GRUP DE FACEBOOK:

Fes click AQUÍ i uneix-te al nostre Grup Oficial de Facebook! Notícies, enquestes i moltes opinions sobre tot el que passa a les comarques de Tarragona.

Realitzen un simulacre per fuita química a Tortosa

Protecció Civil ha realitzat el simulacre juntament amb l'empresa Ercros
Simulacre de Protecció Civil de la Generalitat i Ercros a Tortosa | Protecció Civil

 

Una fuita en un dipòsit de metanol a les instal·lacions d'Ercros a Tortosa. Aquest ha estat el motiu del simulacre realitzat per Protecció Civil i l'empresa química situada a la capital del Baix Ebre, amb l'objectiu de provar el pla d'autoprotecció (PAU) de l'empresa.

 

Simulen el trencament d'un braç de descàrrega d'un dipòsit de metanol

L'exercici, a més de posar a prova el PAU, també ha volgut comprovar el sistema d'avisos i les actuacions del personal de l'empresa davant de situacions d'emergència, així com la coordinació entre l'equip d'intervenció (EI) d'Ercros i els Bombers de la Generalitat.

 

El simulacre s'ha fet a partir del trencament parcial d'un braç de descàrrega d'un dipòsit de metanol, el qual ha provocat la posterior fuita de producte i la formació d'un núvol tòxic. En detectar-se l'incident, s'ha posat en pràctica el que estableix el PAU de l'empresa amb els avisos, intervenció, concentració i recompte del personal al punt de reunió i el seu posterior confinament. Seguint el protocol, Ercros ha sol·licitat ajuda al 112 i al Centre de Coordinació Operativa de Catalunya (Cecat) de Protecció Civil de la Generalitat. 

 

L'equip d'intervenció d'Ercros i els Bombers han delimitat la zona afectada i han fet un apantallament hidràulic per mitigar el núvol tòxic. A més, han segellat i tancat la vàlvula per tallar el pas del metanol. 

 

 

En arribar els Bombers a l'empresa s'han posat en contacte amb els responsables i han començat la intervenció assumint la gestió de l'emergència. Conjuntament amb l'EI d'Ercros, mitjançant binomis mixtes entre bombers i personal, han iniciat les tasques per tal de controlar la fuita de metanol de la canonada trencada a la línia de producció. Amb equipament de protecció de nivell 2, han realitzat la zonificació de l'espai i l'apantallament hidràulic per tal de mitigar el núvol tòxic.

 

Per acabar, han segellat i controlat la fuita tancant la vàlvula, i s'ha revisat que no hi hagués cap persona ferida a causa de la fuita. Un cop controlada, s'ha fet una inspecció de la zona per valorar l'abast de l'afectació, assegurant que no hi hagi risc i es pugui restablir el normal funcionament de l'empresa, la qual ha realitzat totes les tasques previstes d'avís i actuació al seu PAU.

 

Gran desplegament en el simulacre

Els Bombers de la Generalitat, conjuntament amb l'EI d'Ercros, els Mossos d'Esquadra i la Policia Local de Tortosa, s'han mobilitzat per fer el simulacre en l'empresa química. En total, s'han desplegat tres dotacions dels Bombers, l'autoescala, un vehicle d'aigua del parc de Tortosa i un de comandament; 42 treballadors de la fàbrica d'Ercros a Tortosa, dues patrulles dels Mossos d'Esquadra i agents de la Policia Local de Tortosa.