament. La pla莽a crema. Espectacle final del XXXVII Correfoc de les Terres de l鈥橢bre amb la gran encesa conjunta de totes les colles participants. 

  

00.00 h, parc municipal Teodor Gonz谩lez. Hija de la luna. Gran concert d鈥檜na de les millors formacions de tribut a la m铆tica formaci贸 de pop, Mecano, tota una llegenda. 

  

00.00 h, recinte de ball de l鈥檃uditori Felip Pedrell. Ball amb l鈥檕rquestra Atalaia.

  

3.00 h, passeig central del parc municipal Teodor Gonz谩lez. Aren脿lia Beach Club Magikal Festival Park 2019. Torna el festival 煤nic a les Terres de l鈥橢bre amb la millor m煤sica electr貌nica del moment i amb efectes especials, canons de foc, megatron, confetitron, regals i animaci贸 tematitzada amb les sessions de Marsal Ventura, Moncho, Mireia DG i Sergio Calero i la violinista el猫ctrica Astrid Torrent.

  

 

 

DISSABTE 31

9.00 h, Coet anunciador.

  

11.15 h, pl. de l鈥檃juntament. Plantada de gegants, gegantons, nans i cucaferes participants en el ban cavalcada.

  

11.30 h, pl. de l鈥檃juntament. Joseret i la seua rondalla amenitzaran l鈥檌nici del ban cavalcada. 

  

12.45 h, sortida des de l鈥檈mbarcador del mercat municipal. Navegaci贸 amb el llagut Lo Sirgador.

  

12.00 h, Amb motiu de la celebraci贸 de la XX edici贸 de la Jornada Europea de la Cultura Jueva, ball dels gegants jueus Bonjuh脿 i Caxixa a c脿rrec de la Colla Gegantera i Cort de B猫sties de la ciutat de Tortosa.

  

12.00 h, Ban cavalcada amb carros enramats, els elements del seguici festiu dels gegants i la cort de b猫sties de la ciutat de Tortosa, de la Colla Jove de Dol莽ainers, Lo Golafre i de l鈥檃ssociaci贸 cultural 4 m茅s 1, la Banda Municipal de M煤sica de Tortosa i Joseret i la seua rondalla. Recorregut: sortida de pl. de l鈥檃juntament, c. Dr. Vil脿, av. Generalitat, pl. Agust铆 Querol, c. de l鈥櫭ngel, c. Sant Blai, c. Cervantes, c. Ramon Berenguer IV, av. Generalitat, c. Dr. Vil脿 i pl. de l鈥檃juntament.

  

12.00 h, Alcampo Tortosa. Prova del circuit de penyes: festa Alcampo. 

  

12.00 h, Cercavila a c脿rrec dels Ministrils d鈥檈n Pere Botero. Tradicional catalana versions. XVII Ebre Terra de Vent. Itinerari: mercat municipal 鈥 pl. Barcelona 鈥 av. Generalitat 鈥 Finalitza: parc Teodor Gonz谩lez.

  

12.30 h, Cercavila a c脿rrec de Majareta Rolling Band. Rolling Band Show. XVII Ebre Terra de Vent. Itinerari: pl. de la Cinta 鈥 av. Generalitat 鈥 mercat municipal鈥 Finalitza: pl. Barcelona.

  

13.00 h, Cercavila a c脿rrec de Fanfare Deli Zirzop. Fanfara turcabalc脿nica. XVII Ebre Terra de Vent. Itinerari: pl. de l鈥檃juntament 鈥 c. Savina 鈥 av. Generalitat 鈥 pl. Barcelona 鈥 mercat municipal 鈥 Finalitza: pl. Barcelona.

  

17.00 h, pavell贸 esportiu de Ferreries. Partit amist贸s entre el j煤nior INTER del Club B脿squet Cantaires i CN Reus Ploms.

  

18.00 h, sortida des de l鈥檈mbarcador del mercat municipal. Navegaci贸 amb el llagut Lo Sirgador.

 

18.00 h a 1.30 h, passeig de les Bicicletes, al parc municipal Teodor Gonz谩lez. Zona d鈥檃traccions i casetes de fira. 

  

18.30 h, Cercavila a c脿rrec dels Ministrils d鈥檈n Pere Botero. Tradicional catalana versions. XVII Ebre Terra de Vent. Itinerari: c. Cervantes 鈥 c. Sant Blai 鈥 pl. de l鈥櫭ngel 鈥 pl. Agust铆 Querol 鈥 av. Generalitat 鈥 Finalitza: pl. de l鈥檃juntament.

  

19.00 h, Cercavila a c脿rrec de King of Versions. Rock & Show. XVII Ebre Terra de Vent. Itinerari: pl. de la Cinta 鈥 av. Generalitat 鈥 Finalitza: parc Teodor Gonz谩lez.

  

19.00 h, sal贸 verd de l鈥檃juntament de Tortosa. Lliurament de la bandera de la ciutat al Club B脿squet Cantaries, per la seua traject貌ria esportiva a la ciutat de Tortosa i amb motiu dels 50 anys de l鈥檈ntitat. 

  

19.30 h, sortida des de l鈥檈mbarcador del mercat municipal. Navegaci贸 amb el llagut Lo Sirgador. Sortida especial Posta de sol, amb copa de cava i dol莽. Preu: 16 鈧, adults; 8 鈧, xiquets fins a 12 anys.

  

19.30 h, Cercavila a c脿rrec de Fanfare Deli Zirzop. Fanfara turcabalc脿nica. XVII Ebre Terra de Vent. Itinerari: pl. de la Cinta 鈥 c. la Rosa 鈥 pl. Agust铆 Querol 鈥 pl. de l鈥櫭ngel 鈥 c. d鈥檈n Carb贸 鈥 av. Generalitat - Finalitza: parc Teodor Gonz谩lez.

  

19.30 h, Ofrena de flors i fruits a la Verge de la Cinta. Hi participaran representants dels municipis de les Terres de l鈥橢bre, de les entitats, dels pobles del municipi i de les penyes de la Cinta 2019.

  

L鈥檃cte ser脿 encap莽alat pel seguici festiu de la Cinta, la Reial Arxiconfraria de la Cinta, la bandera de la ciutat portada pel Club de B脿squet Cantaires i comptar脿 amb les actuacions de les formacions musicals locals Gaiters de l鈥橝guilot, Colla Jove de Dol莽ainers de Tortosa, Lo Golafre, La Tuna Folk, Lei Joglars d鈥櫭塨re i la Banda Manel Mart铆nez i Sol脿 de Jes煤s. Clour脿 l鈥檕frena la Banda Municipal de M煤sica de Tortosa. L鈥橝juntament de Tortosa convida a tots els tortosins i tortosines a participar en l鈥檕frena amb vestits t铆pics tortosins. Recorregut: sortida des de la pl. Moss猫n Sol, c. del Vall, c. Nou del Vall, pl. Pont de Pedra, pl. Agust铆 Querol, av. Generalitat fins al passeig central del parc municipal Teodor Gonz谩lez.

 

Nota: En el marc de la campanya de recollida de material escolar per al curs 2019-2020, organitzada per C脿ritas, Creu Roja i l鈥橝juntament de Tortosa, els participants tamb茅 poden aportar aquest tipus de material a m茅s dels tradicionals flors i fruits.

  

20.00 h, c. Gil de Frederic. M煤sica al carrer amb Cesk Freixas. Organitza: Casal Panxampla.

  

21.30 h, Sopar a la fresca i focs des de l鈥檈mbarcador del mercat. Preu: 30 鈧, adults; 15 鈧, xiquets fins a 12 anys. Preu especial: sopar + focs des del llagut al mig del

  

riu: 40 鈧, adults, 25 鈧, xiquets.

  

21.45 h, passeig central del parc municipal Teodor Gonz谩lez. Interpretaci贸 del pasdoble Tortosa a c脿rrec de la Banda Municipal de M煤sica de Tortosa. 

  

22.00 h, restaurant El Parc. Miquel Rullo en concert, les millors versions ac煤stiques dels 80 i 90. 

  

23.00 h, parc municipal Teodor Gonz谩lez. Prova del circuit de penyes: desfilada (1a. part). 

  

23.30 h, des de l鈥檈mbarcador del mercat municipal. Sortida especial Nit dels focs des del mig del riu. Preu: 18 鈧, adults; 10 鈧, xiquets fins a 12 anys. Preu especial: sopar + focs des del llagut al mig del riu: 42 鈧, adults; 25 鈧, xiquets.

  

00.00 h, marge dret del riu Ebre. Monumental castell de focs d鈥檃rtifici Cinta 2019 a c脿rrec de Pirot猫cnia Tom脿s.

  

00.30 h, restaurant El Parc. The Backline, el funky dels megaestrelles. 

  

00.45 h, recinte de ball de l鈥檃uditori Felip Pedrell. Gran Festa Imagina R脿dio. Primer, actuaci贸 de Los 80 Principales, amb les millors versions dels anys 80 i 90. Despr茅s, els selectors musicals d鈥橧magina R脿dio continuaran la festa amb el seu particular viatge pel temps, d猫cada a d猫cada, amb els temes que han marcat generacions. David

  

Giron猫s ser脿 el timoner de la nau que us far脿 travessar el t煤nel del temps. Com sempre, hi haur脿 una espectacular performance, espectacles, animaci贸, regals, ballarines, i molta marxa!  Organitza: Ajuntament de Tortosa. Idea i producci贸: Imagina R脿dio. Amb la col路laboraci贸 de: Setmanari l鈥橢bre i Canal Terres de l鈥橢bre TV.

  

00.45 h, parc municipal Teodor Gonz谩lez. Prova del circuit de penyes: desfilada (2a. part).

  

2.00 h, restaurant El Parc. DJ. Beautiful Pearl, la millor sessi贸 de pop de la teua vida!

  

2.30 h, escenari central del parc municipal Teodor Gonz谩lez. Safu Festival. La millor m煤sica del moment amb Ismael Sastre DJ i DJ Ripo en una nit amb molta festa fins que surti el sol. Organitza: Uni贸 Esportiva Remolins-B铆tem.

  

3.00 h, recinte de ball de l鈥檃uditori Felip Pedrell. Ballem els 80, 90 i 2000 amb els DJ Imagina. En acabar el concert de Los 80 Principales, la nit continuar脿 amb la m煤sica d鈥橧magina R脿dio, vestida amb les seves animacions, actuacions, regals, ballarines i altres sorpreses, tal com ens tenen acostumats.  

  

 

 

DIUMENGE 1, Dia de la Cinta

9.00 h, Coet anunciador.

  

11.30 h, pl. de l鈥檃juntament. Pilars de recepci贸 de la Diada Castellera de la Cinta en honor de les pubilles, les pubilletes i les autoritats. Organitza: Ajuntament de Tortosa i Castellers de Tortosa.

  

12.00 h, altar major de la Catedral de Tortosa. Solemne missa estacional en honor de la Verge de la Cinta, patrona de la ciutat. Acte presidit pel Bisbe de Tortosa Enrique Benavent i Vidal, qui, en acabar, impartir脿 als fidels la benedicci贸 papal. C脿ntics a c脿rrec de l鈥橭rfe贸 Tortos铆. A continuaci贸, tindr脿 lloc la tradicional trona de focs en homenatge a la patrona, la Mare de D茅u de la Cinta, a la porta principal de la Catedral de Santa Maria.

  

12.00 h, pl. de l鈥檃juntament. Inici de la Diada Castellera de la Cinta, amb la participaci贸 de la Muixeranga de X脿tiva i els Minyons de l鈥橝rbo莽.

  

12.00 h, Sortida especial Vermut de la Cinta amb el llagut Lo Sirgador. Sortida de 90 minuts, amb vermut i pica-pica, que recorrer脿 el riu des de l鈥檌lla de la Xiquina fins a l鈥檌lla dels Bous. Preu: 16 鈧, adults; 8 鈧, xiquets fins a 12 anys. Reserves als tel. 652 398 288 i 616 905 748.

  

13.15 h, Catedral de Santa Maria. Ball de l鈥櫭爂uila de Tortosa en honor de la Verge de la Cinta, les autoritats, la Reial Arxiconfraria de la Cinta, la Cort d鈥橦onor, les pubilles i les pubilletes, a l鈥檃ltar major de la Catedral. En acabar, sortida del seguici de festa major, amb de les autoritats, la Reial Arxiconfraria de la Cinta, la Cort d鈥橦onor, les pubilles i les pubilletes, els gegants i la cort de b猫sties i la Banda Municipal de M煤sica de Tortosa. Recorregut: c. de la Croera, c. de la Ciutat, c. del Bisbe Aznar, pl. del Pont de Pedra, av. Generalitat, c. Dr. Vil脿 i pl. de l鈥檃juntament.

  

13.45 h, pl. de l'Ajuntament. Castells finals de la Diada Castellera de la Cinta i pilars de comiat de les colles participants en honor de pubilles, pubilletes i autoritats.

  

Lloc: pl. de l鈥檃juntament.

  

14.15 h, pl. de l'ajuntament. Pasdoble Tortosa. La Banda Municipal de M煤sica de Tortosa interpreta l鈥檋imne de la ciutat, obra del mestre Moncl煤s, en pres猫ncia de la reina i la reina infantil de festes, les pubilles i les pubilletes, les autoritats i la corporaci贸 municipal.

  

18.00 h a 1.30 h, passeig de les Bicicletes, al parc municipal Teodor Gonz谩lez. Zona d鈥檃traccions i casetes de fira.

  

18.00 h, sal贸 de plens de l鈥檃juntament. Obertura de la inscripci贸 dels tortosins absents.

  

18.30 h, sal贸 de plens de l鈥檃juntament. Acte d鈥檋omenatge al tortos铆 absent i lliurament d鈥檌ns铆gnies a c脿rrec de l鈥檃lcaldessa de Tortosa, Meritxell Roig茅 i Pedrola, i de la reina de les festes, Em铆lia Minguell i Cort茅s.

  

18.45 h, Cercavila de la Banda de M煤sica la Lira Ampostina. Recorregut: pl. Carrilet, av. Generalitat, c. Dr. Vil脿 i pl. de l鈥檃juntament.

  

19.00 h, pl. de l鈥檃juntament. Pasdoble Tortosa a la pla莽a de l鈥檃juntament. La Lira Ampostina interpreta l鈥檋imne de la ciutat en pres猫ncia de les pubilles, les autoritats i els membres de l鈥橝rxiconfraria. En acabat, la banda i el seguici de festa major es dirigiran a la pla莽a de la Cinta per comen莽ar la process贸.

  

19.30 h, Solemne process贸 en honor de la Mare de D茅u de la Cinta, presidida pel Bisbe de Tortosa, Enrique Benavent i Vidal. Es far脿 el recorregut habitual amb l鈥檃companyament del seguici festiu de la Cinta, la Lira Ampostina i la Banda Municipal de M煤sica de Tortosa. Hi assistiran les autoritats, la reina i la reina infantil, les pubilles i les pubilletes.

  

19.15 h, Sortida especial Posta de sol i entrada de la Cinta a la Catedral amb el llagut Lo Sirgador. Sortida de 90 minuts o m茅s a la posta de sol, fins a l鈥檌lla dels bous. Finalitzar脿 el recorregut de tarda-nit a l鈥檃ltura de la Catedral per contemplar l鈥檈ntrada de la Verge amb les portes obertes de la Catedral i els focs que l鈥檃companyen, des del riu i amb una copa de cava. Preu: 16 鈧, adults; 8 鈧, xiquets. Reserves: 652 398 288 鈥 616 905 748.

  

22.00 h, av. Generalitat, al tram del parc municipal Teodor Gonz谩lez. Prova del circuit de penyes: cursa de llits.

 

23.30 h, restaurant El Parc. VI Festa Remember el Parc 茅s Mou Xito & Friends, el revival dels 80 i 90 de les festes majors de la Cinta.

  

23.45 h, passeig central del parc municipal Teodor Gonz谩lez. Nit de m煤sica amb el concert de Buhos per presentar el seu 煤ltim disc 'La gran vida', Joan Rovira en un concert de gran format i Sense Sal. Acaba la nit el DJ OGT. Tot seguit, la Festa R脿dio Tortosa

  

00.00 h, recinte de ball de l鈥檃uditori Felip Pedrell. Ball de les pubilletes, amenitzat per l鈥檕rquestra Diamante.

  

3.00 h, recinte de ball de l鈥檃uditori Felip Pedrell. Nit jove al ball a c脿rrec de l鈥檕rquestra Diamante, que interpretar脿 els darrers 猫xits de la m煤sica actual en el tram final de la nit.

 

 

Els Buhos actuen a Tortosa per les Festes de la Cinta 2019. | Cedida

 

DILLUNS 2, Diada del riu

11.00 h a 13.00 h, passeig fluvial. Vine a remar! (practica rem indoor a terra: erg貌metre). Organitza: Club de Rem Tortosa, amb la col路laboraci贸 del Club Nataci贸 Tortosa i de la Societat de Pesca Esportiva de Tortosa.

  

10.30 h, Sortida especial familiar amb el llagut Lo Sirgador. Un riu de contes, amb contacontes a c脿rrec d鈥橧rene L贸pez. Preu: 6 鈧. M茅s informaci贸 a 652 398 288 i 616 905 748. Horari subjecte a la resta d鈥檃ctivitats de la diada del riu.

  

12.30 h, Navegaci贸 amb el llagut Lo Sirgador. Preu: adults, 11,50 鈧; xiquets fins a 12 anys, 7 鈧, i xiquets fins a 4 anys, 3 鈧.

  

12.00 h, sortida des de la platja de la Xiquina i arribada a la platja fluvial de Ferreries. Prova del circuit de penyes: andr貌mines al riu.

  

12.00 h a 12.30 h, Nadada popular des de Ferreries fins al passeig fluvial. Organitza: Club de Rem Tortosa, amb la col路laboraci贸 del Club Nataci贸 Tortosa i de la Societat de

  

Pesca Esportiva de Tortosa.

  

12.00 h, sal贸 de plens de l鈥檃juntament de Tortosa. XIX Premi Ovidio Tob铆as 'D贸na鈥檓 la m脿'. Lliurament de premis en reconeixement als valors humans. L鈥檃cte ser脿 presidit per les autoritats, acompanyades per les pubilles, i comptar脿 amb una actuaci贸 musical per animar la festa.

  

12.30 a 14.00 h, Pal ensabonat i cucanyes. Organitza: Club de Rem Tortosa, amb la col路laboraci贸 del Club Nataci贸 Tortosa i de la Societat de Pesca Esportiva Tortosa.

  

13.30 h, Passeig de Ribera amb avinguda Lleida (antic Club de Rem). Descobriment del monument commemoratiu a l鈥檈spai de l鈥檃ntic Club de Rem Tortosa.

  

14.30 h, passeig central del parc municipal Teodor Gonz谩lez. Dinar de germanor de penyes.

  

16.00 h a les 19.00 h, passeig de l'Ebre, 14. Concurs obert de pesca infantil al riu Ebre, de 2 a 14 anys. Organitza: Societat de Pesca Esportiva Tortosa.

  

16.00 h, Club de Rem Tortosa. Regates socials al riu i exhibici贸 de p脿del surf.

  

17.30 h a 20.00 h, Club de Rem Tortosa. Vine a remar! (practica rem indoor a terra: erg貌metre).

  

18.00 h a 1.30 h, passeig de les Bicicletes, al parc municipal Teodor Gonz谩lez. Zona d鈥檃traccions i casetes de fira.

  

18.00 h, parc municipal Teodor Gonz谩lez. Cloenda i lliurament de premis del concurs de penyes.

  

18.00 h, passeig central del parc municipal Teodor Gonz谩lez. Xocolatada infantil.

  

18.30 h, avinguda de la Generalitat, davant del mercat. Concentraci贸 de carrosses participants en el cos iris.

  

19.00 h, avinguda de la Generalitat. Inici del Cos Iris. Nota: Per poder participar en el cos iris i optar a premi els interessats s鈥檋auran d鈥檌nscriure a la Unitat de Festes de l鈥橝juntament de Tortosa o b茅 trucant al tel猫fon 977 440 901 o b茅 enviant un correu electr貌nic a l鈥檃dre莽a festes@tortosa.cat. Les inscripcions es tanquen el dilluns 26 d鈥檃gost a les 13.00 hores. Organitza: Ajuntament de Tortosa. Col路labora: Boix Verd i Autoescoles Montes贸.

  

19.00 h a 21.00 h, Regates de muletes. Regata de la senyera de Tortosa entre els barris i pobles de la ciutat.

  

20.00 h, av. Generalitat. Festa de l鈥檃igua. Remullada final per tancar les festes amb xalera!

  

20.00 h, passeig de l鈥橢bre, 14. Repartiment de premis del concurs obert de pesca infantil al riu Ebre i berenar per a tots els participants.

 

21.00 h, Lliurament de trofeus de la regata de la senyera de la ciutat de Tortosa.

  

23.00 h, passeig central del parc municipal Teodor Gonz谩lez. Final de festa amb m煤sica d鈥檃rrel: DO Terres de l鈥橢bre. Quico el C茅lio, el Noi i el Mut de Ferreries comparteixen les seues can莽ons amb artistes ebrencs que han trencat fronteres. Convidats especials: Pepet i Marieta, Montse Castell脿, 脠ric Vinaixa, Xeic! i Xaranga Xino-xano.

  

00.30 h, passeig central del parc municipal Teodor Gonz谩lez. Traca milmetrada de cloenda de la Cinta 2019, encesa per la reina de festes i la reina infantil.

 

💬 Fes clic aqu铆 per rebre al teu m貌bil l'actualitat de Tarragona. 脡s gratis!

Comentaris