Les queixes d'un veí obliguen a tancar la pista poliesportiva de la Galera, al Montsià

Els denunciants tenen la casa a tocar de l'equipament i es queixen dels sorolls de les persones que hi juguen
Imatge del poble de la Galera, a la comarca del Montsià | cedida

 

Les queixes d’un veí del petit poble de la Galera, a la comarca del Montsià, han obligat a tancar la pista poliesportiva. L’home, que viu al costat de la instal·lació, cansat del soroll que fan els usuaris que hi juguen, va presentar una denúncia al jutjat de Tarragona i la sentència, ferma des del juny de 2018, ha obligat l’Ajuntament a clausurar la pista, fer-hi una anàlisi de sorolls i aplicar les solucions necessàries.

El consistori, obligat a complir aquesta resolució judicial, avisa a través de cartells que l’incompliment de la prohibició pot requerir la intervenció de «l’autoritat policial corresponent» i, a hores d’ara, ja ha encarregat a una empresa homologada la realització d’un estudi d’impacte acústic, amb un cost de 1.200 euros. La Diputació de Tarragona també està assessorant l’ajuntament per tal de resoldre aquest petit conflicte al més aviat possible.

L'alcalde de la Galera lamenta haver de prendre una mesura tan dràstica

L’alcalde del municipi, Ramon Muñoz, ha lamentat haver de prendre aquesta mesura tan radical per culpa d’una decisió judicial que, segons explica, no hauria tingut en compte la realitat dels municipis petits, i davant la queixa d’un únic veí. Entre la casa del denunciant, construïda després del poliesportiu, i la pista, ja existeix una espècie de mampara que, segons sembla, no és suficient.

«Hi ha més veïns allí que no s’han queixat mai. Molestar, tothom molestem. Hem de tenir una mica de paciència que tots tenim roba estesa. Tots fem soroll i molestem en algun moment», ha manifestat l’alcalde. «La pista no és tan problemàtica com sembla. Als pobles som els que som, els nens han d’estar controlats, segurs i a prop de casa. No podem fer una pista a un quilòmetre del poble per no molestar el veïnat», ha afegit.

El concert de La Marató canvia d'escenari i els nens, «els principals perjudicats»

Amb tot això, el concert solidari de la Banda de Música Municipal en benefici de La Marató de TV3 ha hagut de canviar d’escenari, ja que no es podrà fer al poliesportiu. El batlle Muñoz, arran de tot plegat, ha denunciat que els principals perjudicats són els nens i nenes, que es queden sense un dels pocs espais d’esbarjo del poble. «A les ciutats hi ha molts llocs on anar però aquí van a la pista, xerren, juguen i estan dins del poble, i les mares i els pares estan tranquils perquè saben que estan a prop», ha reblat.

"La Ràpita, Deltebre i la Sénia, pioners a Catalunya en el comerç 'online'" "Li retiren el carnet per conduir a una increïble velocitat per l'AP-7 tarragonina"